Як намалювати фігуру дитини?



У цій цікавій статті ми розповімо про те, як намалювати фігуру дитини з урахуванням вікових особливостей статури. Графічне опрацювання моделей одягу для дітей вимагає творчого підходу до ескізів і матеріалів. Часто застосовується техніка кольорової графіки сухою і масляною пастеллю, кольоровими олівцями і фарбами на водній основі.

Як догодити юним модникам

Проектування одягу для дітей має особливе значення як для дизайнерів, так і для виробників одягу. Створюючи моделі для дітей, дизайнери передусім думають про інтереси і захоплення дитини і в той же час утілюють мрії про казку, добро і, звичайно, красу. Попри те, що дитяча мода ні в чому не відстає від дорослої і маленькі моделі на подіумі у всьому наслідують справжніх супермоделей, фігура дитини має свої параметри, які необхідно враховувати при створенні одягу.

З віком змінюються інтереси дитини і розміри усіх частин тіла. Кожна вікова група характеризується своїми розмірними ознаками, обумовленими особливостями статури дітей. Щоб готові вироби були затребувані, функціональні і естетичні, ще на етапі пошукових ескізів слід дотримуватися цих пропорцій і особливостей фігури дітей того віку, для якого призначений той або інший костюм. Ми розглянемо особливості статури дітей різного віку і способи їх графічного зображення на ескізах. Говорячи про пропорції фігури, необхідно уточнити – модулем, або одиницею виміру, узятої за основу в промальовуванні фігури, є голова людини. Умовно фігури дітей розділяють на п’ять вікових груп за середньою величиною співвідношень довжини тулуба, рук, ніг і голови.

Як намалювати фігуру дитини найменшої

Сама молодша вікова група – діти до 3 років. У цей період діти відрізняються активним зростанням, пропорції тіла швидко міняються: висота голови по відношенню до довжини тіла складає 1:4 або 1:4,5. У дітей цього віку, як правило, велика голова і животик, коротка шия і відносно довгі руки. Центр фігури знаходиться в пупковій області. Основною формою для розробки одягу для дітей цієї вікової групи являється прямокутна або трапецієвидна, не переобтяжена деталями і розчленовуваннями. Пастельна колірна гамма і м’які фактури натуральних тканин служать головними виразними засобами при створенні одягу для найменших модників.

Як правильно малювати фігуру дитини

Намітити основну вертикальну лінію, яка є лінією симетрії фігури і задає композиційну величину малюнка на листі. Розділити вертикаль на чотири рівні частини, що відповідають зонам фігури : голова; пупкова область; коліна; стопи ніг.

Слід звернути увагу на зображення дитини в профіль, де можна спостерігати деяке відхилення фігури назад, а голови вперед для підтримки фігури в рівновазі. В зв’язку з цим дам пораду початківцям, що малюють: щоб правильно передати пластику і своєрідність рухів дитини, необхідно якомога більше малювати дітей з натури, а також переглядати, аналізувати і копіювати малюнки відомих, що малюють і ілюстраторів дитячої моди.

Пропорції тіла дітей дошкільного віку – від 3 до 7 років – змінюються. Висота голови складає 1:5 або 1:5,5 по відношенню до тіла дитини. Фігура стає стрункішою, опуклість живота зменшується, подовжуються руки і ноги.

Як намалювати фігуру дитини дошкільного віку

На основній вертикальній лінії малюнка(середній лінії фігури) проводять п’ять ділень:

голова; область талії; лінія кроку; лінія коліна; лінія стопи.

Намічають легкими лініями контур тіла дитини відповідно до заданих пропорцій. Уточнюють основною лінією силует фігури, частини тіла. Промальовуємо умовно риси обличчя і форму зачіски. Ось і готовий ескіз фігури дитини.

Малюємо правильно ескіз фігури молодших школярів

Одяг для дітей вікової групи від 7 до 11 років відбиває усі актуальні тенденції моди, а також включає в асортимент виробів шкільну форму. Пропорції фігури дітей цього віку складають відношення голови до зростання тіла, як 1:6 або 1:6,5. Змінюються контури фігури, зникає опуклість живота, намічається талія.

Вчимося малювати ескіз дитини

Основну вертикальну лінію малюнка розділити на шість частин. Лінії розчленовування малюнка відповідають наступним зонам: голова; лінія грудей; лінія стегон; лінія вища за коліна; середина гомілки; лінія стопи.

Поставити фігуру в заданому ракурсі, знайти необхідне положення в динаміці або статиці. Особливу увагу треба звернути на контурну лінію силуету фігури з урахуванням м’язової будови. Промалювати риси обличчя і форму зачіски. Зображуючи декілька моделей дітей на листі, можна варіювати різні ракурси фігури дитини і стилі зачісок. Після цього ескіз тіла готовий.

Як навчитися малювати ескіз тіла тинейджерів

У віці від 11 до 14 років настає новий етап швидкого росту. Висота голови дорівнює 1/7 або 1/7,5 зростання дитини. У дівчаток намічається форма грудей, стають ширші стегна, виявляється талія. Фігура хлопчиків відрізняється розвиненішою м’язовою масою, розширюються плечі, чіткіше виявляється талія. Пропорції усієї фігури цієї вікової групи наближаються до пропорцій фігур дорослих.

Як навчитися малювати ескіз фігури тинейджера

Продумати композицію малюнка на листі. Провести лінію вертикалі в центрі малюнка – висоту фігури. Намітити сім рівних частин і відкласти горизонтальні лінії легким рухом олівця. Визначити основні конструктивні лінії для ескіза:

голова; лінія грудей; середина живота; середина стегна; лінія колін; середина гомілки; лінія стопи. Визначити характер постановки фігури(з опорою на одну ногу або дві ноги). Намітити необхідні допоміжні лінії і промальовувати контур фігури. Внести необхідні уточнення в пропорціях і формі тіла, промальовувати риси обличчя і зачіску. Одяг для дітей від 11 до 14 повинен нести в собі комунікативні елементи і риси приналежності підлітка до того або іншого культурного шару або стилю.

Вчимося правильно малювати ескіз фігури підлітків

Пропорції фігури підлітків від 14 до 16 років подібні до дорослих: висота голови співвідноситься із зростанням тіла, як 1/7,5 або 1/8. Але більше витягнуті тонкі руки і ноги, більше подовжена, легка і струнка конфігурація тіла відрізняє підлітків. Пропорції фігури цієї вікової групи і гостре бажання підлітків до самовираження дозволяють дизайнерам створювати найрізноманітніші стильові рішення в костюмі: від гротескно-романтичних до ультраавангардних рішень.

Навчитися правильно малювати ескіз дитини – підлітка

Намітити композиційне розташування фігури на листі. Провести основну вертикальну лінію малюнка. Відмітити на вертикалі вісім рівних відрізків, що відповідають пропорціям тіла: голова; лінія грудей; лінія талії; лінія стегон; середина стегна; лінія коліна; середина гомілки; лінія стопи. Визначити характер постановки, намітити контур малюнка фігури і промальовувати форму тіла з урахуванням рельєфів м’язів і специфіки будови фігури підлітків.

Використання цих схем промальовування фігури дітей різного віку, поза сумнівом, допоможе створювати нові моделі дитячого одягу на ескізах і успішно утілювати їх в матеріалі. Тепер не складе труднощів намалювати правильний ескіз фігури дитини. А далі ми розберемося в секретах пошиття одягу для дітей і дорослих. По матеріалах журналу “Ательє”


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як намалювати дитину, як намалювати лице хлопця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *