Що робити при високому тиску? Відповідь є! [draft]



Гіпертонія, або, простіше кажучи, високий тиск – це серйозне захворювання для людини. На нього найчастіше страждають люди похилого віку і люди із надмірною вагою. Ця хвороба може з’явитися як при народженні, так і з роками. На жаль, лікарі дотепер не знають, що робити при високому тиску. Гіпертонія не супроводжується болями, тому лікування як такого немає, а всі дії спрямовані на профілактику цієї недуги.

Причини

Гіпертонію зумовлюють багато причин, адже хвороба ця вважається багатофакторною:

    • неправильне функціонування певних систем нашого організму і патології;
    • спадкова схильність;
    • обмежена рухова активність;
    • погана екологія;
    • запальні процеси в організмі;
    • стреси.

Симптоми

Найчастіше гіпертонія супроводжується головним болем у скронях, з’являється задишка при невеликому навантаженні, легке запаморочення, почервоніння обличчя, пітливість, кровотеча з носа. Одним із симптомів гіпертонії можуть бути холодні долоні.

Високий тиск: поради з профілактики

Спершу проконсультуйтеся з лікарем. Самолікування тут протипоказане, воно може зашкодити. Розпочніть з простого:

  • фізичні вправи. Займайтеся і отримуйте задоволення. Гуляйте, дихайте свіжим повітрям;
  • звільніть організм від зайвих кілограмів. Не варто напружувати своє серце, це призведе до гіпертонії;
  • вживайте менше солі. Сіль заважає виводити рідину з організму.
  • змініть свій раціон харчування. Не варто вживати фаст-фуди, смажену і гостру їжу, зменшіть споживання цукру, кави;
  • полюбіть себе. Не піддавайтеся на провокації і конфлікти, бережіть нерви. Більше позитивних емоцій зроблять свою справу.

Не зловживайте!

Передусім, відмовтесь від вживання спиртних напоїв і паління. Безумовно, лікарі допускають можливість зрідка випити біле вино або коньяк.
При високому тиску треба переглянути раціон харчування і звернути увагу на свою вагу. Якщо вага перевищує норму – це крок до недуги. Їжа не має бути занадто солоною і гострою. Люди, схильні до повноти, повинні споживати продукти, що містять кальцій і магній.

Що приймати при підвищеному тиску?

Щоб допомогти людині в такій ситуації, деякі вдаються до народної медицини. Можна зробити відвар, який допоможе нормалізувати стан Вашого організму. Для цього змішайте глід, сушеницу, лист омели, і пустирника – 4 ложки трави на літр окропу. Настоюйте ніч, процидіть і приймайте по півсклянки тричі на день після їжі. При гіпертонії радять також пити сік петрушки, моркви, апельсина і грейпфрута.
Є ще один спосіб знизити тиск – скористатися оцтом. Але будьте з ним украй обережні! Покладіть церату, згори змочений в шестивідсотковому яблучному оцті рушник і поставте на нього п’яти. Через 8-10 хвилин поміряйте тиск. Прийшов у норму, тоді припиніть процедуру.

Не запускати недугу!

Головне не допускати подальшого підвищення тиску. Досягнувши критичної точки, тиск може спричинити інфаркт або інсульт. Не варто сидіти вдома і чекати загострення, при першому ж симптомі відвідайте лікаря: якщо запускати гіпертонію, то сумні наслідки для Вашого здоров’я стають очевидними.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *