Як вибілити зуби в домашніх умовах швидко

відбілювання зубів

На сьогодні існує три способи як швидко вибілити зуби: енергійне вибілювання, яке може зробити тільки лікар-стоматолог; використання спеціальних відбілювальних препаратів, яке можливе в домашніх умовах (їх можна узяти у стоматолога або купити в аптеці); застосування відбілювальних зубних паст. І ще декілька способів як вибілити зуби народними засобами в домашніх умовах без шкоди. В процесі інтенсивного вибілювання покращується колір зубної емалі, а також дентин, цей спосіб є найефективнішим. Під час подібної процедури використовується сильно освітлюючий препарат, тому ясна закриваються спеціальним щитком. Спочатку на зубну поверхню наноситься відбілювальний гель, що містить кисень. Потім на цей гель спрямовується промінь яскравого світла для активізації дії кисню. Він швидко вибілює плями, але структура зуба не міняється. Уся процедура займає не більше години.

Паління і споживання “небезпечних” продуктів може згубно позначитися на ваших “оновлених” білих зубах (стоматологи радять цілий день після цієї процедури їсти тільки ті продукти, які не залишають слідів на зубах, – хліб, макарони і йогурт). Після такого вибілювання зуби стають чутливішими. Проте, більшість подібних процедур вимагають постійного контролю з боку стоматолога. Слід зазначити, що коронки, зубні протези і пломби не піддаються вибілюванню. Після цієї процедури вони можуть навіть потемніти, і вам доведеться замінити їх на нові, щоб вони не впадали у вічі. Для видалення плям іноді використовується процедура мікроабразії, хоча така техніка ефективна тільки для невеликих поверхневих плям.

Популярні сьогодні і численні пристрої для швидкого вибілювання в домашніх умовах, але результати можуть різні. Іноді вони не маскують, а навпаки, посилюють дефекти кольору зубної емалі і збільшують чутливість зубів. У ці набори входить відбілювальний гель і спеціальна пластина, за допомогою якої він фіксується на поверхні зуба. Цей гель, використовуваний у більшості відбілювальної техніки, по суті є просто перекисом, який може викликати роздратування м’яких ротових тканин. Подібні домашні набори не мають сильного ефекту і не можуть завдати вам великої шкоди, але якщо ви почали випробовувати в ротовій порожнині паління – негайно прополощіть рот солоною водою.

І, нарешті, відбілювальні зубні пасти добре застосовувати в домашніх умовах. Вони містять м’які абразивні матеріали з доданими в них хімічними речовинами, які у прямому розумінні цього слова чистять і полірують, а також сприяють процесу видалення плям. Проте, використання відбілювальних паст не змінить кольору вашої зубної емалі.

Як вибілити зуби народними засобами

За допомогою харчової соди. Цей найпопулярніший засіб швидкого вибілювання зубів народними засобами. Можна зробити дуже концентрований розчин соди з водою і занурюючи зубну щітку – чистити зуби. Як варіант, нанести на щітку зубну пасту і присипати зверху содою – менше відчуватиметься смак соди. Можна чистити таким чином не більше 1 разу в тиждень, тому, що сода руйнує емаль зубів і може привести до підвищеної чутливості до холодного і гарячого.

За допомогою перекису водню. Після того, як почистите зуби пастою – протріть зуби ватним тампоном, змоченим перекисом водню і потім ретельно прополоскати рот водою. Можуть бути не приємні відчуття у роті. Результат буде помітний через 2 тижні. Цей спосіб вибілити зуби народними засобами так само руйнує емаль зубів.

За допомогою деревного попелу. Нанесіть на зубну щітку деревний попіл і чистіть зуби. Можна змішати із зубною пастою. Часте застосування може так само порушити емаль. Як замінник деревного попелу можна використати пігулки активованого вугілля, заздалегідь подрібнивши його. Спостерігається короткочасний ефект “почорніння ясен”, але це не на довго.

Існують також інші системи і комплекси для вибілювання жовтих зубів вдома: відбілювальні капи, вибілювання за допомогою лимона та ін. Ми б хотіли вас ще раз попередити, що усі ці способи вибілювання потрібно застосовувати дуже акуратно і правильно відповідно до інструкції, адже вони можуть завдати шкоди для ваших зубів.

Важливо! Не застосовуйте ці народні засоби вибілювання зубів частіше, ніж 1 раз на тиждень. Побережіть свою емаль і спочатку не робіть це усе самостійно в домашніх умовах – зверніться за консультацією до стоматолога! 

Як вибілити зуби,  ъ тшс│ышЄш чєсш т фюьр°э│ї єьютрї, як вибілити волосся в домашніх умовах

1 Comment on this post

  • Юля

    грудня 3, 2013 at 12:57 am
    Навіть відбілювання зубів у професійного стоматолога може зашкодити ємалі зубів, тому що вже казати про описані вище народні засоби. Як на мене, то випробовувати їх на собі - це просто знущання.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *




© 2013 Всі права захищені. Автор: Радослава Олійник.
Дизайн та розробка лендінгів (односторінкових сайтів) у Львові.