Лікування шкіри голови [draft]



Логічно, що через порушення і захворювання шкіри голови страждає якість зачіски. Випадання волосся, свербіж, поява кірочок і лущення, надмірне виділення шкірного сала – це основні ознаки того, що шкірний покрив потребує термінового лікування і відновлення. Детальніше про те, що спричинило ці порушення, поради і народні рецепти для лікування шкіри голови – читайте нижче.

Що могло призвести до захворювань шкірного покриву голови?

Причин є багато, але більшість з них пов’язані з неправильним доглядом за волоссям і внутрішніми порушеннями в організмі.

Так, наприклад, хімічна завивка або фарбування волосся засобами, що містять агресивні компоненти, може не лише призвести до сухості й ламкості волосся, але зумовити сильне роздратування і, як наслідок, запалення. Нерідко через гормональні порушення у людини може розвинутися себорея, яка характеризується утворенням кірочок і лупи. І звичайні засоби для волосся та шкіри голови, спрямовані на усунення лупи виявляються неефективними.

Якщо не брати до уваги два вищеописаних чинники, то причиною появи свербежу, лупи і порушення функції сальних залоз може бути неправильно підібрана лінія з догляду за волоссям. Часто, люди купують шампуні, бальзами і спреї, що обіцяють збільшення об’єму волосся і довготривалу свіжість. Проте, в таких засобах виявляється великий вміст силікону і кислот, які пересушують шкірний покрив.

Сушка волосся феном, завивка на бігуді, термічне вирівнювання не лише погіршують стан волосся, але й шкодять шкірному покриву в цілому.

Поради і рецепти з відновлення шкіри голови

Передусім Вам доведеться перейти на лікувальні шампуні для шкіри голови.

За надмірної роботи  сальних залоз або жирної себореї потрібен шампунь, виготовлений на основі коньяку або лимонного соку. У 200 мл води додаємо 50 мл коньяку або 5 ст. л. свіжого лимонного соку, змішуємо з одним жовтком для отримання однорідної маси. Як загусник можна додати 1 ст. л. крохмалю. Змивати теплою або прохолодною водою.

Якщо Вас непокоїть сухість і випадання волосся, то рекомендуємо банано-касторовий шампунь. Для цього 50 мл касторової олії змішуємо зі 100 мл питної води, після чого додаємо дрібно нарізаний банан. Склад необхідно збити у блендері після чого він готовий до застосування. Використовувати як звичайний шампунь.

У випадку наявності шкірних запалень, утворення кірочок, викликаних фарбуваннями, хімічною завивкою і дією високих температур рекомендується при митті голови звичайним шампунем крапати на волосся декілька крапель олії іланг-іланг або шавлії. Компоненти цих ефірних олій здатні швидко загоїти ранки і регенерувати клітини епідермісу.

Крім застосування шампунів, рекомендуємо хоча б раз на тиждень робити маски для шкіри голови. Основою цих домашніх засобів може бути мед, кефір, куряче яйце або фрукти.

Як бачите, засоби для лікування шкіри голови можна виготовити навіть у домашніх умовах, не використовуючи при цьому дорогих компонентів. Навіть коли проблема розв’язана, намагайтеся частіше виявляти увагу до свого волосся всілякими натуральними компонентами – це значно поліпшить його зовнішній вигляд.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *