Як настроїти себе на позитив?



Людям, що мають позитивний настрій на життя набагато легше дихається, оскільки вони не обтяжені непотрібним вантажем песимізму, поганого настрою і негативних думок. Тому завжди просто необхідно прагнути стати саме такою людиною. Бувають в житті кожного моменти, коли стає досить складно впоратися зі своїми негативними емоціями і вибратися з прірви всепоглинаючої туги, нудьги і невіри в себе і хороше майбутнє. Але все таки в такій ситуації просто необхідно узяти себе в руки, перестати нарікати на життя і притягувати своїм песимістичним настроям до себе лише неприємності. Дуже важливо навчити себе контролювати свої емоції і постаратися настроїти себе на позитив.

У чому сила позитивного настрою

Багато хто ставить питання, де криється секретний механізм позитивної дії позитивного настрою і чи є він взагалі. Є також категорія людей, які абсолютно не вірять в те, що в житті щось можна змінити за допомогою гарного настрою і оптимізму і вважають, що тільки тверезий погляд на реальність єдино вірний шлях до успіху. Насправді внутрішній позитив несе в собі потужний заряд дуже сильної енергії, здатної в корені поміняти все навкруги і допомогти змінити життя в кращу сторону. Його вплив на ваше життя навіть значно більший, чим може здатися на перший погляд.

Вже давно ні для кого не секрет те, що наші думки і почуття здатні притягувати до нас ту або іншу енергії і відповідно впливати на усі події, що відбуваються. Життя як дзеркало дає нам те, що бачить і отримує від нас. Людина, яка увесь час знаходиться в смутку, не бачить нічого хорошого навкруги і не вірить в удачу, сам накликає на себе подальшу поразку і нові провали. Роблячи собі песимістичні установки, звучні як те, що ви сама невдачлива людина, роблять вас саме таким і як магніт притягують нові труднощі і неприємності. Варто тільки озирнутися навкруги, і ви побачите, що енергійні люди, що завжди мають посмішку на обличчі, оточені увагою, успіхом і, як правило, достатком.

Найжахливіша і невибачна помилка більшості людей, полягає в здатності помічати і запам’ятовувати, головним чином, погані події з їх життя, а усе хороше швиденько ховати глибоко в надрах своєї пам’яті. Також досить часто трапляється так, що людина просто розучується радіти хорошим моментам свого життя, звикаючи знаходитися увесь час в смутку. І цього ні в якому разі не можна допускати. Суть дії настрою на позитив полягає в тому, щоб поміняти свої песимістичні погляди на життя і почати посміхатися і радіти кожному моменту свого життя. Для того, щоб добитися успіху необхідно любити себе і життя, яке може дати і дає стільки усього хорошого. Перестаньте займатися самобичуванням і проявляти жалість до себе і почніть діяти, беручи від життя лише найкраще.

Як настроїти себе на позитив

Отже, для того, щоб настроїти себе на позитив в першу чергу необхідно змінити відношення до життя і погляд на те, що усе, що відбувається навкруги і найголовніше почати щиро усій свій душею бажати це зробити. Але здійснити усе це не завжди так просто, оскільки одного бажання неймовірно мало. Потрібні активні дії, оскільки на бездіяльності нічого не побудуєш і нікуди не зрушишся.

Як настроїти себе на позитив: активні дії

Викиньте своє невдоволення собою і своїм життям і почніть вірити в себе і заохочувати за усі досягнення. Не порівнюйте свої успіхи і життя з життєвим інших людей устроєм. Займаючись підгляданням в чужі життя, ви забуваєте удосконалювати своє. Просто почніть щось покращувати у своєму житті. Якщо, наприклад, мучить втома, дозвольте собі відпочити і повалятися більше часу в ліжку і присвятіть весь день тільки собі. Займайтеся більше своєю зовнішністю і здоров’ям. Перестаньте постійно думати про свої недоліки, забудьте про них або зробіть їх своїми перевагами. Почніть цінувати, що маєте. Багатьом людям навкруги у багато разів гірше чим вам, і вони не мають всього того хорошого, що є у вас. Живіть сьогодні, люблячи кожну хвилину своєму життю і відносячись до нього як до найдорогоціннішого подарунка, не відкладаючи щось на потім і не озираючись на те, що було учора. Сміливо ідіть до цілей і ставте нові. Насмілюйтеся і навіть, якщо щось не виходить не варто зациклюватися на цьому, треба просто узяти і оцінити ситуацію, розібрати свої помилки і знову рухатися вперед. Частіше слухайте музику, що налаштовує на позитив, тобто ту, яка в даний момент здатна дати вам позитивний настрій і заряд енергії. Дивіться позитивні фільми. Це можуть бути старі добрі комедії або ж психологічні картини, наповнені глибоким сенсом про завжди вічні питання життя, любові, щастя і дружби.

Для зміни внутрішнього відношення до життя існує безліч різної психологічної техніки, однією з найпоширеніших є техніка симорона, ґрунтована на спеціальних вправах-тренінгах:

1. Афирмації. Сенс цих вправ і самої теорії полягає в тому, що будь-яка думка, а тим більше слова – це твердження, а значить і сила. Все те, що ми вимовляємо, перетвориться в деяку енергію, яку ми посилаємо в навколишній світ і яка повертається до нас з нього як відповідь на наше прохання. Таким чином, афирмаціями називаються різні твердження, спрямовані на програмування нашої свідомості і життя. Тому дуже важливо нести позитив навіть усередині себе, своїми думками і словами, оскільки песимістичний настрій притягує лише невдачі. Для того, щоб афирмації почали діяти в позитивну сторону необхідно придумати і виписати для себе пропозиції-твердження, спрямовані саме на те чого ви хочете досягти. Після чого їх треба вивчити і повторювати щодня. Подібні твердження покликані витіснити зі свідомості увесь негатив, допомогти поміняти звичку мислити, як песиміст на більше позитивні речі і емоції. Прикладами таких афирмацій є наступні пропозиції:

Я сама везуча і щаслива людина на землі. Мені під силу впоратися з усіма подіями, що відбуваються в моєму житті. Сьогодні самий кращий і щасливіший мій день. Мене люблять, і завжди любитимуть. Усі ці фрази можна вимовляти вголос, стоячи біля дзеркала або прокидаючись уранці в ліжку. Найважливіше вносити в них більше своєї віри і сенсу.

2. Візуалізація своїх ідей і бажань. Для цього необхідно постаратися подумки представити або ж намалювати своє бажання, так ніби воно вже збулося. Можна також створити цілий плакат зі своїх бажань, для цього намалюйте, або виріжте з журналів, то про що ви мрієте, і наклейте на ватман. Після чого повісьте свій шедевр на видне місце.

3. Створення листа пророцтв на своє майбутнє. Для цього візьміть щільний аркуш паперу і детально розпишіть, що і які зміни ви хочете бачити у своєму найближчому майбутньому. Можна також зробити своєрідний гороскоп на рік і навіть декілька років вперед.

Найважливіше це зрозуміти для себе, що ми отримуємо саме те, що подумки і внутрішньо чекаємо. І саме тому настрій на позитив здатний рухати нас далі, стимулювати на поліпшення життя і відкривати нові двері для нових успіхів і досягнень. Головне поселити в серці і душі радість і оптимізм, не стояти на місці і тоді все в житті стане мінятися в кращу сторону.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як настроїтись на позитив, як настроїти себе на позитив

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *