Як навчитися їздити заднім ходом?



Всякий починаючий автомобіліст проходить підготовку по водінню в автошколі. Але їзді заднім ходом віддається занадто мало часу. Проте, існують деякі маневри, які можна виконати тільки заднім ходом. Наприклад, заїхати в гараж або правильно припаркуватись і покинути місце паркування. В крайньому випадку можете знайти інструктора по водінню і він Вас навчить швидко.

Вчимося їздити заднім ходом на автомобілі

Як і всяке уміння, їзда заднім ходом вимагає тренування і розуміння процесу. По-перше, навчіться їздити заднім ходом по прямій. Спочатку без дзеркал, просто обернувшись назад через праве плече. Необхідно усвідомити, що при прямому положенні керма машина їде заднім ходом прямо, але при мінімальних поворотах керма автомобіль відхиляється від заданої траєкторії значно більше, чим при передньому ході. Рух здійснюйте на найменшій швидкості.

Правильно настройте дзеркало заднього виду і бічні дзеркала з обох боків. У бічних дзеркалах борт Вашого автомобіля повинен займати не більше 14, а горизонт має бути поділений навпіл. У дзеркало заднього виду Ви повинні бачити усе заднє скло автомобіля, включаючи його нижню частину. Голова повинна знаходитися в звичайному положенні, Ви повинні дивитися в дзеркала, не повертаючи голову, а просто переміщаючи погляд з дзеркала на дзеркало.

Наступним етапом навчання є повороти. Пам’ятайте! Напрями руху при їзді задом не міняються! Якщо хочете повернути задом направо, кермо потрібно крутити направо, якщо наліво, то і кермо обертається наліво. Такі особливості їзди, коли Ви вчитеся здавати назад, потім звикаєте. Потім Вам необхідно визначити мінімальний радіус колії заднього колеса при повороті на 90 градусів. Знайдіть майданчик з м’яким покриттям (ґрунт, пісок), зупиніться, вийдіть з машини і відмітьте на ґрунті центр Вашого заднього колеса з того боку, куди збираєтеся повертати. Потім сядьте в машину, включіть задній хід, виверніть кермо до упору і рухайтеся повільно, поки автомобіль не обернеться на 90 градусів. Зупиніться і знову покиньте автомобіль. Оцініть візуально радіус повороту. Увіткніть поряд з раніше нанесеною відміткою центру колеса яку-небудь вішку (гілку, жердину, палицю). Знову сядьте в машину і, оцінюючи рух по дзеркалах, на мінімальній швидкості, починайте поворот, як тільки побачите вішку у бічне дзеркало.

При їзді заднім ходом запам’ятайте деякі правила: не поспішаєте; контролюйте положення передніх крил; орієнтуйтеся по дзеркалах, але якщо відчуваєте невпевненість в ситуації, немає нічого страшного в тому, щоб повернути голову назад. Після тренувань Ви зможете навчитися їздити заднім ходом без особливих труднощів. Спробуйте і все вийде.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як навчитися їздити на машині, як входить в поворот на машині

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *