Як малювати квітку: вчимося малювати квіти поетапно



Узявши уперше в руки фломастер або олівець, дитина почне малювати ним квіти або чоловічка. Вона не буде, як дорослі, шукати, як малювати квітку, малюк просто буде малювати. На підсвідомому рівні малюк розуміє, що квітка це усього лише впорядкований набір геометричних фігур, які розташовуються навколо фігури в центрі. Ця стаття призначена для того, щоб освоїти ази малювання квітів. За допомогою неї ви зможете по-новому поглянути на малювання квітів, як на якийсь неусвідомлений і творчий процес, вільний від примітивного копіювання. Існує два підходи до малювання кольорів.

Натуралістичний підхід. При ньому художник намагається перенести на аркуш паперу квітку в такому ж вигляді, в якому він її бачить.

Декоративний підхід. Припускає використання спрощених форм, довільних кольорів, різноманітну структуру і елементи. Тут важливо, щоб намальована квітка була впізнавана і зрозуміла. З самих непривабливих і абсолютно не зрозумілих намальованих кругів, зрештою можуть бути створені красиві квіточки. Можна з легкістю зрозуміти, як малювати квіти олівцем, головне дотримуватися декількох простих правил: намалювати центральну частину квітки, далі навколо неї вінчик, який складається з однакових за розміром і формою пелюсток. Після цього ваша фантазія не має бути жодним чином обмежена, малюємо квітку олівцем, можете додати, за бажання, до нього деякі елементи футуристичного характеру, розфарбовуємо аквареллю або пастеллю насолоджуємося малюнком, повісивши його на стіну. Природно, простіше використати кольорові олівці, за допомогою яких легше зрозуміти, як правильно малювати квіти, роблячи їх яскравими.

Коли діти малюють квіти олівцями, то вони не намагаються досягти того, щоб лінії і контури вийшли у них чіткі і впорядковані. Але в цьому і є привабливість зображення власного малюнка. Так ви можете робити штрихи або мазки будь-якої форми і кольору, і чим своєрідніші вони будуть, тим цікавіша і самобутніша буде ваша картина. Не треба обмежувати творчий політ, можливо, займетеся зображенням квітки, а потім захочете дізнатися, як намалювати фігуру дитини, враховуючи вікові особливості.

Якщо розглядати усю техніку зображення кольорів, треба обов’язково переглядати програми для роботи з графікою. Сьогодні, навіть школярам початкових класів намагаються прищепити навички малювання красивих квітів в пейнті і фотошопі. Не треба вселяти в дитину відчуття якихось меж і забобонів, коли вона розпочинає своє спілкування з комп’ютером. Краще відразу ж привчити дитину, якщо є можливість, використовуватися для малювання планшет, але якщо він відсутній, то можна спробувати обійтися мишкою.

У вас вийти малювати квіти, якщо ви підходитимете до процесу малювання квітів системно і впорядковано. Так глядач побачить у вашій роботі, те, що ви хотіли зображувати, і дізнається про дари полів.

Існує нескінченна кількість квітів, ви можете навчитися малювати квіти і змальовувати їх. До того ж ви і самі зможете нафантазувати і придумати, доведено, що двох однакових людей не буває, тому і двох абсолютно однакових квіток намалювати їм не призначено. Ви можете створювати красиві букети, малювати їх на листівках і дарувати своїм родичам не лише на свята. Учіть малюванню своїх дітей, а так само як робити квілінг метелика, квітку, такі уміння їм, може, і не згодяться в житті, та зате допоможуть їм розвиватися гармонійними і самодостатніми особами. Зробіть ваше життя таким же красивим і яскравим, як і весняні квіти.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як малювати квіти, Як намалювати квіти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *