Як полагодити обігрів заднього скла?



Практично усі автомобілі сьогодні обладнані обігрівом заднього скла. Іноді трапляється, що цей обігрів перестає працювати. Щоб його привести в робочий стан, краще звернутися в автомайстерню до фахівців. Але можна зробити ремонт і самостійно.

Визначте причину поломки обігріву. Огляньте ретельно усі жили обігрівача, розташовані на задньому склі, – можливо, причина в обриві однієї або декількох з них. Обрив ниток зазвичай видно неозброєним оком.

Ремонт обігріву скла

– Знайдіть місця обривів.

– Візьміть струмопровідний клей з ремонтного комплекту електрообігрівача заднього скла і трафарет. – Нанесіть клей по трафарету на місце розриву нитки обігрівача.

– Перевірте працездатність обігрівача.

Якщо немає ремкомплекту, візьміть клей DD6590 (у вигляді шприца з активатором) + 0,5 мл у вигляді шприца з срібним компаундом), аплікатор дерев’яний, серветку, намочену в спирту. Це комплект DONE DEAL, призначений спеціально для ремонту ниток обігрівача заднього скла і його контактів. Клей формує на склі струмопровідний шар, з тим же електричним опором, що і у ниток обігрівача. Забезпечує досягнення стабільних результатів. Може використовуватися як в автомайстернях, так і самостійно. Упаковка DD6590 дозволяє використовувати його багато разів і відремонтувати до 20 см ниток обігріву. Перевірте цілісність і чистоту контактів на роз’ємах електрообігрівача (можливо, вони окислені). Для цього зробіть вимір напруги живлення за допомогою авто тестера або вольтометра прямо на контакті, приклеєному до скла: у разі, якщо напруга менше 11 В, зробіть зачистку контакту. Перевірте справність електропроводки (у разі, якщо не знайшли обривів ниток електрообігрівача на склі). Для цього скористайтеся вольтметром або автотестером: на тих дротах, які підводять струм до клем, напруга при включеному обігрівачі повинна бути не менше 11 В. Перевірте наявність і справність запобіжника. Якщо запобіжник згорів – замініть його справним. Зачистіть контакти в місці його установки перед тим, як ставити новий запобіжник.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: ремонт обігріву заднього скла, підключення обігріву заднього стікла ваз 01

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *