Як зробити кулі з ниток своїми руками [draft]



Легкі і стильні кулі з ниток – відрізняючи основа для домашнього декору. Такий виріб може стати прекрасною заготівлею для оригінальних новорічних іграшок. Зробити повітряну прикрасу своїми руками не складе труднощів. Покроковий майстер-клас з фото дозволить отримати добрий результат з першого разу, а відео, запропоноване нижче, допоможе уникнути помилок в роботі. Нитяна куля, виконана неординарно і стильно, можна підвісити, створити з нього плафон для лампи або придумати щось ще. Така заготівля точно не залишиться без застосування!

Необхідні матеріали і інструменти

Щоб зробити кулю з ниток своїми руками, знадобляться найпростіші і звичніші матеріали, на придбання яких не піде багато грошей. Деякі з них і зовсім завжди є під рукою. Итак, що треба використати? Для виробу знадобляться:

  • нитки (краще узяти натуральні – з віскози або бавовни, приміром, оскільки вони відмінно вбирають клей);
  • 1 баночка клею ПВА;
  • декілька надувних кульок;
  • довга і товста голка, яку часто називають циганською;
  • канцелярський ніж;
  • вазелін;
  • місткість для клею;
  • ножиці;
  • серветки, щоб витирати надлишки клею.

Майстер-клас по виготовленню куль з ниток

Процес створення кулі з ниток гранично простий і не займає багато часу. Зрозуміла покрокова інструкція дозволить зробити все швидко і без помарок. Головне – наслідувати запропоновані рекомендації по виготовленню виробу.
Крок 1 – Треба розмішати клей. У спеціально підготовленому посуді клей ПВА змішується з водою відповідно до прикладеної інструкції. Рідина має бути досить однорідною по консистенції.Крок 2 – Тепер треба надути кулі. Вони повинні вийти того розміру, яким планується створювати готовий виріб. Кулі можуть бути різними за об’ємом. Тут все залежить від того, як їх потім планується використати.

На замітку! Головне – куля повинна вийти правильної сферичної форми. Для отримання такої заготівлі треба спершу надути кулю по максимуму і формувати її, поступово здуваючи повітря.

Крок 3 – Далі треба затягнути нитку в голку. Потім нитка поміщається в клей ПВА. Але робити це краще порційно, що зручніше для роботи. Нитка змочується в клеї, а його залишки забираються руками або серветкою. Добре, якщо є помічник по виготовленню легкої кулі. Нехай хтось займається змочуванням нитки, а хтось – її намотуванням на кулю.
Крок 4 – Тепер треба намотувати нитку на повітряну кулю. Щоб потім заготівля добре знялася, можна обмотати кулю харчовою плівкою і злегка змастити її вазеліном. Робити заздалегідь на кулі малюнок не треба. Нитку слід намотувати в хаотичному порядку. Мотки мають бути рівномірно розподілені по усій поверхні кульки. Слід діяти так, щоб нитка щільно і туго прилягала до основи. Голку можна прибрати: вона більше не знадобиться. Економити матеріал не варто. Чим більше використовується нитці, тим ажурно і привабливіше вийде кулька.

Зверніть увагу! Коли пряжа закінчуватиметься, можна нанизати на її кінчик декілька намистин. Це надасть готовому виробу оригінальні мотиви.

Крок 5 – Коли нитки закінчаться, треба обрізувати їх ножицями або канцелярським ножем. Кінчик слід закріпити на кулі клеєм.Крок 6 – Тепер залишається дочекатися, коли кулі висохнуть. Це найтриваліший етап, оскільки він займає від 12 до 24 годин. Щоб кулька не втратила форму і розмір, варто підвісити його на цей час або покласти на піддон. Оптимально зробити заготівлі з куль увечері і залишити їх на ніч. Так, уранці можна буде продовжити заняття із створення оригінального повітряного декору.
Крок 7 – Коли кулька застигла, стала пружною, але дуже твердою, необхідно проколоти в декількох місцях заготівлю голкою. Перед цим через просвіти з ниток рекомендується вручну злегка відокремити кулю від нитки. Це дозволить уникнути деформації виробу при здуванні внутрішньої частини.

На замітку! Якщо надувна кулька місцями прилипнула, можна використати пінцет.

Крок 8 – Що ще залишається зробити? Можна використати різні прикраси для декорування готової кулі з ниток. Якщо вирішено надалі використати заготівлю для створення новорічної іграшки, то можна використати в якості прикраси пайетки, блискітки, бите скло, намистини. Завжди можна зробити щось по-справжньому яскраве і незвичайне.От і все! Кулька-павутина готовий!

Що можна зробити з готовими кульками-павутинами?

Якщо вирішено зробити із заготівлі новорічну прикрасу на ялинку, то варто доповнити композицію допоміжними елементами. Відмінно вписуються в концепцію блискітки, які зазвичай використовуються в манікюрі. Ще можна прикрасити кулю з ниток намистинами, кавовими зернами, стрічками, серпантином, стразами і іншими декоративними фрагментами.
Коли в якості прикраси застосовуються блискітки, то досить злегка змастити кистю, умочив її в клей ПВА, усю конструкцію і посипати її декором. Якщо ж використовуються досить важкі елементи, то раціонально скористатися клейовим пістолетом.Оскільки новорічна куля з ниток прикрашатиме ялинку, йому необхідно зробити петельку. Для цього крізь ажурні переплетення треба протягнути стрічечку або шнурок і зав’язати його на вузлик, сховавши “негарній” всередину. Доповнити композицію можна атласною або парчевою стрічкою.Якщо куля з ниток виготовляється для прикраси інтер’єру, то можна доповнити його штучними кольорами з тканини, фоамирана або іншого матеріалу. На фото представлені декілька цікавих готових варіантів, на які можна орієнтуватися під час виконання роботи.

Відео: як зробити кулі з ниток своїми руками

Зробити кулю з ниток своїми руками зовсім нескладно. У роботі початкуючим майстрам допоможуть відео і фото. Результатом стане яскрава, ніжна і ажурна нетривіальна прикраса, якій неодмінно знайдеться застосування в інтер’єрі або у рамках прикраси різдвяної ялинки.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *