Вугри на обличчі народне лікування


Захворювання сальних залоз призводить до виникнення вугрів. Визначити, чи є у вас вугровий висип, не складно – це ті самі пори з чорними цятками. І якщо на обличчі їх багато – у вас вугрова хвороба. Іноді чорні цятки (комедони) запалюються, можуть з’являтися гнійнички. Вугровий висип треба лікувати і обов’язково після лікування дотримуватися профілактики, щоб комедони не утворювалися знову. Сьогодні зібрано досить інформації про те, як лікувати вугри народними засобами і способами. Нерідко буває так, що з цією хворобою не можуть впоратися дорогі препарати і креми, а народний метод дає добрий стійкий результат. Мало хто знає, що березовий сік чудово бореться не лише з вуграми, але ще і виводить пігментні плями і веснянки. Якщо щодня умиватися березовим соком, вже через тиждень можна чекати на перші позитивні результати.

Цей сік прибирає зайву жирність шкіри, тонізує її і стягує пори. Щоб вилікувати вугрові висипання, можна використати настій з березової кори. Робиться цей настій дуже просто: кору берези висушують, потім подрібнюють і заливають холодною водою в пропорції 1:5. Настоювати кору на воді треба вісім годин, потім її проціджують. Цей настій має протизапальну і антимікробну дію, якщо протирати шкіру обличчя таким настоєм двічі на день, нові вугри з’являтися не будуть, і також не запалюватимуться вже існуючі. При запаленій шкірі можна використати відвар з березових бруньок. Зробити його дуже просто: 1 столову ложку бруньок залийте склянкою води і прокип’ятіть впродовж 10 хвилин. Охолодженим настоєм протирають запалену шкіру і роблять примочки, накладаючи на запалені місця тампони, змочені в цьому настої. Такий відвар, як і настій з кори берези, також добре дезінфікує шкіру.

Оскільки лікувати вугри народними засобами і способами безпечніше і набагато дешевше, ніж переходити відразу до прийому серйозних антибіотиків і мазей, ці рецепти користуються великою популярністю. Наприклад, дуже ефективно при вугровому висипі умиватися настоянкою з вівсяних пластівців. Для цього вам треба узяти 4 столових ложки пластівців, розмішати їх в склянці трохи підсоленої води. Дати настоятися впродовж декількох годин. Потім воду процідити. Вівсяна настоянка очищає шкіру, робить її м’якою і знімає запалення. Щоб очистити шкіру від чорних крапок, треба заздалегідь “відкрити пори”, в цьому нам допоможе спеціальний відвар. Корінь реп’яха, ромашку і шавлію перемішуєте в рівних пропорціях, щоб у вас вийшло приблизно 2 столові ложки суміші.

Заливаєте суміш склянкою окропу і залишаєте на півгодини, накривши склянку блюдцем. Після закінчення часу настій проціджуєте, доводите до кипіння і виливаєте в глибоку ємність. Нахиляєте обличчя над парою, накривши голову рушником, процедура має тривати 10-15 хвилин. Після того, як пори відкриються, візьміть бинт, намотайте на палець і обмокніть його в перекис водню, акуратно протріть цим бинтом по місцях скупчення чорних вугрів, ніби протираючи їх, намагайтеся натискати не дуже сильно, щоб не травмувати шкіру. Поверхневі точки вийдуть відразу, глибокі доведеться видавлювати чистими пальцями. Після відчистки треба зробити маску, яка звузить пори і заспокоїть шкіру. Візьміть один яєчний білок і додайте в нього половину чайної ложки лимонного соку.

Маску наносіть шарами, коли підсихає перший шар, наноситься другий і так далі. Залиште маску на обличчі 15 хвилин, потім змийте теплою водою. Оскільки лікувати вугри народними засобами і способами можна в домашніх умовах, сьогодні народні рецепти дуже популярні, хоча сучасна косметологія давно пропонує свої послуги у вирішенні проблеми вугрового висипу. Який спосіб вибрати – вирішувати вам, головне пам’ятайте: якщо хвороба прогресує або стан шкіри погіршується і жоден з випробуваних народних рецептів не допомагає, напевно, не варто випробовувати долю. Будь-яке захворювання набагато легше і швидше піддається лікуванню, коли воно не запущене – звертайтеся по допомогу до фахівців!


Теги: березові бруньки на молоці від веснянок, як дуже бистро і ефективно вивести пігметні плями і чорні точки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *