Як позбавитися від червоного кольору обличчя?



Спалили шкіру в солярії, обморозилися на свіжому повітрі, а може, звичайний прищик з’явився? Ось тобі результат – почервоніння шкірних покривів! З яких причин буває почервоніння шкіри обличчя? Яким чином позбавитися від червоного кольору? Чим завуалювати вже виниклі почервоніння? Треба відрізняти незмінну червоність обличчя (гіперемія – стійке почервоніння обличчя як наслідок деяких відхилень в роботи шкіри обличчя, капілярів) і скороминущу (від холоду або ж навпаки – від опіку, сонячного зокрема).

Постійна червонястість обличчя

Червона шкіра і червоні вугри – жахливий косметичний дефект, якій найчастіше буває спинці і крилах носа, щоках, підборідді, рідко – на лобі. Зазвичай, ці почервоніння пов’язуються із зародженням на обличчі сітки розширених шкірних судин. Чим більше утримуються на шкірних покривах ці зміни, тим більше потовщується шкіра обличчя, тим значніше робляться бордово-червоні вугри. Такі прояви найчастіше виникають у жінок старших за 35 років. Також систематичні почервоніння н алиці можуть бути ініційовані алергією або ж деякими шкірними хворобами – в цьому випадку набагато краще якнайшвидше звернутися до медичного працівника за певною рекомендацією.

Головні причини тут – деякі хвороби організму: зменшена кислотність шлункового соку, шлунково-кишкові хвороби, жіночі захворювання, глисти, захворювання залоз внутрішньої секреції, затяжна нежить або ж інші хвороби носоглотки. Що робити і чого робити при постійному почервонінні обличчя? При почервонінні шкіри і червоних вуграх ванни над парою, маски з парафіном, масаж протипоказані. Також уникайте того, що активізує розширення судин шкіри і провокує приплив крові до шкіри обличчя : довготривалої присутності на сонці, вітрі, морозі; довгого і раптового нагрівання шкіри обличчя, умивання занадто прохолодною водою, розтирання чистим рушником, активного втирання мазі і крему. Рекомендовано замість прискореного умивання протирати шкіру розслаблюючим лосьйоном, тому що ця шкіра занадто ніжна. Також варто спостерігати за звичайною роботою кишківника, категорично відмовитися від гострої, пряної і надмірно гарячої їжі, гарячого чаю, кави, какао, від споживання алкогольних напоїв.

Тимчасові почервоніння шкіри обличчя

Виникає під дією високих або ж невисоких температур, тобто холоду або ж сонячного світла (надмірно). При впливі сонця або ж солярію почервоніння шкіри може бути ознакою опіку. Також короткочасне почервоніння шкіри може бути спричинене дією деяких препаратів (але не незмінним, а тимчасовим, як алергія, наприклад, на миючий засіб). Чому виникають тимчасові почервоніння шкіри обличчя? Подібні почервоніння настають в наслідок подразнення шкірного покриву температурами або ж деякими препаратами, але зазвичай це минає швидко. Також червонястість на шкірі з’являється при розтиранні її чистим рушником або ж деякими масажними бальзамами.

Що робити і чого робити не можна при тимчасових почервоніннях шкіри обличчя? Негайно при виникненні почервоніння потрібно змастити шкіру розслаблюючим кремом, у разі опіку сонцем – кремом з тим, що зволожують, охолоджують. Якщо шкірний покрив почервонів під дією деякого препарату – цю ділянку треба спочатку сполоснути проточною теплою водою. При сонячному опіку (чи опіку від солярію) шкіру можна намазати кислим молоком, картопляним соком, для усунення почервоніння на обличчі можна застосовувати крохмаль (накладати кілька разів в добу), можна застосовувати компрес з дуже міцної заварки чорного чаю, настій ромашки або ж сік алое. До речі, алое рекомендоване як розслаблюючий засіб при будь-якому почервонінні шкіри.

Маскування почервоніння.

Для звуження судин можна накапати на шкіру краплі для очей (Нафтизин – він недорогий, є в кожного аптеці: звужує капіляри, звільняє від почервоніння). На прищі можна місцево накласти особливі препарати (вони сушать прищ і видаляють почервоніння).

Другий етап – тональні засоби. Якщо почервоніння дуже локальне, досить консилера і тонального засобу (і червоність приховає, полегшить стан шкіри). Якщо почервоніння охопило велику ділянку обличчя, беремо сильніший тональний крем. Як правило, виробники косметики відпускають тональні засоби різної щільності (для різного результату і різних типів шкіри), цим і потрібно скористатися. Додатковий аспект у боротьбі з почервоніннями шкіри – забарвлення (волосся і одягу). Надмір світлих кольорів акцентує увагу на обличчі, особливо якщо воно почервоніло. Також підступним є червоний колір і деякі відтінки зеленого (тут – залежно від забарвлення шкіри), тому що зелений є контрастом червоного і відтіняє почервоніння. Чорні, темно-коричневі, фіолетові, бордові і темно-зелений тони гардеробу допоможуть приховати почервоніння.

Чи можна попередити почервоніння обличчя?

Звичайно, можливо. Для цього потрібно оберігати шкіру: в літній час(і в солярії) – засобами захисту від сонця, ці засоби для мають містити найбільш високий СПФ. У зимовий час прийдуть на допомогу особливі зимові крему для захисту(невеликий рум’янець під час ходьби по холоду, швидше за все, залишиться, хоча від серйозних наслідків ці креми захистять). Від хімічних впливів захистять рукавички або ж крем-рукавички (особлива консистенція обволікує шкірний покрив, не допускаючи непотрібної дії на неї). При схильності до тривалого почервоніння шкіри необхідно дотримуватися режиму харчування, спостерігати за самопочуттям, застосовувати особливі креми (що звичайно продаються в аптеках). При акне – застосовувати особливі засоби для умивання, тонік і креми. Почервоніння


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: червоне лице, червоне обличчя

Коментарі 2 коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *