Маски з помідорів для обличчя і волосся



Томати – не лише відмінні овочі, відповідні для салатів і заготівель на зиму, цей ще і приголомшливий косметичний засіб. З помідорів можна робити маски для лиця і волосся. Так-так, навіть для волосся. Пам’ятайте індійок із старих фільмів? У них завжди розкішне, пишне і блискуче волосся. Секрет їх досить простий – вони частіше за будь-яких інших жінок світу застосовують помідори для догляду за волоссям. Для догляду за обличчям, томатами користувалися не лише у давнину. Сучасна косметологія також активно їх використовує, оскільки вони здатні живити шкіру, вибілювати її і прекрасно пом’якшувати.

Засоби для волосся з помідорів

1. Для стимуляції зростання волосся можна застосовувати наступну маску: один стиглий томат, зрозуміло, ідеальним буде той, який дозрів на вашій ділянці. Але якщо такого немає, то можна застосовувати помідори з магазину, головне щоб в них містилося якомога менше хімічних речовин. Так от, один томат треба розрізати навпіл, і половинками добре натерти шкіру голови. Робити це рекомендується за годину до миття голови. Повторення процедури повинне зайняти 3 місяці, і робити це краще кожного разу, коли збираєтеся помити волосся.

2. Відновити сухе волосся можна за допомогою маски, до складу якої увійдуть: м’якуш одного помідора, маслинова олія(5 мл), і крохмаль (30 гр.). Змішати усі інгредієнти і нанести на волосся. Зверніть увагу, не на шкіру голови, а саме на саме волосся. Після, цього голову треба замотати целофаном і обернути її рушником. Тримати таку маску на волоссі можна хвилин 30, якщо протримаєте довше – нічого страшного. Після цього, треба просто вимити голову своїм звичайним шампунем.

3. Маска з помідорів може допомогти позбавити волосся від жирного блиску. Для цього треба спочатку вимити волосся своїм звичайним шампунем, а потім нанести на них м’якуш стиглих помідорів. Кількість їх повністю залежатиме від довжини вашого волосся. Протримати помідори на волоссі треба близько 5 хвилин, після чого просто змити їх водою без використання шампуню.

4. Підживлювати волосся будь-якого типу допоможе наступна маска: на терці треба натерти пару томатів, пару зубчиків часнику, болгарський перець і лимон. Кашку, що вийшла, треба нанести на шкіру голови і на корені волосся. Залишити на хвилин 20. Потім її треба змити водою без шампуню.

Засоби для обличчя з помідорів

Для нормальної шкіри. Один помідор треба розтерти з ложкою маслинової олії, потім додати до цього ложку домашнього молока і пару ложок сиру. Перемішати усі продукти, щоб консистенція була однорідною. Обличчя добре вимити і нанести засіб на 20 хвилин. Змивати обов’язково треба за допомогою кип’яченої води, але не гарячою, а вже трохи охолодженою.

Для жирної шкіри. З одного помідора треба зробити пюре, добре розім’явши його м’якуш. Додати до нього по парі ложок сиру(нежирного) і кефіру. Перемішувати продукти можна міксером, так консистенція буде ніжнішою і одноріднішою. Обличчя треба так само добре очистити і намазати отриманою маскою. Тримати її не треба більше 20 хвилин. Змивати за допомогою кип’яченої води, також не дуже гарячої. Після змивання обличчя добре б прополоснути холодною водою. Можна після процедури нанести крем для лиця. Повторювати це слід не частіше ніж 1 раз в 7-8 днів.

Для сухої шкіри. Для цієї маски з помідорів треба вижати сік, і взяти його у кількості 2 столових ложок. Додати до нього пшеничне борошно, так само 2 ложки. Нанести отриману суміш на обличчя не занадто товстим шаром. Для кращого ефекту личко згори краще накрити бавовняною серветкою. Протримати маску треба хвилин 20, після – змити. Для сухої шкіри ідеальна тепла вода, приблизно кімнатної температури. Пом де Оро – буквально в перекладі: золоте яблуко, тому цей прекрасний овоч допоможе вам і на кухні, і за косметичним столиком.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: що можна робити з помідорів?, Маска для лиця з помідор

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *