Як користуватися банкоматом правильно, щоб зняти гроші?



Як користуватися банкоматом правильно – як зняти гроші з банкомату? У сучасному світі, де практично усі фінансові операції перенесені в електронний формат, немає кориснішого уміння, як уміти без всяких зусиль користуватися наданими людині зручностями, а саме користуватися банкоматом. Проте, мало хто в нашій країні може похвалитися подібною майстерністю. За зібраними статистичними даними, мало хто з росіян уміє навіть грамотно користуватися послугами банкоматів, які стоять на кожному кроці для забезпечення простоти і доступності левової частки фінансових операцій та інших послуг, з ними пов’язаних.

Переважна більшість операцій, що проводяться через усі банкомати країни – це банальне зняття ресурсів з банківських карт або поповнення банківського рахунку. При цьому більше половини обивателів усе так само вважають за краще вирішувати усі питання у відділеннях своїх банків, створюючи затори у віконець кас і постів операторів. Тому питання, як же правильно користуватися банкоматом, на даний момент залишається відкритим і дуже актуальним. В принципі, все вкрай просто і зрозуміло. Банкомати, хоч і розрізняються за адресою постачальників послуг і відносяться до різних банків, влаштовані скрізь однаково. Банкомат – це своєрідний запрограмований робот, який дозволяє не лише користуватися фінансами у рамках Вашої карти, але і здійснювати різні переведення, оплати рахунків житлово-комунального господарства і адміністративних штрафів, підключати і відключати різні послуги Вашого банку і переказувати кошти з рахунку на рахунок.

На фронтальній частині банкомату розміщені: екран(сенсорний або з кнопками), отвори для введення і виведення грошей, отвір для пластикової карти. У конструкції банкомату також є складніші механізми забезпечення – проте простому користувачу знати про них необов’язково, вистачить і перелічених вище компонентів. Користуватися банкоматом не важко. Перше, що необхідно зробити для використання банкомату – це вставити карту в спеціально відведений для неї отвір. Зазвичай воно підсвічується найяскравіше на цій стадії користування банкоматом – тому проблем не виникне. Магнітна стрічка при цьому повинна знаходитися справа знизу, чіпом вперед – тоді читання карти і усі операції пройдуть успішно. У іншому, якщо Ви вставите карту неправильно, банкомат її не прийме і запропонує спробувати ще раз. З цим проблем виникнути просто не може.

Наступний крок – необхідно набрати пін-код Вашої банківської карти. При цьому бажано, щоб ніхто, окрім Вас, не бачив, як Ви набираєте пін-код, тому що зловмисників в наш неспокійний час вистачає, і бажаючих скористатися Вашим фінансовим добробутом знайдеться дуже багато. Прикрийте клавіатуру рукою і введіть код. Після цього Ви отримаєте доступ до своєї банківської карти. Якщо введений код невірний, то у Вас буде всього дві спроби ввести правильний код, інакше карта буде заблокована, і її розблокування буде можливе лише у відділенні банку, в якому Ви отримували карту. Тому будьте уважні і добре запам’ятовуйте свій код відразу після отримання карти. Записувати його на електронних носіях небажано – досвідчені хакери легко зможуть вкрасти код карти і скористатися Вашими засобами у своїх цілях.

Також украй не рекомендується записувати код на самій карті – у разі втрати будь-яка людина, що знайшла її, зможе отримати до неї повний доступ. Після правильного введення коду Вашої карти Ви отримаєте доступ до меню. Тепер Ви можете використати фінанси, розміщені на Вашому банківському рахунку, використовуючи кредитну карту. Просто вибирайте необхідний Вам пункт в контекстному меню і натискайте відповідну кнопку збоку від екрану(або, якщо екран сенсорний, прямо на рядок на екрані). Вам буде запропоновано величезну кількість послуг – скористайтеся потрібною і можете витягати карту. Обов’язково роздруковуйте чек, коли хочете зняти гроші з банкомату.

У разі банківської помилки він буде єдиним доказом некоректної роботи устаткування банку. Особливо – якщо банкомат відноситься до банку, відмінного від Вашого. Тому чек – це гарантія Вашої фінансової захищеності. Якщо банкомат не видає карту назад – дзвоните працівникам банку по телефону гарячої лінії, який зобов’язаний знаходитися у безпосередній близькості від самого банкомату. Карту заблокують і Вам повернуть при наступній інкасації банкомату, тому доведеться почекати. Головне – не допускати до Вашої карти різних “доброзичливців”, що бажають допомогти. Інакше Ви можете розпрощатися і з картою, і з грошима. А загалом – банкомат є одним із зручних устроїв сучасного світу і знати як користуватися банкоматом правильно повинен кожен.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як користуватися банкоматом ощадбанку, як користуватися банкоматом

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *