Привітання в різних країнах: Японії, Америці, Франції, Італії



Сьогодні багато хто відвідує інші країни. Іноді це відбувається як туристична поїздка, але трапляється, що вирушаємо ми і у гості до друзів, родичів, вчитися або працювати. Роблячи це, Ви повинні, як істинна леді, не лише виконувати вже відомі правила поведінки, але і запам’ятати деякі особливості поведінки людей в інших країнах. У цьому Вам безумовно, краще допоможе література про ту країну, куди Ви прямуєте. Європеєць протягне вам руку, американець може поплескати по плечу. Японець схиляється в поклоні. У Кенії на знак високої поваги акамба плює на зустрічного. Представник племені масаї спочатку спльовує, потім плює на власну кисть і тільки після цього дозволяє зібрати собі руку. На Замбезі ляскають в долоні і роблять реверанс.

Єврей при вітанні скаже: “Світ Вам”, китаєць запитає: чи “Їв ти?”. Перс побажає: “Будь веселий”. Вітання в різних країнах по-своєму унікальні і бувають непорозуміння при спілкуванні в чужій країні, відбувається це звичайно тому, що наші стандарти поведінки сприймаються як єдино можливі. Наприклад, коли алжирець протягне руку росіянинові в середині бесіди як належить за алжирськими правилами після жарту, гостроти і той повинен ударити по ній у відповідь. Є жест, який прекрасно зрозумілий французові і італійцеві. Коли хочуть дати зрозуміти співрозмовникові, що він набрид своїми розмовами, погладжують пальцями щоку, як би кажучи, що за час бесіди виросла борода. Зовнішнє вираження почуттів, що відбивається в нашій міміці, має свої особливості в різних культурах.

Європейці і американці звикли стежити за виразом обличчя співрозмовника, дивитися в очі, у бесіді з європейцем відводити очі не прийнято. В той же час, розмовляючи з арабом, можна помітити, що він наполегливо заглядає в очі. Для арабів напрям людини менш важливий, чим напрям погляду, а за європейськими правилами вітання, напрями людини і погляду повинні співпадати. Посмішка вітається в різних країнах, але у нас – це прояв радості, а у англійців – знак ввічливості, але не обов’язкове вираження задоволення, для американця – природне правило вітання. Сама поза при розмові може бути різною. Англієць не сяде розвалившись, витягнувши ноги, а американець сяде зручніше і ще покладе ногу на ногу або витягне вперед. У японців така манера поведінки – верх непристойності.

Як близько підійти до співрозмовника при спілкуванні. Для американців і європейців характерні максимальні дистанції від 4 до 12 футів (1 фут дорівнює 30,479 см). Мінімальні дистанції характерні для арабів і латиноамериканців. Майже усі араби, латиноамериканці, італійці, розмовляючи з Вами, торкатимуться Вас, доторкатимуться до рук, а японці, у разі такого прояву уваги з Вашого боку, порахують Вас за людину, що втратила контроль над собою, або що виражає агресивні наміри, такі ось тонкощі поведінки і вітання в Японії. Розмовляючи з японцем і бачачи часті кивки по ходу бесіди, не вважайте, що Ваш співрозмовник погоджується з Вами, цей жест означає: “Я уважно слухаю Вас”, і тому не дивуйтеся, якщо почуєте у кінці розмови “ні”.

Потерши під час розмови з японцем брову кінчиком середнього пальця, Ви можете абсолютно повернути бесіду в інше русло, оскільки в Японії це означає, що Ви бачите обман. Правила ввічливості забороняють в іншій країні критикувати місцеві звичаї, побут та звички. Наприклад, у Франції прийнято до дитини звертатися на “Ви”, а в Голландії на “Ви” звертаються до батьків і наше “ти” між дочкою і батьком здасться голландцям дивним. Розглянути можливі ситуації, в яких Ви можете виявитися під час подорожі, практично неможливо. Запам’ятайте головне: Ви гість і тому не прийнято показувати своє невдоволення. Тактовність, доброзичливість і упевненість в собі допоможуть “стати своїм” у будь-якому куточку світу, які б не були правила вітання в різних країнах.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: правила вітання в різних країнах, японське pruvitanya

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *