Як зробити лебедя з паперу, орігамі

2802.jpg

Тим, хто знайомий з мистецтвом орігамі, нескладно доставити радість собі і оточуючим, маючи усього лише невеликий аркуш паперу. Він буквально оживе в досвідчених руках, перетворившись на фігурку тварини або прекрасну квітку. Тим ж, хто доки ще не зовсім впевнений у своїх силах, варто розпочати з простого, щоб потім поступово перейти до складніших моделей. Спробуйте зробити елегантного білосніжного лебедя всього за сім кроків.

Для основи Вам знадобиться аркуш білого паперу розміром десять на десять сантиметрів. Можна і більше, головне, щоб він мав форму квадрата. Покладіть лист перед собою і складіть по діагоналі від нижнього кута до верхнього. В результаті на Вашій заготівлі буде видно лінію, яка Вам згодиться в подальшій роботі.

Переходьте до другого кроку. Розташуйте квадрат так, щоб діагональна лінія була спрямована на Вас, і складіть дві сусідні сторони квадрата до лінії діагоналі. У Вас повинна вийти фігура, що складається з двох трикутників, один з яких утворений двома складеними частинами, а вершиною другого являється кут фігури, що залишився не задіяним. Переверніть отриманий неправильний чотирикутник швом вниз і гострим кутом більшого з трикутників до себе. А тепер повторите ще раз дії другого кроку. В результаті Ваш чотирикутник набув ще більш загостреної форми.

Починайте формувати шию лебедя. Для цього вістря великого трикутника загніть вгору, сполучаючи з протилежним кутом. Для того, щоб у нашого лебедя з’явився дзьоб, необхідно відігнути куточок вниз на таку довжину, яка Вам здається відповідною. Складіть заготівлю навпіл. Її вже можна поставити на стіл, але красеня лебедя ще не видно. Залишилося зовсім трохи. Візьміть лебедя двома пальцями за шию і легко потягніть вперед на кут, приблизно рівний сорока п’яти градусам, іншою рукою притримуючи тіло. Робіть все на око, але дуже акуратно, щоб не пошкодити фігурку. Залишилося тільки злегка розпрямити хвостик. Напевно у Вас все вийшло і Вам захотілося продовжити знайомство з прекрасним світом орігамі. Таку фігурку можна робити разом з дітьми, тоді незабаром на Вашому столі з’явиться ціле лебедине озеро. А якщо зменшити розміри квадрата, то тоді вийде, що дорослі лебеді плавають разом з маленькими. Як бачите, простір для Вашої фантазії нічим не обмежений.

як зробити лебедя з паперу, як зробити з паперу лебедя, вироби з паперу лебідь, оригами лебедь, лебідь з паперу

1 Comment on this post

  • наталя

    грудня 20, 2013 at 3:06 pm
    дуже просто попробуйте зробити складніше

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *