Як почати нове життя



Напевно, кожен з нас хоч би раз у своєму житті хотів почати нове життя, тобто розпочати все з чистого аркуша. Деяким це вдавалося зробити, а деяким ні. Але якщо ж все-таки у вас з’являлося це бажання, то його не варто ігнорувати, адже це явний сигнал того, що на сьогоднішній момент вас щось не влаштовує в житті, щось йде не так і ви живете абсолютно по-іншому. Так чи варто йти по тій дорозі, яка вам не подобається, якщо можна все змінити? Напевно, не варто, і треба постаратися почати нове життя. Пам’ятайте, що наша доля – у наших руках. І хто, якщо не ми самі, зробимо все так, як нам хотілося б. Знайте, що якщо вам погано, ніякий дядько або тітка не прийде і не розжене руками усі ваші проблеми – все залежить тільки від вас самих – це важливо знати і розуміти.

Отже, якщо ви усвідомили, що хочете змінити своє життя, перше, що ви повинні зробити – це наважитись. Після того, як ви набули повної упевненості того, що хочете змінити своє життя, наступним і головним кроком стане – дія. Але для того, щоб почати діяти, необхідно пройти декілька етапів:

1. Без страху і хвилювань розлучіться зі своїм минулим. Можливо, для багатьох це стане непосильним завданням, адже прояви страху того, що буде завтра, якщо сьогодні розлучитися і розтоптати усе своє минуле, безумовно, поселить сумніви у свідомості кожного. Але від страху треба позбавитися. Не бійтеся, що там буде гірший. Адже якщо ви зараз вже хочете змінити своє життя, значить, справи йдуть якнайгірше. А якщо навіть і буде гірший, тоді ви зможете без проблем повернутися в минуле життя, адже у вас ніхто не забирає цієї можливості. Головне, зрозумійте, що ви не знаєте, гірше буде або краще, якщо ви цього не спробуєте. І варто ще усвідомити одну істину щоб розпочати життя з чистого листа – “якщо ти хочеш мати те, що ніколи не мав – роби те, що ніколи не робив”. 

2. Слід скласти увесь список ваших проблем. Це важливий крок в зміні свого життя. Для того, щоб усвідомити усю суть того, що вас в житті не влаштовує вам необхідно створити цей список. У нім вкажіть усі проблеми і неприємності, які трапляються з вами сьогодні. Пишіть все, до найдрібніших подій. Ви повинні знову пережити все те, що вас хвилює, а після цього спаліть цей аркуш паперу. Ви викреслили усе погане, що вас турбувало.

3. Слід знайти нове захоплення. Знайте, що якщо ви хочете почати нове життя, отже, в ньому має бути все інакше, все по-новому. Більше того, дуже часто хобі або захоплення рятує людину від депресії і напливу поганих почуттів. Але варто вибирати не те, що просто займе ваш час, а краще всього те, чим ви давно хотіли займатися, то до чого ви, безумовно, прагнете. До речі, чудово підійдуть екстремальні захоплення для тих, хто хоче позбавиться від проблем, що накопичилися, і думок. Можете зайнятися медитацією – це теж дуже допомагає і розслабляє.

4. Знайдіть нових знайомих. Постарайтеся знайти нових друзів, які будуть цікаві вам. Нове оточення допоможе розпочати життя з чистого аркуша. Необхідно, щоб спілкування з такими людьми приносило лише позитивні емоції. Можете почати відвідувати клуби за інтересами – це не лише цікаво, але і корисно. Але це зовсім не означає, що треба порвати увесь зв’язок із старими друзями, пам’ятайте, що старі друзі незамінні. Просто якщо раніше у вашому оточенні були люди, з якими ви спілкувалися нехотя, і кожного разу після зустрічі переживали неприємні відчуття, то з такими людьми можна і припинити зв’язок, адже нічого хорошого така дружба вам не приносила. А значить і не зможе принести. А ось ті люди, які завжди були у вашому житті, тобто справжні друзі – нехай вони такими і залишаються. Що стосується нових знайомств – не варто зв’язуватися з підозрілими людьми, організаціями і сектами – це до хорошого не призводить.

5. Необхідно сховати усі речі, які вам нагадуватимуть про минуле життя. Пам’ятайте, що ви розпочинаєте все з чистого аркуша і від минулого не повинно залишитися нічого, у тому числі і спогадів. Деякі психологи можуть порекомендувати вам раз і назавжди позбавитися від таких речей, тобто знищити їх. Але все таки не варто застосовувати ці заходи. Адже коли ваше нове життя налагодитися, про минуле ви згадуватимете тільки з усмішкою. Старі речі вам допоможуть зрозуміти те, що ви усе зробили не даремно і добилися того, чого хотіли, а минулий негатив залишився лише у минулому.

6. Змініть зовнішність. Ця порада взагалі безвідмовна. Коли ви міняєте свій зовнішній вигляд, міняється і ваш внутрішній світ. Ви починаєте відчувати себе по-іншому, робити нові вчинки і речі, тобто і жити по-новому. Не вартує, звичайно, кардинально міняти зовнішність, але змінити хоч щось потрібно. Хоча можна і змінитися повністю – це як бажаєте. Ви самі побачите, як зміниться ваше життя і ваша поведінка. Звичайно, не треба ставати пафосним і зарозумілим, просто треба жити і насолоджуватися життям. Треба почати придумувати щось нове у своїх захопленнях і роботі. І якщо Ви дійсно маєте намір розпочати життя з чистого аркуша, то обов’язково треба усе вище перелічене здійснити.

7. Візьміть до уваги усі помилки минулого. Пам’ятайте, що помилки, які були здійснені в минулому житті – зроблені не даремно. Вони вам дані як особливий урок, який слід вивчити і взяти до уваги. І ніколи більше не робити того, що ви раніше робили. Не варто мучитися  тривогами і картанням совісті – просто прийміть, обдумайте, скажіть “спасибі долі за отриманий урок і життєвий досвід” і все, відпустіть.

Пам’ятайте, що життя треба будувати так, як ви цього хочете і так, щоб потім не соромно було згадати про ваші прожиті дні. Звичайно, змінити життя в одну мить по помаху чарівної палички неможливо, це відбувається не за день і, навіть, не за місяць, але все таки зміни настають і життя міняється. Почати нове життя не просто, і ніхто з цим не сперечається. Але для того, щоб ваше життя стало краще, може, варто спробувати почати? Адже краще шкодувати про те, що зроблено, чим про те, чого не зробили. А краще і зовсім ні про що не шкодувати, адже ви створюєте нове життя, де немає помилок, болю і негативу. Найважливіше правило – слухати себе, свої бажання і серце, ну і звичайно не забувайте про совість. Ці прості корисні поради допоможуть розпочати життя з чистого аркуша. Удачі і посміхайтеся частіше!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як почати життя з чистого листа, як почати нове життя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *