Як зшити берет своїми руками з хутра, тканини?



Красивий жіночий берет з викрійкою і прикрасою

Наш сайт підготував статтю як зшити берет самостійно, адже цей головний убір набирає все більшу актуальність у жінок. На зиму підійде шапка, берет, шарфик і неповторні рукавички, зшиті своїми руками. Адже, коли Ви виготовляєте речі самі, вони неповторні і ексклюзивні. Завжди можна здивувати друзів і знайомих, сказавши, що Ви це зробили самі, адже піти і купити берет в магазині простіше. У цій статті розберемося як зшити берет своїми руками, а не зв’язати. Представлені викрійки, які Ви зможете зберегти собі, а потім роздрукувати в потрібному розмірі. Любителькам рукоділля це буде хорошим посібником.

Берет можна зшити різних розмірів, відповідних тканин достатньо. Можна узяти за основу шкіру, хутро норки або інших тварин, звичайний драп, трикотаж, замшу, загалом той матеріал, який Вам найбільше до вподоби. Розберемо модель берета з трьох деталей: 1. Суцільно-кроєне денце. 2. Борт. 3. Смуга кашпена (околиш) . Щоб наш виріб утримував форму і виглядав красиво, зшиваємо берет з підкладкою, а якщо основна тканина тонка, проклеюємо флізеліном. Підкладку вирізаємо за формою викрійки основного матеріалу. Деталі верху і підкладки (денце і обидві деталі борту виробу) сточуємо окремо.

Шов верху розпрасовуємо (шов треба розпрасувати і додати 2 обробні рядки тих, що йдуть паралельно біля шва з обличчя берета, шириною приблизно 2 – 5 мм). До готової основної частини виробу приточуємо удвічі складену і скачану в круг смугу тканини (кашпен). Щоб кашпен не розтягувався і не деформувався, його теж дублюємо флізеліном. Вставляємо підкладкову тканину, приметуємо і потім, підгинаючи, підшиваємо дошву кашпена. Оформляємо обробним рядком. Прикрасити можна з бортів або верхню частину такими матеріалами як бісер, стрази, пір’я, банти, як говоритися на Ваш розсуд. Потім кладемо під низ тканину якого-небудь контрастного кольору, пришиваємо борти і денце, потім і сам кашпен.

Як зшити хутряний берет своїми руками

Дуже красиво виглядає хутряний берет, але як його зшити самостійно? В принципі, техніка розкрою берета з хутра така ж як і у інших тканин. Основний нюанс, який треба врахувати, це напрям ворсу, він має бути спрямований однаково в один бік. Прасувати припуски швів не треба, замість цього розпряміть їх кільцями ножиць або іншим зручним предметом. Якщо зі швів стирчать ворсинки – витягуйте їх за допомогою голки, а хутряну частину з’єднайте з підкладкою потайними стібками. Це основні моменти стосовно берета з хутра. Розглянемо і тонкощі пошиття з інших тканин.

Норковий берет

Красиве норкове хутро в моді постійно. Виглядає красиво і стильно у будь-якому виробі. Набагато дешевше буде зшити берет з норки своїми руками, ніж придбати в магазині. Він зігріє Вас в люті морози і стане незамінним аксесуаром до Вашого образу розкішної леді. Незвичність цього виробу з норки зупинятиме на Вас захоплені погляди перехожих. Виготовляється з двох деталей – денце і борт. Денце викроюється з шести клинів так, щоб воно повторювало форму Вашої голови. Борт викроюється за розміром голови, як і у випадку описаному на початку. Потім усі клини зшиваються і далі робиться ідентично хутряному способу, з урахуванням спрямованості ворсу, описаному трохи вище.

З драпу

Драп – досить щільна і важка тканина, враховуйте це при розкрої заготівель. Рекомендується заздалегідь пропарити драп перед розкроєм. Нитки і голки беруться трохи міцніші, на розсуд. Решта все робиться так само як описано на початку.

Шиємо берет з трикотажу

Одним з тонких і розтяжних матеріалів є трикотаж, працювати з ним треба акуратно і не забувайте пригладжувати підкладку. У інших питаннях ніяких особливих приміток при роботі з цим матеріалом немає.

Виготовляйте своїми руками і носіть хутряний берет з норки, або будь-якої іншої тканини – трикотаж, драп, вельвет і інші. Виготовлена самостійно річ, надасть вам ексклюзивності і неповторності, все у Ваших руках! Ну, а якщо не виходить або бракує часу, то краще піти в магазин і купити берет з норки, хутра або будь-якого іншого матеріалу.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: берети норкові, пошиття берета

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *