Як зарядити телефон без зарядки, без зарядного пристрою



Багато хто стикався з такою ситуацією, коли батарея мобільного телефону розрядилася, а зарядити її нічим. Чи ви знаходитеся в поїздці, а зарядний пристрій забули удома, або затрималися на роботі, а у колег як на зло телефони іншої моделі. Або ж зарядник просто вийшов з ладу. Впав з верхньої полиці і розбився, улюблений кіт згриз дріт, або згорів через стрибки напруги в мережі – випадків, що призводять до поломки зарядника, множина.

І що робити, коли, наприклад, на дворі глибока ніч, а треба терміново зробити надважливий дзвінок, або зарядний пристрій зламався в новорічну ніч, і ще декілька днів буде складно знайти працюючий салон мобільних телефонів? Можна звичайно махнути на все рукою і чекати слушної нагоди придбати новий зарядник, а можна спробувати зарядити телефон без зарядки одним з описаних способів.

Спосіб перший, комп’ютерний – як зарядити телефон без зарядки

У вас напевно є удома комп’ютер: десктоп, ноутбук, або навіть планшет. Головне, щоб у нього був USB- роз’єм, а у вас – відповідний перехідник з роз’ємом під ваш зарядний пристрій на USB. Зараз виробники стали підводити свої роз’єми під стандарти міні- і мікро- USB, так що у багатьох користувачів з’являється по декілька однакових кабелів. Якщо у вас є потрібний перехідник або кабель, але немає ПК – сходіть до сусідів, хто-небудь з них обов’язково допоможе.

Спосіб другий, технічний – як зарядити телефон без зарядного пристрою

Тут вам доведеться трохи попрацювати і виконати декілька послідовних дій:

Крок 1. Знайти зарядний пристрій

Вам знадобиться будь-який робочий зарядник, наприклад, від старого непотрібного або неробочого телефону, або від телефону друга, якщо у нього раптом знайдеться зайвий.

Крок 2. Попрацювати з шнуром

Відріжте у знайденого зарядника роз’їм для підключення до телефону. Потім акуратно ножем зробіть круговий надріз і зніміть ізоляцію так, щоб залишилися оголеними два дроти: синій і червоний.

Крок 3. Під’єднати до акумулятора і зафіксувати

Витягніть з вашого мобільного телефону акумулятор. Уважно розгляньте золотисті контакти і знайдіть поряд з ними маркерування “+” і “-“. Притуліть до плюса акумулятора плюс зарядного пристрою – це синій дріт, а до мінуса акумулятора – червоний. Щільно притискаючи дроти до контактів, закріпіть їх ізоляційною стрічкою або скотчем.

Включіть пристрій, що вийшов, в мережу. Якщо ви усі зробили правильно, то акумулятор почне заряджатися. Будьте обережні, щоб уникнути удару струмом, втім, несильного, намагайтеся не торкатися контактів під час зарядки.

Спосіб третій, пальчиковий –  як зарядити телефон без зарядного пристрою

Якщо ви віправляєтесь в поїздку, відрядження або похід, або з вами вже траплялася подібна ситуація, то до неї можна відповідним чином підготуватися. Можна узяти запасний акумулятор, а можна використати пристрій, який заряджає телефон через роз’єм міні- USB від звичайних пальчикових батарей. Такі пристрої продаються всюди, що, втім, не позбавляє вас задоволення зробити його самостійно з окремих запчастин, що продаються в магазинах радіодеталей.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як зробити зарядне до телефона, як зробити зарядне для телефона

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *