Лікування опікових рубців



Навіть найбільш незначні опіки залишають на нашій шкірі шрами. Якщо ці шрами не доставляють естетичного дискомфорту і не доставляють фізичних незручностей, їх можна не видаляти, але буває так, що рубці від опіків розташовуються на суглобах і обмежують рухи кінцівок. Якщо на Вашому тілі є шрами після опіків – лікування може бути найрізноманітнішим, це залежить від того, як давно з’явився шрам, де він розташовується, наскільки глибоким був опік тканин.

Лікування рубців і шрамів від опіків. На жаль, нерідкі випадки, коли дозрівання рубців після опіків порушується, формується рубець, який різко виступає над поверхнею шкіри, він покритий тонким шаром епітелію, нерідко чухається, палить і навіть покрився виразками. Такі рубці мають схильність до постійного зростання. Навіть після видалення келоїдних рубців часті випадки рецидивів. Тому, опікові рубці келоїдного типу нерідко лікують хірургічним методом або за допомогою лазера.

Якщо у Вас старі шрами після опіків – лікування, швидше за все, буде хірургічне, можливо в комплексі з лазерною терапією або хімічним пілінгом. Хірургічне видалення шрамів після опіків полягає в розсіченні рубця з подальшим накладенням косметичного шва. Зазвичай, косметичний шов після хірургічного видалення рубця набагато легше зробити непомітним, ніж сам рубець. Після зняття швів в зону операції втираються спеціальні засоби, які розм’якшують новий рубець і не дають розростатися сполучній тканині.

Опісля півроку після видалення шраму можна побачити остаточний результат такої операції. Опікові рубці також успішно лікують, застосовуючи сучасні лазерні технології. При лазерній шліфовці знімається рубцева тканина шар за шаром. Процедура добре переноситься і є практично безболісною. Впродовж двох тижнів після процедури пацієнтів може турбувати деяка хворобливість в області рубця і невеликий відтік. Якщо бажаний ефект не досягнутий, після загоєння місця, де була зроблена шліфовка можуть застосовуватися інші способи лікування рубців, наприклад, поверхневі пілінги.

Якщо у Вас невеликі шрами після опіків – лікування може полягати в щадному способі шліфовки. Цей метод носить назву мікродермабразія, полягає він у вирівнюванні шкіри за допомогою порошку окислу алюмінію. Цей спосіб шліфовки виключає ризик попадання інфекції. Якщо після опіку утворився атрофічний рубець (який знаходиться нижче рівня шкіри), тоді використовують один з трьох видів хімічних пілінгів: – поверхневий, коли знімається тільки частина ороговілих клітин шкіри; – середній, в цьому випадку знімається увесь шар ороговілих клітин; – глибокий – в даному випадку дія пілінгу доходить до середніх шарів шкіри.

Найкращим способом видалення атрофічних рубців після опіків є все ж лазерна корекція. Лазерний промінь стимулює синтез колагену, а ця речовина сприяє швидкому і правильному заростанню тієї зони шкіри, де був рубець. Лазерне видалення атрофічних рубців після опіків дає добрі результати в найкоротші терміни. Рубці після опіків краще не лікувати самостійно, все одно такого ефекту, як можуть дати використання хірургії або лазера, Ви не досягнете в домашніх умовах, тому успіх лікування шрамів після опіків залежить від вчасного звертання по допомогу до фахівця.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: невеликий шрам після опіків газом, рубці після опіків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *