Як пофарбувати колісні диски?



Колісні диски з часом зношуються. При цьому багато хто викидає зношені колеса і ставить нові. Але якщо подобаються саме ці диски, якщо пошкоджений тільки один диск або просто немає бажання або можливості купити нові, прибігають до ремонтно-відновних робіт.

Щоб пофарбувати литі диски самому треба:

  • 1-2 балончики фарби;
  • 2-3 балончики безбарвного лаку;
  • 2-3 балончики автомобільної ґрунтовки на кожен диск;
  • наждачний папір різної абразивності;
  • абразивна паста;
  • перетворювач іржі;
  • серветки, скоч.

Колісні диски діляться на литі і штамповані. Литі менше зношуються і не ржавіють. Процес забарвлення і тих, і інших дисків не відрізняється. Забарвлюйте диски аерозольними балончиками з готовою автомобільною емаллю. Заздалегідь по практикуйтесь в рівномірному нанесенні фарби, збовтавши перед цим балончик. Повністю очистіть і вимийте диски. Ретельно оглянете їх і зачистіть наждачним папером усі іржаві місця. Змочіть ганчірку перетворювачем іржі і накладіть на зачищене місце на кілька годин. Після цього знову зачистіть місця корозії до чистого металу.

Стару фарбу зачистіть від нерівностей час від часу змиваючи пил водою. Швидко видалити фарбу можна розчинником для старих покриттів. Плоскою викруткою або шилом виколупуйте фарбу з важкодоступних місць. Шліфовку починайте грубим наждачним папером, потім вирівнюйте поверхні за допомогою дрібної. Покрийте весь диск ґрунтовкою в декілька шарів. Після кожного шару робіть проміжок. Повністю нанесену ґрунтовку просушіть протягом доби. Потім відшліфуйте поверхню, намагаючись досягти ідеальної рівності. Періодично змивайте пил, що утворився. Після шліфовки поверхню просушіть і очистіть від сміття. Фарбування робіть на розстеленій тканині або поліетилені, щоб на поверхню не потрапив пил.

Перед фарбуванням струсіть фарбу у балончику. Фарбування проводьте на відстані 40-50 см до поверхні. Нанесіть декілька шарів з перервами в 10 хвилин після кожного шару. Після фарбування покрийте декількома шарами безбарвного лаку з такими ж проміжками. Між нанесеннями шарів лаку перевіряйте поверхню на нерівності і шліфуйте наждачним папером або абразивною пастою. Просушіть забарвлений і лакований виріб протягом тижня.

Корисні поради при фарбуванні колісних дисків: всередині диск відполіруйте спеціальним засобом для полірування. При невдалому виконанні фарбування, повторіть цю операцію ще раз. Завжди проводьте роботи забарвлень на відкритому повітрі або в приміщенні з хорошою вентиляцією. Обов’язково застосовуйте засоби захисту. При фарбуванні дисків, не забудьте про диск запасного колеса.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: чим можна мокрасити диски мопеда, якого кольору можна помалювати диски щоб підійшли до зеленої машини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *