Як вибрати зарядку на сонячних батареях?



Всього кілька років тому портативні зарядники від енергії сонця були новинкою. Нині ж можливість заряджання мобільного телефону, ноутбука або камери далеко від електромереж вже нікого не дивує. Проте питання якості зарядного девайса як і раніше не втрачає своєї актуальності. Щоб не отримати підробку і купити устаткування, яке відповідатиме потребам, треба дотримуватися певних правил.

Як вибрати сонячну батарею:

1. При виборі сонячної батареї для заряджання мобільних девайсів уважно прочитайте інструкцію. Насампеерд вас повинні цікавити такі параметри зарядника, як величина струму і зарядна напруга, саме на них треба акцентувати увагу.

2. Порівняйте їх з параметрами того устаткування, яке планується заряджати (телефонів/смартфонів, КПК, GPS- навігаторів, фотокамер, електронних книг, плеєрів, ноутбуків і ін.). Від сонячної батареї для зарядки ноутбука телефон зарядити можна (знизивши вихідну напругу), але вже ніяк не навпаки.

3. Упевніться, що роз’єми підключення сонячної батареї, що постачаються в комплекті, для зарядки ноутбука і/або інших пристроїв (перехідники) сумісні з портами в зарядці устаткування. В принципі, навіть якщо потрібного роз’єму і не виявиться, його можна буде пошукати в спеціалізованих магазинах.

4. Якщо зарядник йде із вбудованим акумулятором, то зверніть увагу на його місткість. Невеликої місткості цілком вистачає для кишенькових гаджетів, ноутбуку ж потрібно сонячну зарядку з місткістю акумулятора не менше 8000 мА/ч. Великим плюсом буде наявність в комплекті постачання USB- кабелю. З його допомогою акумулятор можна зарядити у декілька разів швидше, ніж від сонця. Наявність штекера для заряджання акумулятора девайса від батареї автомобіля через гніздо прикурювача теж може бути дуже зручним.

Зарядник на сонячній батареї родом з Китаю: ціна хороша, якість – не завжди. Ні для кого не секрет, що основну кількість зарядників на сонячних батареях роблять у Китаї. За вартістю продукції жодній країні світу не під силу конкурувати з ним. Ось тільки якість девайсів китайського походження досить часто залишає сумнів по собі. Зокрема, це стосується потужності фотоелектричного елементу сонячного зарядного пристрою, яка, як правило, нижче заявленої. Істотним недоліком китайських сонячних батарей для зарядки стільникових телефонів або інших мобільних пристроїв є те, що перетворена в електричний заряд сонячна енергія заряджає підключений прилад не безпосередньо, а тільки через вбудований акумулятор, а йому для повної зарядки від сонячного елементу вимагається тривалий час.

Сонячна зарядка без акумулятора. До сонячних зарядників без вбудованого акумулятора, портативним сонячним батареям, можуть бути додані зовнішні накопичувачі енергії. Вони можуть додаватися в комплекті з приладом, але частіше можливість придбати акумулятор необхідної потужності надається самим споживачам. Це зручніше: якщо, наприклад, передбачається цілодобова робота, то сонячну зарядку для ноутбука можна доповнити потужнішим акумулятором. Або ж купити сонячну батарею більшої потужності, забезпечивши тим самим велику силу струму для прискорення процесу зарядки у разі лімітованого часу заряду зовнішнього накопичувача енергії. Якщо ж у ваші плани не входить перебувати далеко від цивілізації довго і при цьому користуватися сонячною зарядкою, то цілком досить купити недорогий багатофункціональний моноблок: сонячну батарею зі вбудованим акумулятором.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: зарядка на сонячній батареї, зарядка на сонячних батареях

Коментарі 2 коментарі

  • Дуже дякую за інформативну і цікаву статтю! Проте, якщо у Вас ще залишились питання, ласкаво просимо завітати на наш сайт https://prel.prom.ua
    Тут можна отримати відповідь на будь-яке технічне питання по сонячних електростанціях та їх комплектуючих!

  • Доброго дня! Хотів би отримати пораду щодо обслуговування стабілізатора: придбав місяць тому даний стабілізатор https://elektro.in.ua/home-catalog/stabilizatory-naprjazhenija/594.html
    Підкажіть, будь ласка, яке обслуговування потрібне для нього? Чи необхідно його розбирати для протирання від пилу? Дякую!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *