Як відкрити ломбард?



Людина, яка ледача і нервово слабка ніколи не подумає про те, як відкрити ломбард. У цьому не дуже спокійному виді діяльності завжди доведеться вирішувати важливі питання, мати при собі багато документів і звітів. Треба вести нагляд і за всім стежити. Це якраз і зупиняє багато бізнесменів, а багато з тих, хто наважився взятися за таку справу, не можуть навіть і рік протримати свій ломбард. Розберемося, чи вигідно відкривати ломбард і що треба щоб відкрити ломбард?

Якщо все із самого початку вдало розрахувати і зробити розумний план, то можна швидко і легко почати отримувати чималий прибуток від ломбарду. Добре продумана стратегія допоможе зробити собі бізнес у такому вигляді діяльності. Варто врахувати, що краще не вкладати усі свої останні кошти в розвиток такого небезпечного, але все-таки прибуткового бізнесу. Шанс залишитися ні з чим є завжди, тому краще поберегти себе і своє майбутнє, а нехай той, хто ризикує, п’є шампанське. Якщо щось піде не так і прибуток піде в мінус, тоді дуже складно вийти з такої ситуації, адже залишаться ще купа паперів і цінних договорів. Така кількість документації з легкістю може заплутати навіть досвідченого економіста або бухгалтера. Також конкуренція з іншими ломбардами не даватиме розвиватися так, як би хотілося. Конкуренти дуже часто зривають усі плани, адже план проти діяльності конкурентів дуже складно придумати, оскільки вони усі дуже різні.

Що треба щоб відкрити ломбард?

Спершу, щоб відкрити ломбард потрібно приміщення, як і для будь-якого магазину або контори. Вдома ломбард робити невигідно, та і навряд чи Вам дадуть дозвіл на таку перебудову. Цей варіант відпадає відразу. Краще всього знайти собі якусь офісну будівлю, в яку б ходили люди з сусідніх кварталів. Якщо приміщення в центрі, то шанси на успіх значно зростають. Коли Ви знайшли окрему будівлю, то це ще краще. Якщо Ви думаєте, що можете помістить ломбард у будку, де продавалися чебуреки і кава, то глибоко помиляєтеся. Для ломбарду треба не менше 60 квадратних метрів площі, оскільки спектр речей, які приноситимуть сюди, може бути дуже навіть широким. При плануванні автомобільного ломбарду знадобиться значно більше грошей і величезне приміщення з гаражами і стоянкою. У таких випадках треба потурбуватися про купівлю великої і недорогої стоянки з офісною частиною.

Що стосується самого розділу приміщення, то воно повинне мати дві частини. У першій частині приходитимуть клієнти, приносити свої речі, тут відбуватиметься оцінка майна, і приймальник спілкуватиметься і домовлятиметься з людьми. У іншій частині буде бухгалтер з касовим апаратом і комп’ютером, місце для зберігання золота і інших цінних прикрас. У кімнаті має бути зроблений красивий ремонт. Це дуже важливо, адже атмосфера може вплинути на багатьох клієнтів остаточно. Ремонт себе повинен окупити, але це кінцево, коли справи підуть відмінно, прибуток буде перевершувати збиток. А спершу цей факт можна відкинути убік.

Які документи потрібні, щоб відкрити ломбард?

Оформлення документів при відкритті ломбарду дуже складний захід. Цій частині можна було б приділити багато уваги. Розписати все детально було б не так просто навіть на двох або трьох сторінках. У різних країнах і регіонах є різні правила відносно документів. Але все-таки принцип буде один і той же – відкриття ТОВ, дозвіл продавати ювелірні вироби, видача кредитів на короткий термін, постановка на облік у відповідні органи для контролю по відмиванню грошей, різні сертифікати про проходження співробітниками установи з приводу порушень правил відносно клієнтів.

Все те, що Ви тільки що прочитали насправді тільки вершина айсберга, під якою приховані дуже багато різних документів. Починаючи від бланків строгої звітності і закінчуючи страхуванням кожної запоруки. Також потрібно будет вести облік не викуплених речей, і ще багато чого. Якщо Ви не любите паперові ходіння, тоді краще знайдіть собі інший спосіб заробити гроші. Цей спосіб вимагає людини з сильними нервами і терпінням. Так просто, як у продавця техніки тут не буде, все дуже і дуже складно і проблематично. Але не варто так засмучуватися, адже іноді доля так повертає події, що ломбард сам починає набирати оберти і все дається легко.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як відкрити ломбард, як відкрити ломбард україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *