Як позбавитися від неприємного запаху з рота [draft]



Запах з рота дуже делікатна проблема, і часом люди втрачаються що робити. Починається розвиток різних комплексів і забобонів, хоча з подібною проблемою зустрічається багато хто. Є немало “бабусиних” засобів, як позбавитися від запаху з рота. Але раніше спробуємо розібратися з причинами цієї проблеми.

Як позбавитися від запаху з рота. Визначаємо причини

  • Самий банальний випадок в такій ситуації – щедре споживання часнику і лука. Природа такої причини полягає в тому, що часник і лук не завжди відразу перетравлюються і частки, що залишилися, починають виділяти запах, який через ротову порожнину добре відчувається.
  • Погана гігієна зубів і ясен. У подібних випадках саме бактерії, які розвиваються в ротовій порожнині, видають негативний запах.
  • Якщо людина має захворювання шлунку або кишечника, то, швидше за все, це і є причиною несприятливого аромату.
  • Гормональний збій. Проявляється у більше окремих випадках, але також має місце бути в цьому списку.

Запах з рота може проявитися і із-за вживання деяких препаратів, палінням і зловживанням алкоголю, тому не варто відразу ж шукати засіб як позбавитися від нього.

Як позбавитися від запаху з рота в домашніх умовах

  1. Коли із зубами у вас все гаразд, просто почніть чистити зуби двічі в день. Впродовж дня після їди не забувайте використати спеціальну нитку, для видалення частинок їжі, які також можуть викликати запах. Після вживання різкої їжі, в обов’язковому порядку почистите зуби або, якщо немає подібної можливості, скористайтеся жуйкою.
  2. Розв’язати проблему, як позбавитися від неприємного запаху з рота, не складно, використавши народні засоби. Купіть ромашку, листя суниці і полин і заваріть в окропі. Після того, як суміш настоється, її необхідно профільтрувати. Полоскати ротову порожнину необхідно не менше 3 раз на день.
  3. Наступний відвар є простішим, мінімум інгредієнтів, що містить, але від цього його результат не стає гірший. Візьміть м’яту і заваріть в окропі. Полощіть ротову порожнину після кожного прийому їжі.
  4. Предки наші знали, як позбавитися від неприємного запаху з рота в домашніх умовах: слід було просто пожувати листочки петрушки. Зробивши це, ви забезпечите собі надовго свіже дихання, а сама петрушка корисно вплине на ваші ясна.
  5. Полоскання рослинною олією являється ще одним поширеним способом як позбавитися від неприємного запаху з рота. Завдяки олії шкідливі речовини з організму виводяться швидше. Попестити необхідно впродовж 10 хвилин щодня. Після чого обов’язково треба почистити ротову порожнину простою зубною пастою. Будьте акуратні і не проковтнете рослинну олію. Інакше, ви ризикуєте отримати отруєння.
  6. Полоскання за допомогою перекису водню. Розчин змішуємо один до одного водою і полощемо 5 хвилин.

Як бачите, для усунення запаху з рота лікування може бути найрізноманітнішим. Але перед тим, як прибігати до будь-якого з перерахованих методів, з’ясуєте точну причину виникнення проблеми. Для цього пройдіть повне обстеження шлунково-кишкового тракту. Відвідайте лікаря стоматолога для огляду ротової порожнини. І на підставі цих висновків підберіть метод, який вам найбільше підходить і не зможе зашкодити.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *