Як перевірити датчики АБС / ABS?



Сучасний автомобіль окрім АБС оснащується системами ЕСП, ЕТС і іншими. Причому несправність датчика АБС спричиняє некоректну роботу багатьох інших систем, що використовують інформацію з нього.

Щоб перевірити датчики АБС треба:

– тестер;
– ремонтні Піни;
– паяльник;
– термозбіжна стрічка.

Про несправності АБС повинні сигналізувати відповідні індикатори на панелі приладів. Щоб упізнати який саме датчик вийшов з ладу, найпростіший спосіб – автосервіс. Якщо ви не шукаєте легких шляхів і вважаєте за краще вирішувати проблеми самостійно, придбайте хороший тестер.

Крім того, знадобляться спеціальні ремонтні Піни. Вартість їх у офіційних дилерів невисока навіть для Мерседесів. Вони дозволять професійно перевірити датчики без використання шпильок і голок, що розбовтують роз’єми і порушують контакт. Піни мають два наконечники і дріт.

Вивішайте колеса автомобіля на підйомнику, зніміть корпуси з блоків управління і роз’єми з контролерів. При цьому дійте згідно інструкції по ремонту вашого автомобіля, який може мати конструктивні особливості і нюанси обслуговування, яких необхідно дотриматися.

Підключивши Піни до датчиків і тестера, виміряйте опір на контактах. Приблизна його величина повинна складати близько 1 кОм. Точне значення з’ясуєте в тому ж керівництві по ремонту. Також перевірте відсутність замикань на масу.

Далі попросіть помічника покрутити колесо вручну. При цьому опір повинен змінюватися. Використовуючи цей метод, перевірте датчики АБС на усіх колесах. Виявивши обрив або коротке замикання, зніміть колесо, від’єднайте роз’єми датчика і провірте датчик і проводку.

Визначивши несправність датчика або проводки, відповідно замініть датчик або ліквідуйте дефект проводки. Для з’єднань застосовуйте тільки пайку, місця з’єднань ізолюйте термозбіжною стрічкою.

Пам’ятайте, що датчики АБС мають полярність і підключати до них дроти варто відповідно. Для цього в керівництві по ремонту позначені кольори дротів, а на сполучному роз’ємі вони промарковані. Підключення робіть згідно з кольором дротів і нанесеним маркеруванням.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як перевірити датчик абс, перевірка датчика абс

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *