Вибираємо тональний крем для проблемної шкіри [draft]



Ідеально рівний тон – запорука красивого і бездоганного макіяжу. Саме з цієї причини, вибору цього засобу треба приділити особливу увагу. Напевно, Вам відомо, що при купівлі тональної основи або крему треба враховувати свій тип шкіри, особливо якщо вона не зовсім ідеальна.

Неправильно підібраний крем може мати для запаленої шкіри жахливі наслідки – наявне запалення ретельно не замаскується, ще й з’явиться нове. Давайте детальніше розглянемо чинники, що впливають на вибір тонального засобу для проблемної шкіри.

Звертаємо увагу на колір і текстуру

Передусім необхідно підібрати тональний засіб, відтінок якого буде найбільше наближеним до природного кольору обличчя. Для цього нанесіть невелику кількість тестера на шию або щоку (рука в даному випадку не підходить, оскільки зазвичай шкірний покрив у цій зоні дещо темніший, ніж на обличчі).

Вибираючи колір тону для обличчя, треба враховувати те, наскільки сильно працюють сальні залози. Так, наприклад, для жирного типу шкіри необхідно додати світлу матуючу пудру, яка буде наноситься другим шаром на ділянки з найбільшим виділенням шкірного сала (лоб, підборіддя, ніс і носо-губний трикутник). Найбільш оптимальним варіантом для подібної шкіри підійдуть такі креми: Clinique anti-blemish solutions, Maybelline affinitone 24 і Vichy NormaTeint.

Якщо Ваша шкіра має не лише ознаки акне, але й під впливом сонячних променів утворює пігментні плями, то необхідно придбати крем-флюїд, що містить UV-компоненти. Легка текстура засобу не створюватиме ефект маски, а сонцезахисні фільтри стануть перешкодою для утворення темних плям і веснянок.

Дівчатам з комбінованим типом обличчя також потрібний легкий крем, який не закупорюватиме сальні залози, уникаючи утворення нових комедонів. Перед купівлею тонального засобу для проблемної шкіри обов’язково зверніть увагу на його склад. Якщо серед списку інгредієнтів Ви виявите касторову олію (Castor oil), то краще утримаєтеся від купівлі. Оскільки комбінований тип має не лише жирні, але й сухі зони, то й тональний засіб обов’язково повинен мати зволожуючу дію. Порада візажистів: щоб макіяж був природнішим, то на сухі ділянки необхідно наносити крем, який на відтінок темніше за основний. Судячи з відгуків про тональні креми для проблемної шкіри комбінованого типу одними з відповідних є Garnier BB і Max Factor AGELESS ELIXIR 2 в 1 Foundation + Serum.

Власницям сухого типу шкіри при купівлі важливо вибрати засіб, який не лише маскуватиме недосконалість, але й добре зволожуватиме. Оскільки на сухі зони доволі важко рівномірно нанести тон, то перед макіяжем радимо нанести живильний крем або сироватку.

Поради з нанесення тонального крему для проблемної шкіри

Незалежно від того, чисте у Вас обличчя або з висипом, перед макіяжем треба обов’язково очистити шкіру. Спершу слід умитися, потім нанести зволожуючий тонік, прищики і вугри радимо змастити спиртом, а краще засобом від прищів (наприклад, “Зінерит” або “Скинорен”). Тільки після цих дій можна приступати до нанесення декоративної косметики.

Наведені нами поради з підбору і нанесення тонального крему для проблемної шкіри обличчя допоможуть не лише доглянуто виглядати, але й значно зменшити висипи. Для повного усунення цієї проблеми, передусім, радимо звернутися до лікаря для виявлення причини висипів.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *