Літня окуліровка плодових дерев



Окуліровка – спосіб щеплення рослин поодинокою “сплячою” брунькою, узятою від живця культурного сорту для прищеплення на інші плодові дерева. У кінці липня, початку серпня починається другий рух соку, і це найвдаліший час для літньої окуліровки молодих плодових дерев і кущів (кора у цей момент досить легко відділяється від деревини). Щепу поміщають в кореневу шийку або трохи вище. Брати потрібно добре розвинені бруньки з середньої частини живця, зрізаного того ж дня з рослин перевірених сортів (листя необхідно видалити, а черешки залишити). З живця зрізують гострим ножем бруньку з щитком (частина кори з тонким шаром деревини) завдовжки 2,5 см, шириною 0,5 см.

Щиток вставляють в Т-подібний розріз кори підщепи і якнайміцніше обв’язують мачулою або ізоляційною стрічкою. Зростання бруньки, що прижилася, почнеться наступного року навесні. З цієї втечі формують деревце або кущ, який з часом пересаджають на постійне місце. Якщо Ви ще не обрізали дерева, то обов’язково прочитайте як обрізувати плодові дерева і прискорити плодоносіння яблуні. Окуліровку дерев не проводять в дощовитий період, а в жаркі дні краще окулірувати рано вранці або увечері. Закінчити літнє щеплення дерев і кущів бажано за 50- 60 діб до осінніх морозів. Простий і досить ефективний спосіб окуліровки плодових дерев літом.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: окуліровка плодових дерев, літня окуліровка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *