Як віддати старі речі?



Шафи, що Ледве закриваються, забитий балкон і гараж, переповнені полиці – усе це вірна ознака того, що пора влаштувати розбір старих речей. Але що ж робити з отриманими горами непотрібного одягу? Дотримуйтесь корисних порад.

Відкиньте зайве

Уважно огляньте старі речі. Деякі з них можуть бути занадто зношеними. Порваний, дірявий, роз’їдений міллю одяг не потрібний не лише вам, але взагалі нікому. Сміливо відправляйте його в сміття. Інші ж речі ще можуть комусь послужити, а іноді і принести прибуток.

Дайте оголошення

Міські газети часто мають рубрики з оголошеннями від приватних осіб. Якщо ви вирішили продавати одяг, вам саме туди. Коротко опишіть річ, розмір, колір і назвіть свою ціну. Мінус в тому, що доведеться залишити свій телефон для зв’язку і зустрічатися з потенційними покупцями, які не завжди здійснюють заплановану угоду.

Йдіть в комісійний магазин

Здавши одяг в такі магазини, ви можете забути про нього на якийсь час, поки він не купиться. За вирішення ваших проблем комісійні магазини беруть збори, які зазвичай складають близько 30%.

Здайте одяг в дитячі будинки / будинки престарілих / комплексні центри соціального обслуговування

Цей варіант підходить тим, хто готовий віддати старі речі безплатно. Багато дитячих установ потребують допомоги (виключень небагато, більшість з яких – столичні дитбудинки). Подзвоніть в дитячі будинки вашого району або області і дізнайтеся, чи потрібен їм одяг, уточніть розмір. Зазвичай такі установи від допомоги не відмовляються. Є два способи передати речі. Відправте посилку поштою або ж відвезіть їх самостійно. Якщо для вас зручний другий варіант, не полінуйтеся і дізнайтеся у знайомих, може, хтось ще захоче допомогти дітям. Адреси і телефони можна знайти в інтернеті.

Зверніться до інтернету

Є безліч сайтів, на яких ви зможете віддати / продати непотрібні речі. Наприклад, блогерський сайт http://www.livejournal.com має спеціальний розділ “Віддам дарма”, де можна знайти і віддати абсолютно будь-які речі або предмети. Зверніть увагу: поважайте людей, яким ви жертвуєте одяг. Не полінуйтеся попрати, а ще краще погладити речі. Перевірте такі дрібниці, як бракуючі гудзики.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: чи можна палити дитячий одяг, Чи можна віддавати свої речі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *