Суха шкіра голови лікування. Маски для сухої шкіри голови



Якщо ви стали помічати наявність лупи на своїх речах, значить, є проблема з роботою сальних залоз шкіри голови, можливо шкіра пересушена. Не варто думати, що в даному випадку панацеєю стане шампунь від лупи, нерідко такі шампуні ще більше сушать шкіру. Якщо у вас суха шкіра голови – лікування має бути комплексним, і в першу чергу слід звернути увагу на своє харчування. Треба вживати більше продуктів, які містять жири – це жирні сорти риби, авокадо, оливки, кунжут. Якщо у вас окрім лупи, є присутнім випадання волосся, споживайте ягоди обліпихи, також можна пити відвар з молодих гілок цієї рослини. Наш сайт підкаже правильну відповідь.

Вибираємо маску для лікування сухої шкіри голови

Не варто користуватися занадто парфумованими засобами по догляду за волоссям, вони можуть привести до ще більшої сухості шкіри. Надмірно сухе і тепле повітря у вашій квартирі також буде здійснювати негативний вплив на шкіру голови і волосся, тому має сенс придбати зволожувач. Якщо ви думаєте, що лупа з’являється тільки тоді, коли шкіра голови суха – ви помиляєтеся. При жирній шкірі голови також спостерігається наявність лупи, тому будьте уважні, при сухій шкірі голови – лікування одне, а при жирній шкірі голови абсолютно інше. Перш ніж починати самостійно купувати якісь засоби треба точно визначити причину утворення лупи.

Якщо ви упевнені, в тому, що лупа у вас з’явилася через надмірну сухість шкіри голови, слідуйте нашим простим порадам, і ви забудете про цю проблему. По-перше, мити голову треба не гарячою водою, а помірно теплою. По-друге, із-за своєї жорсткості вода, навіть без миючого засобу, підсушує шкіру. Намагайтеся мити волосся кип’яченою водою, а ще краще відваром їх таких трав як кропива, польовий хвощ, кора дуба. Говорячи про те, як позбавитися від сухості шкіри не можна не згадати про маски для сухої шкіри голови. Вони прекрасно живлять, зволожують і заспокоюють шкіру.

Однією з таких масок є цибульна маска. Для приготування цієї маски знадобиться невелика цибулина, очистіть її і натріть на тертці, або подрібніть до стану кашки у блендері. Кашку загорніть в марлю, складену у декілька разів, потім втирайте цибульний сік, який виділятиметься через марлю в шкіру голови. Потім замотайте голову рушником і декілька годин не змивайте сік. Через декілька годин можна помити голову шампунем і обполоснути відваром ромашки, кропиви або інших трав. Щоб зникла лупа і волосся стало шовковистим і м’яким, а також припинився свербіж голови, досить буде декількох процедур.

Маски для сухої шкіри голови – жовткова і масляна, також прекрасно живлять шкіру. Для приготування маски вам знадобиться 1/4 склянки теплої води, 1 столова ложка горілки, один яєчний жовток. Усі інгредієнти ретельно перемішайте і отриману маску втріть в корені волосся. Залиште маску на волоссі на 30 хвилин, потім вимийте голову шампунем. Масляна маска робиться ще простіше, в шкіру голови втирається злегка підігріта рослинна олія, цю маску для сухої шкіри голови слід залишити на годину. Потім змити її шампунем.

Медово-масляна маска позбавить вас від свербежу і сухості шкіри голови. Змішайте маслинову олію і мед в пропорції 2:1, суміш, що вийшла, злегка підігрійте. Нанесіть на голову, надіньте шапочку і залиште маску на 15-20 хвилин. Потім змийте маску шампунем і ополосніть голову трав’яним відваром.

Якщо ви перепробували всілякі засоби, але так і не добилися бажаного ефекту, я думаю, є сенс звернутися за консультацією до дерматолога або трихолога, адже причин, які призводять до сухості шкіри голови, може бути дуже багато і визначити істинну причину може тільки фахівець.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: маска для сухої шкіри голови, суха шкіра голови

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *