Як стати високим?



Усі знають, що у середньостатистичної людини процес зростання закінчується приблизно до двадцятирічного віку. До цього часу відбувається остаточне формування скелета, кісткової тканини і вважають, що збільшити свій зріст після двадцятирічного віку не видається можливим. Але багато людей, які не можуть похвалитися високим зростом, не припиняють пошуки відповіді на питання, що потрібно робити, щоб вирости. Вони частенько вдаються до експериментів для того, щоб досягти своєї мети. Чому я такий низький? Ймовірно, що вам доводилося хоч би один раз в житті ставити таке питання, якщо ви читаєте цю статтю. Існує декілька варіантів причин низького зросту у людини – і для розуміння того, як стати вищим, необхідно встановити причину низькорослості саме у вас. Причина може бути в генетичний схильності: майже неймовірно, щоб в сім’ї, де усі невисокого зросту, виросла дуже висока дитина. Також може зробити великий вплив наявність шкідливих звичок, як зловживання спиртними напоями і паління, які затримують розвиток в період статевого дозрівання людини.

Чималу роль також грають індивідуальні характеристики розвитку організму – хтось може зростати поступово, а хтось може вирости усього лише за декілька місяців, деякі ж можуть продовжувати рости навіть упродовж усього життя. Невисокий зріст людини може вказувати на наявність деяких захворювань (зазвичай – ендокринна система або опорно-руховий апарат), травм, каліцтв. Звідки з’являється бажання бути високим? Класичним еталоном краси давно є красень-чоловік, високий, з розвиненою мускулатурою, а також довгонога жінка з обкладинки журналу мод. Нічого дивовижного, що, керуючись стереотипами, люди невисокого зросту починають комплексувати унаслідок цієї нібито вади своєї фігури.

Особливо стурбовані представники сильної статі – адже вони побоюються, що дівчата вищого зросту знехтують їхніми почуттями. Це питання менше турбує жінок, але і вони, бажаючи бути схожим до дівчат з подіуму, теж хотіли б підрости на декілька сантиметрів. Говорити про те, чому люди прагнуть підрости, можна довго, а також сперечатися на тему, що краще і доцільніше робити: відшукати ефективний метод підрости або піти з цією проблемою на прийом до психоаналітика. Але кількість тих, що хочуть підрости, невпинно збільшується. Подаємо для них прості рекомендації . Насамперед не накидайтеся на модні препарати і не поспішаєте лягати під хірургічний ніж – адже до подібних радикальних заходів можна завжди встигнути вдатися. Починати слід з того, що найбезпечніше для вашого здоров’я.

Що ж робити, щоб вирости?

Принаймні, необхідно підтримувати активний спосіб життя. Вже давно доведено ученими, що зростання організму стимулюється регулярною фізичною активністю. Необхідно зайнятися спортом. Такі види спорту, як баскетбол, плавання і волейбол краще підійдуть для тих, хто бажає збільшити зріст. Ефективними вправами для тих, хто роздумує над тим, як стати вищим, можна назвати висіння на перекладині, стрибки, підтягування, нахили в боки, прогинання корпусу назад. Та не варто перестаратися з фізичними навантаженнями – адже це може навпаки уповільнити (а частенько навіть зупинити) зростання організму. Слід обов’язково відмовитися від більшості шкідливих звичок, почати загартовуватися, пройти декілька масажних курсів, звернути увагу на корисні для здоров’я продукти харчування (особливо на ні, що містять кальцій і калій), і не забувати про збалансованість харчування. Загалом, необхідно почати вести здоровий спосіб життя, який однозначно піде на користь будь-якій людині, і тим більше тим, хто хоче збільшити зріст! Якщо регулярно дотримуватися описаних правил в тому віці, коли ще можливе зростання організму, то можна додати приблизно 20 відсотків до свого ймовірного зросту.

Комплекс вправ “Як стати високим”

Перед початком виконання комплексу вправ, необхідно зробити розминку, що складається з ходьби, нахилів, поворотів тулуба, прогинів, махів руками і біг впродовж п’яти хвилин.

Перша вправа. Встати до стіни лицем, потягнутися вгору, підвестися на носках і максимально випрямитися.

Друга вправа. Повиснути на перекладині, максимально розслабити м’язи, виконуйте коливання ніг за типом маятника (вправо-вліво). До ніг можна прикріпити вантаж.

Третя вправа. Підтягнутися на перекладині. Опуститися і повисіти не менше трьох хвилин в стані повного розслаблення. Вправа повторюється 7-10 разів.

Четверта вправа. Повиснути на перекладині. Впродовж трьох хвилин повертати тулуб вліво-управо при максимальному розслабленні м’язів. Можна на ноги прив’язати вантаж.

П’ята вправа. Повиснути вниз головою на перекладині, притискаючи до грудей додатковий вантаж. При цьому ноги необхідно закріпити за допомогою спеціальних ременів – отже, дуже важко виконувати цю вправу без допомоги сторонніх осіб.

Шоста вправа. По черзі пострибати на правій і лівій нозі, потім на обох. Під час стрибків постарайтеся рукою дотягнутися до якого-небудь предмета, який розташований високо (гілка дерева, люстра ). Кількість стрибків повинна складати мінімум 100 в день.

Сьома вправа. Необхідно лягти на живіт, випростати ноги, руки замкнути за спиною. Максимально прогнутися, підвести над підлогою голову і плечі. Повторити 7-10 разів.

Восьма вправа. Лягти на спину, прямо витягнути ноги, розвести в сторони руки. По черзі піднімати ноги до появи прямого кута. Повторити 7-10 разів.

Дев’ята вправа. Лягти на живіт, випрямити ноги, руки витягнути уздовж тіла. Піднімати зімкнуті прямі ноги. Повторити 7-10 разів.

Десята вправа. Піднятися по сходинках на п’ятий поверх, потім спуститися, розслаблюючи м’язи. Повторити не менше п’яти разів. Але якщо ці вправи не дадуть ніякого ефекту(це буває, якщо ваш вік більше 20 років і вплинути на зростання організму не просто), а бажання бути вищим все одно актуальне, у такому разі вдатися доведеться до радикальніших способів. Особливі спеціалізовані тренажери, масажні столи і втручання пластичного хірурга (коригування дефектів постави, і подовження кісток ніг) в деякій мірі допоможуть вирішити проблему з малим зростом. Але перед тим, як розтягнути себе до бажаних розмірів, обдумайте, наскільки це для вас важливо. Адже залишатися собою – набагато важливіше в житті, ніж додаткові сантиметри.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: Як стати високим, як стати вищим

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *