Мова тіла і постава, як правильно стояти при спілкуванні?



Із смаком підібраний одяг покращує ваш імідж, проте ваші жести і поведінка здатні йому пошкодити. Під час розмови важливо не лише що ви говорите, але і як ви говорите. Мова тіла обходиться без слів, але говорить про вас дуже багато що. Приділяйте належну увагу мові свого тіла, і оточення зрозуміє, що для вас важлива не лише суть, але і деталі. Більшість елементів поведінки людини носять символічний характер. Ось декілька корисних порад. Часто вважають, що паління – цей вираз сексуальної доблесті. Але, як ще сто років тому відмітив Фрейд, “іноді паління сигарети – це не більше ніж паління”.

Прагнення уникнути зорового контакту із співрозмовником свідчить про нещирість і легкодухість людини. Проте в деяких культурах це може бути проявом ввічливості і вихованості. Якщо людина в задумливості теребить підборіддя, це, на думку деяких, вказує на серйозне відношення до проблеми. Правда, іноді це свідчить лише про те, що у людини чухається підборіддя. Враховуючи, що мова тіла допускає нескінченну кількість інтерпретацій, чи варто дивуватися з того, що люди надають цьому таке велике значення! Ваше завдання – запам’ятати жести і рухи, які можуть поставити вас в скрутне становище, і навчитися уникати їх.

Як правильно стояти. Вираз обличчя – дуже важлива складова мови тіла. Жодна інша частина людського тіла не забезпечує такої різноманітності невербальної комунікації, як особу. Ви, звичайно, вже знаєте, що посмішка говорить про добродушність і відсутність агресивних намірів. Але це не відноситься до вимученої посмішки, яка ясніше за всякі слова говорить, що ви насилу переносите свого співрозмовника. Посмішка, що не сходить з особи, свідчить про надмірний послужливості, або просто про недолік розуму. Нахмурені брови – ознака незгоди, несхвалення, іноді – роздратування, а також глибокого роздуму і граничної концентрації. Посміхаючись в мить, коли ви робите зауваження своєму підлеглому, і хмурячись при укладенні оборудки з партнером, ви робите помилку. Ми згадали лише про найочевидніші вирази обличчя, але є сотні інших: здивовано підняті брови, стиснуті губи, ніздрі, що роздуваються, погляд скоса або спідлоба, наморщений ніс, покусування губ, висунутий кінчик язика і ін. Кожен з цих виразів особи має певне значення(причому різне в різних культурах). Подумайте, які вирази обличчя властиві вам, і оціните їх доцільність в тих або інших ситуаціях. Напевно, ви будете здивовані, дізнавшись, як багато інформації ви передаєте, самі того не підозрюючи!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: яка має бути правільна осанка, як правильно стояти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *