Як пофарбувати машину з балончика?



На жаль, від подряпин не застрахована жодна машина, але зробити непомітними ці ушкодження може практично кожен автовласник. Можна пофарбувати машину з балончика і тим самим самостійно розв’язати проблему подряпин, що псують зовнішній вигляд Вашого автомобіля.

Щоб пофарбувати машину з балончика треба:

  • балончик з фарбою потрібного кольору;
  • базова емаль;
  • безбарвний лак;
  • газети або плівка;
  • гумові рукавички.

Спершу визначите тип ушкодження, оскільки якщо воно дійшло до металу або ґрунтовки, знадобляться окрім фарби додаткові матеріали, такі як ґрунтовка, шпаклювання, знежирювач і наждачний папір. Якщо подряпини і тріщини нікчемного розміру, то усунути їх можна добре відполірувавши поверхню. Врахуйте, що балончик з фарбою призначається тільки для фарбування тріщин і подряпин.

В разі, коли подряпина дуже глибока, що досягла металу необхідно якнайскоріше зробити її закладення і фарбування. Якщо цього вчасно не зробити, то метал почне окислюватися, а потім і ржавіти. Щоб цього не сталося, вимийте і висушіть поверхню подряпини, а потім обробіть її знежирювачем. Місце навколо ремонтної ділянки закрийте газетами або тонкою плівкою, щоб випадково його не забруднити. Усі роботи проводьте в рукавичках.

Далі заґрунтуйте подряпину спеціальною автомобільною ґрунтовкою, яка також продається у балончиках, як і фарба. Поверх ґрунтовки нанесіть шар шпаклювання, остаточно вирівнюючи вм’ятину або подряпину. Надлишки шпаклювання, після її остаточного висихання (20 хвилин), зніміть наждачним папером, призначеним для сухої обробки. Після цього місце ремонту добре знежирте і витріть досуха чистою серветкою. Підготувавши місце ремонту, приступайте безпосередньо до фарбування.

Спершу нанесіть базову емаль, а потім фарбу з аерозольного балончика. Фарбу нанесіть в 2-3 шари, даючи кожному шару просохнути 10-15 хвилин. Поверх добре висохлого останнього шару фарби нанесіть безбарвний лак, також поміщений у балончик.

Тепер Ви знаєте як пофарбувати машину з балончика самостійно. Але обов’язково подивіться як визначити номер фарби авто, щоб не було розбіжностей в кольорі.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: автомобільна фарба в балончиках, як покрасити машину аерозольним балончиком

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *