Як вивести фарбу з волосся?



Сучасні виробники фарби для волосся пропонують величезну кількість її відтінків. Усі фарби діляться на три види – це нестійкі, напівстійкі і стійкі. Припустімо, вибрати фарбу і забарвити волосся ми можемо самостійно, скориставшись порадами і особистим досвідом. А ось як відмити фарбу з волосся, знають фахівці. У салонах є професійні засоби для виведення фарби. Тут багато що залежить від якості і виду фарби. До складу стійких фарб входить аміак і пероксид водню. Дія цих речовин робить волосся м’якшим, лусочки його розкриваються, і молекули барвника потрапляють вглиб волосин. Застосовувати такий засіб слід з обережністю, бо вивести фарбу з волосся буде не можливо.

Як відмити таку фарбу з волосся? Та ніяк. Звичайно, вона не залишиться навіки. З часом колір потьмяніє, але, швидше за все, не зміниться. Змінити колір або повернутися до свого рідного кольору можна тільки за допомогою такого самого засобу. Тільки ось наслідки частого застосування стійких фарб – це тьмяне, ламке та виснажене волосся. Чи потрібна така “краса”? Висновок: перш ніж використати стійку фарбу, добре подумай, чи цей колір тобі потрібний і чи не захочеться через кілька тижнів чогось іншого. Для щотижневих експериментів з кольорами і відтінками вона точно не підходить.

Напівстійкі або тонуючі фарби, як правило, містять мінімум аміаку і окисників. Ефект для волосся ощадний, але через три- чотири тижні від яскравого і насиченого кольору нічого не залишиться. А вигляд волосся залежатиме від правильності нанесення фарби, від індивідуальної особливості волосся і, власне, від якості самого засобу. Погані напівстійкі фарби тим, що через деякий час колір волосся може змінитися. Після купання в морі, прийняття сонячних ванн і просто миття голови, темно-русявий колір може стати сірим, а червоно-коричневий – рудим. Особливо непередбачувано тонуючі засоби можуть виглядати на освітленому волоссі. Найгірше, що фарба може увійти в структуру волосся так сильно, що не допоможе навіть змивання з великим вмістом аміаку. І доведеться просто чекати відростання волосся, щоб повернутися до нормального кольору.

До напівстійких фарб також належать фарби на основі хни і басми. Природні компоненти фарби дуже ґрунтовно і надовго в’їдаються в структуру волосся, змити або зафарбувати рудий відтінок не можливо навіть засобами з великою кількістю аміаку. Нестійкі фарби – це, мабуть, нешкідливий спосіб змінити себе. Бальзам відтінковий і шампунь змиваються після першого миття голови, а забарвлюючий мус, гель або пінка змиваються вже через тиждень. Молекули засобу відтінку не проникають у волосся, а осідають на його поверхні. Але і у цього засобу є недолік. На темне волосся воно не лягає. Такі засоби хороші для світлого волосся. Проте блондинкам варто з великою обережністю відноситися до пінок відтінків 8211; барвник може дуже стійко в’їдатися в знебарвлене волосся. Загалом, засоби для фарбування волосся – це не лак для нігтів, який, якщо що, можна стерти за кілька хвилин і експериментувати далі.

Якщо результат самостійного фарбування не сподобався – або ходи так і чекай, поки відросте волосся, або звертайся в салон і роботу над помилками довір фахівцеві. Можна випробувати в домашніх умовах один бабусин засіб – від нього точно не стане гірший, враз і волосся підлікувати можна. Наші бабусі користувалися тільки природними засобами і знали, як вивести фарбу з волосся. Як відмити фарбу з волосся? За допомогою меду! Треба зробити медову маску. Доведеться трохи потерпіти незручності, але воно того варте. Беремо мед, наносимо його на волосся рівномірно по усій довжині і залишаємо на волоссі годин на 10-12. А щоб не забруднити все навкруги медом, одягаємо легку косинку. Тільки не треба утепляти голову – інакше реакція сповільнюється. Можливо, і не вийде повністю видалити фарбу з волосся у такий спосіб, але виглядатиме волосся значно привабливіше.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як змити світлу фарбу з волосся, як вивести краску з волосся

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *