Як навчитися говорити англійською – посібник для початківців



Напевно, багатьох з нас хоч би раз в житті зупиняли іноземні туристи, щоб запитати, як пройти туди-то і туди-то. І швидше за все більшість з нас потрапляли в досить скрутне становище, просто не знаючи, як відповісти на те або інше питання, задане англійською. І усе це не дивлячись на те, що у більшості своїй усі ми вчили цю мову якщо не в середній школі, то, принаймні, у ВНЗ або на курсах. Так в чому ж справа? Чому ми не можемо говорити англійською, вважаючи за краще відмовчуватися, і що з усім цим робити? Чи є спосіб, як навчитися говорити англійською?
Найпопулярніша причина англійського ” мовчання” полягає в тому, що ми думаємо на своїй рідній мові, замість того, щоб почати думати англійською. Судіть самі: щоб сказати якусь фразу, наш мозок її обробляє, потім перекладає англійською мовою, і тільки потім ми вимовляємо її англійською. Подвійна робота. Усім нам відомо, кого робота любить більше інших. Так, згодні: граматико-перекладний метод, який ми звикли використати ще з школи, ніяк не допомагає навчитися говорити англійською, ставлячи метою щось абсолютно інше – поглиблене вивчення граматичного матеріалу, відточування наших перекладацьких талантів і так далі. Все, що завгодно, але не навчання розмові на іноземній мові. Але хіба коли ми говоримо російською, ми прокручуємо в голові якісь граматичні правила? Зовсім ні! Подумали, сказали. Все. Так навіщо ж ускладнювати собі життя? Хочете навчитися говорити англійською швидко? Тоді забудьте про вправи на переклад і починайте думати англійською!

Якщо у вас проблеми із сприйняттям англійської мови на слух, говорити англійською ви, швидше за все, не будете. Аудіювання – це, мабуть, одно із складних завдань як в школі, так і в університеті. Але саме тому воно настільки ефективне. Вивчайте мову не лише по підручниках, дивіться фільми, слухайте музику і мову самих різних людей англійською. Тренуйтеся в розпізнаванні різних акцентів і діалектів, і тоді ви без проблем зможете спілкуватися з носіями мови з різних країн.

Страх зробити помилку досить часто зв’язує нам руки і сковує нашу мову. Подолання мовного бар’єру – це завдання, яке за своїм визначенням легким бути не може. А чи знаєте, що середній американець вживає у своїй мову лише три прості часи – теперішній, минулий і майбутній, а питальне речення відрізняється від розповідного лише відповідною інтонацією? Повірте: ніхто не стане судити вас, якщо під час розмови ви припуститесь однієї помилки! Та хоч десять! Головне – відкинути всякий страх і говорити все, що думаєте. Забудьте про граматику і ви зможете говорити англійською вже сьогодні!

Ну, і, звичайно ж, найпопулярнішою причиною “відмовчування” замість активного говору є елементарна відсутність практики. Як це не дивно, але говору приділяється образливо мало часу на шкільних уроках і практичних семінарах в університеті. Цікавий той факт, що учителі свідомо замінюють мовні вправи (діалог, полілог) мовними (переклад, підстановка слів, переказ), ведучи урок російською мовою. Ось і виходить, що учень не чує англійської мови, не має можливості висловитися на зайнятті, а згодом і не хоче цього робити. Висновок напрошується сам собою: щоб почати говорити англійською, говоріть, якомога більше говоріть!

Сподіваємося, наші рекомендації будуть вам корисні і допоможуть зрозуміти, як навчитися говорити англійською.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як навчитись говорити по Англіські, як швидко навчитися розмовляти англійською

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *