Як відкрити птахоферму?



Птахоферму добре відкривати в районах, де час від часу населення відчуває перебої з продукцією птахофабрик. Якщо Ваша ділова інтуїція вже підказала Вам, що прийшло час зайнятися курками, качками і перепелами, то відразу займіться реєстрацією підприємства. Навіть якщо Ви задумали розводити страусів, порядок організації виробництва однаковий. Ви вважатиметеся постачальником сільськогосподарської продукції. А зараз детальніше розглянемо корисні поради.

Якщо Ви плануєте зайнятися молодняком, то ділянку під будівництво і організацію ферми вибирайте далі від великих населених пунктів і сусідніх фермерських господарств. Там погана екологія, висока вірогідність інфекційних хвороб птахів, що погіршить процес розведення племінних курей і іншої свійської птиці. Якщо Ви плануєте налагодити товарне виробництво, щоб забезпечити населення міста продукцією Вашої птахоферми, то Вам краще орендувати ділянку, яка розташована максимально близько до точок збуту.

Виробничі площі залежать від того, який тип годування Ви вибрали. Адже гусей або страусів можна тримати на випасі або в усі сезони годувати комбінованими кормами. Виходьте з того, що для гусей знадобиться 10 кв. м ділянки на кожну окрему особину, а страусів краще випасати на обгородженому наділі. Водоплавний птах вимагає, щоб Ви потурбувалися про водойму. Зверніться в місцеву ветеринарну службу за довідкою про санітарну придатність вибраного вами району. Якщо вам належить організувати товарну ферму, та для її рентабельності треба вирощувати одночасно від 500 до 800 особин.

Заздалегідь, до початку будівництва птахоферми, оформіть договір про постачання птахів. Виберіть надійного виробника, який тримає племінне господарство у Вашому регіоні.

Пам’ятайте, що птах не переносить протягів. Враховуйте це при будівництві птахоферми. Закрийте протяги, коли переобладнуватимете інше приміщення. Для молодняка передбачливо зробіть приміщення, що обігрівається, хоча влітку досить обладнати велику вольєру.

Розрахуйте площу Вашої птахоферми, виходячи з планованого поголів’я. Наприклад, курка і перепел вважають за краще жити скупчено, таким чином, площа пташника для цих видів може бути меншою, ніж для гусей і індичок. Займіться купівлею необхідного устаткування. Кількість годівниць розрахуйте так, щоб до їжі отримали доступ усі птахи. Потурбуйтеся, щоб на складі були місткі холодильні камери. Сучасні напувалки і інкубатор підвищать рентабельність Вашого виробництва. Вам згодиться супутнє виробництво. Збільште рентабельність господарства за допомогою цеху по переробці пуху і пір’я. Прості поради перш ніж відкрити птахоферму допоможуть визначитися з цілями.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як відкрити птахоферму, решітка для будивництва птахо ферми

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *