Як можна видалити шрами і рубці?



Шрами і рубці не додають нам упевненості, особливо якщо вони на обличчі. Звичайно, невеликі дефекти можна уміло сховати під шаром тонального крему і пудри, але що робити з рубцями, які неможливо замаскувати? В наші дні знайшлося ефективне рішення цієї проблеми. Отже, видалення шрамів і рубців — які варіанти може запропонувати сучасна косметологія? А запропонувати косметологія може на сьогодні дуже багато. Як відомо рубці і шрами з’являються на шкірі після перенесених операцій, в результаті отримання опіків, порізів, травм і шкірних висипань. Який саме вибрати спосіб видалення того або іншого косметичного дефекту повинен вирішувати звичайно ж фахівець.

Як можна видалити шрами і рубці

Іноді ефективним методом стає гормонотерапія, коли вводяться всередину рубців великі дози гормонів. Успішність цього варіанту видалення рубців залежить від досвіду лікаря, але іноді саме цей спосіб виявляється найефективнішим. В наші дні великою популярністю користуються різні шліфування обличчя, цей варіант зазвичай дає дуже гідний результат при обробці малопомітних, неглибоких рубців. Також невеликі шрами можна лікувати за допомогою розсмоктувальних кремів і мазей.

Добрий результат дає кріодеструкція. Суть цього методу полягає в дії на шрам або рубець низькими температурами. Низькі температури руйнують патологічні тканини, вони гинуть і відторгаються. На місці відторгнення відбувається швидка регенерація, з’являється нова гладка шкіра. Як бачите, в наші дні досить успішно проходить видалення шрамів і рубців – варіанти найрізноманітніші. Дуже важливо, щоб після видалення рубця знову не відбувалося розростання сполучної тканини, для цього успішно застосовують силіконові пластини. На місце видалення рубця накладають пластирі з м’яким покриттям з гелю. Внаслідок чого зменшується утворення надмірною з’єднувальної тканини.

Досить поширені пілінги з фруктовими кислотами, вони омолоджують шкіру і стимулюють регенерацію в глибоких шарах шкіри. Ці процедури дають дуже ефективні і стійкі результати. Якщо шрами великі і глибокі їх видаляють лазером. Це повністю безпечна процедура, оскільки лазер чинить бактерицидну дію, цей варіант видалення рубців і шрамів повністю виключає ризик інфекцій або ускладнень. Бувають такі шрами, які неможливо видалити. Зазвичай так відбувається з глибокими застарілими шрамами, тоді єдиним варіантом, який може більше менш зробити непомітним цей косметичний дефект – залишається татуаж або перманентний макіяж зони рубця.

Обговорювати видалення шрамів і рубців потрібно тільки з фахівцем – варіанти залежатимуть від вашого віку, характеру рубця або шраму, від того як давно отримана травма. Постарайтеся не заліковувати свої косметичні дефекти, дуже складно видаляти рубці, коли вони довгі роки лікувалися народними методами, як правило, такі рубці можна тільки зробити менш помітними. Позбавитися від будь-яких шрамів і рубців легше, коли пацієнт звертається своєчасно за допомогою. Тому не тягніть з візитом до фахівця!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: видалення шрамів львів, видалення рубців львів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *