Як не сп’яніти і як швидко сп’яніти?



Щоб не сп’яніти, спершу треба вказати найпростіший, очевидний і ефективніший спосіб – не пити взагалі. Адже для чого ми п’ємо? Природно, якщо людина хоче не сп’яніти, вона, ймовірно, не хоче відчувати наслідки дії алкоголю. Відразу варто сказати – якщо кількість алкоголю, що поступив в організм, буде досить великою – ви все одно сп’янієте, незважаючи на усі хитрощі. Отже, і прийоми, які застосовуються для того, щоб не сп’яніти, ділитимуться на дві великі групи. Перша – як не сп’яніти, запобігаючи попаданню алкоголю в організм. Друга – як не сп’яніти, вживаючи алкоголь. Розпочнемо відразу з другої групи.

Людина, що шукає в Інтернеті інформацію “як не сп’яніти” все-таки буде вимушена прийняти деяку кількість алкоголю. Як швидко сп’яніти. Для цього треба відразу випити велику кількість алкоголю. Горілка, вино, шампанське, пиво – усе це містить етиловий спирт, що є для організму отруйною наркотичною речовиною. Наша імунна система влаштована таким чином, що чинитиме опір шкідливій дії отруйних речовин. Прийнявши відразу велику кількість спиртного, ви перевертаєте природний захист організму одним потужним ударом. Відповідний напій для цього – віскі. Краще всього засвоюються організмом напої міцністю зовсім не 40%, а 42,6%. Здавалося б, різниця зовсім невелика, але це істотно. Напої міцністю 40% мають найнеприємніший смак і малу щільність спиртового розчину. Напої у 42,6% мають анестезуючу дію на смакові рецептори, і п’ються швидше і легше.

Гіркий смак відразу дає сигнал до того, що в організм надійшло щось нехороше, і імунітет починає свою боротьбу. А якщо відчуттів немає – реакція буде вже після того, як спирт проникне в кров. Зверніть увагу – в американських фільмах можна побачити, як людина випиває залпом здоровенний келих нерозбавленого віскі. Навряд чи вона змогла би виконати це з горілкою. Інший спосіб швидко сп’яніти – це пити натщесерце, відчуваючи деяке почуття голоду. Наш шлунок посилено засвоюватиме в такому стані все, що в нього поступає. У тому числі – етиловий спирт. Запивати чим-небудь міцні напої при цьому способі не рекомендується, це може викликати блювотний рефлекс. Не хочете пити горілку – пийте шампанське, пиво, вино, коктейлі. Головне – щоб натщесерце. Якщо ви п’єте віскі – це запобіжить блювотному рефлексу, оскільки напій діє на нервові рецептори як анестезія.

Вода. Вона життєво потрібна організму. Наприклад, щоб тамувати спрагу, людині треба випити 200 грам чистої води, або близько літра пива. І після пива незабаром знову захочеться пити. Алкоголь, як і будь-яка інша отрута, зневоднює організм. Постарайтеся ще трохи обдурити свій імунітет, утамувавши спрагу на вечірці не водою, а пивом.

Бульбашки газу. Вони діють як каталізатор. Ви дратуєте ними смакові рецептори, і алкоголь починає всмоктуватися не лише в шлунку, але і впродовж стравоходу,і в ротовій порожнині. Тому шампанське, міцне пиво, коктейлі з газом, горілка з газованою водою, віскі з содовою будуть дуже до речі. Додаючи спиртне в газовані напої, ми майстерно обманюємо організм. Не пийте холодні або охолоджені напої. Низька температура уповільнює швидкість хімічних реакцій, зокрема і всмоктування алкоголю в кров. Якщо ви хочете швидко сп’яніти – не пийте холодну горілку, пиво з холодильника, шампанське з льодом. Пийте вино, теплий коньяк, гарячий пунш. Не закушуйте жирним. Жири вступають зі спиртом в шлунку в реакцію. При цьому поглинається значна їх кількість. Якщо ви домагаєтеся того, щоб швидко сп’яніти, треба ні в якому разі не закушувати салом, олією.

Шматок торта можна вважати жирною їжею, оскільки там міститься крем. А виготовляють його на основі олії, вершків, інших жирів. Навпаки – закушуючи фруктами або вуглеводами, наприклад, цукерочкою, шматком хліба, печивом, ви прискорюватимете всмоктування алкоголю в організм. Якщо все-таки ви замислилися над тим, як швидко сп’яніти, пам’ятаєте – ефект настає не відразу. Може, ви хотіли сп’яніти дещо менше? Не кваптеся робити висновки про те, що ефекту немає і треба повторити. Тільки через 15 хвилин ви приблизно зможете оцінити ефект. Отже, давайте з вами сформулюємо простий і ефективний спосіб, як швидко сп’яніти. Треба узяти великий келих віскі, грам 200 наприклад. Перед цим треба декілька годин не їсти, щоб мати легке почуття голоду. Випийте келих газованої води, потім відразу ж – келих віскі. Закусіть цукерочкою. Почекайте 15 хвилин. Якщо ефект не досягнутий, розпочніть з першого пункту. Відчуваєте спрагу в перервах – тамуйте її лише пивом.

Що зробити, щоб не сп’яніти

Пийте горілку. Як не дивно, спирт з горілки гірше засвоюється організмом, аніж з вина, шампанського, пива, віскі. Максимально розтягніть порцію алкоголю в часі. Пийте невеликими чарками, маленькими ковточками, не пийте залпом. Тут криється ще один секрет – якщо у вас в келиху все ще є, що пити, можливо, при “розливі” вас просто пропустять, і ви уникнете чергової порції алкоголю. Не пийте натщесерце. Безпосередньо перед вечіркою або корпоративом треба поїсти. Бажано при цьому їсти жирну їжу, вона довго засвоюється, в шлунку знаходитиметься деяка кількість жирів, які вступлять в реакцію зі спиртом і нейтралізують його. Закусіть салом, тістечком з кремом, шматком торта. Постарайтеся не пити алкоголь з бульбашками газу, і взагалі газовані напої. Краще випийте простої чистої води. Ні в якому разі не пийте пиво, воно “обманює” організм, видаючи себе за воду, має бульбашки газу і містить малу кількість алкоголю, ” сховану” за іншими речовинами.

Як не сп’яніти на вечірці

Давайте з вами перейдемо до порад з іншої групи. Отже, як просто уникнути зайвої чарки, як не сп’яніти на вечірці або під час корпоративу, і в той же час брати участь в загальних веселощах, не відділятися від колективу. Найпростіша порада – не пийте наодинці. Якщо спілкування відбувається без прийняття алкоголю – навіщо робити це? Адже ви хочете не сп’яніти, чи не так? Пийте тільки тоді, коли усі дружно піднімають келихи після якогось тосту. Зовсім не обов’язково осушувати келих до дна. Досить просто прикластися до вина губами, так ви ніби як п’єте, але в той же час алкоголь не потрапляє в шлунок. Якщо у вас келих не порожній, а вам пропонують ще налити, простіше буде сказати “Спасибі, у мене є”. Візьміть в чому-небудь участь. Наприклад, потанцюйте, візьміть участь в конкурсі. Чи розкажіть що-небудь, краще знайомому співрозмовникові.

Головне – у рамках пристойності, щоб все було комільфо. Так ви займете себе на якийсь час, ви не питимете і не закушуватимете, а будете зайняті під час вечірки іншими, цікавішими справами. Зрозуміло, розповідати щось, коли ви відчуваєте, що вже п’яні, не варто. Тим більше на корпоративі на повний голос. Краще потанцюйте. Можна замість вина або шампанського налити виноградний або вишневий сік – коли усі досить п’яні, підміну можуть і не помітити. А замість горілки можна налити воду. Невелику чарку горілки можна непомітно вилити під стіл. Головне щоб ніхто не помітив – це виглядає дуже некультурно. Якщо ви ніколи не пили в колі незнайомих людей і не знаєте, як поведетеся, а життя вимагає, краще випийте перед цим кілька разів в колі хороших друзів. Ви зрозумієте, що це за відчуття, на що ви здатні в цьому стані і чи варто взагалі було пити. Може краще просто не піти на вечірку? Якщо у вас хороші стосунки з людьми – вас обов’язково зрозуміють. У будь-кому випадку, вирушаючи на вечірку, необхідно йти з кимось, кого ви добре знаєте, і хто може хоч би відвезти вас додому. Алкоголь зараз виходить з моди.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як не спяніти, як швидко спяніти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *