Малюнок на Паску поетапно для дітей в школу і дитячий сад олівцем і фарбами. Майстер-класи з поетапними фото, як намалювати своїми руками красивий малюнок на свято Пасхи [draft]



Як намалювати красивий малюнок на Паску олівцем або фарбами? Який сюжет вибрати для святкової картинки? Ці питання напередодні світлої урочистості починають ставити батьки, чиїм дітям доручили своїми руками підготувати таку роботу в дитячий сад або школу. Відповідь тут дуже проста – підходять будь-які тематичні зображення, пов’язані з Воскресінням Христовим, наприклад, пасхальні яйця, натюрморти з паскою і жанрові пейзажі зі святковою атрибутикою. Як дітям зображувати їх на папері, розповідять наші детальні майстер-класи з поетапними фото.

Простий малюнок на Паску для дітей – майстер-клас “Пасхальне яйце” з поетапними фото

Яйце з яскравим декоративним орнаментом – один з обов’язкових пасхальних атрибутів. Як його правильно намалювати, розповість цей простій і доступний дитячий майстер-клас з покроковими фото. Робота не представляє складності, але вимагає певної акуратності, особливо, на етапі прикрашання нарису фломастерами.

Необхідні матеріали для простого дитячого малюнка до Пасхи

  • аркуш білого паперу середньої щільності формату А4
  • простий олівець B2
  • стирательная гумка
  • лінійка
  • набір кольорових фломастерів

Покрокова інструкція, як поетапно намалювати пасхальне яйце

  1. На білому папері для малювання зробити первинний нарис. За допомогою олівця і лінійки зображувати в центрі листа прямокутник розміром 25Х40 см Однією вертикальною лінією розділити його рівно навпіл, а горизонтальну лінію провести трохи так, щоб верхня частина геометричної фігури була трохи більше по висоті, чим нижня.
  2. Потім в отриманій основі промальовувати контур яйця. У разі потреби скористатися циркулем або транспортиром. Перехресні лінії, що залишилися усередині фігури, видалити стирательной гумкою.
  3. На наступному етапі намітити основні лінії майбутнього орнаменту і накидати по дві напівовальні лінії біля основи яйця і майже біля гострого кінчика.
  4. Далі приблизно по середині яйця зробити тонкий обідок, а над і під ним пропрацювати ламану зубчасту лінію.
  5. По середині у верхніх і нижніх широких обідках намалювати по дві хвилясті лінії. Зубасті смужки згори і знизу прикрасити великими і маленькими кружечками.
  6. Основу, серединку і носик яйця затонировать зеленим фломастером. Обідки вгорі, в центрі і внизу прокрить червоним кольором, а місце в області зубчиків і хвилясті лінії зробити яскраво-жовтими. Маленькі декоративні кружечки відмітити чорним фломастером, а великі зафарбувати синім кольором.

Красивий малюнок на Світлу Пасху в дитячий сад своїми руками


У дитячому саду на Паску з хлопцями доречно підготувати красивий тематичний малюнок, що містить найосновніші елементи свята – паску зі свічкою і фарбовані яйця. Зображувати усе це можна на тлі весняного пейзажу і квітучої гілки дерева, що втілюють пробудження природи назустріч світлій урочистості.

Необхідні матеріали для красивого малюнка до Пасхи

  • білий альбомний папір
  • простий олівець
  • стирательная гумка
  • акварельні фарби
  • масляна пастель
  • кисть

Покрокова інструкція до малюнка своїми руками в дитячий сад на честь Пасхи

  1. Аркуш білого альбомного паперу розділити приблизно навпіл, прокресливши по середині від руки рівну горизонтальну лінію.
  2. По центру листа трохи ближче до правої сторони зробити нарис паски, а по обох сторонах його основи зображувати по одному пасхальному яйцю.
  3. Жовтою акварельною фарбою обробити нижню частину листа, але не повністю зафарбовувавши папір, а роблячи широкі лінії за типом сонячних променів. Між ними залишати білий простір.
  4. Верхню частину листа зафарбувати ясно-блакитною фарбою, символізуючою весняне небо.
  5. Коли жовті промені внизу висохнуть, по білому простору меду ними поставити по декілька точок синьою фарбою і цим же кольором намалювати в лівому нижньому кутку третє пасхальне яйце.
  6. Коричневою фарбою зафарбувати основу паски, а згори білилами зображувати цукрову глазур, традиційну для прикраси пасхальної випічки.
  7. Яйца в основі паски затонировать жовтим і червоним кольором. Залишити роботу, щоб акварель добре просохла.
  8. По сухій акварельній поверхні в лівій верхній частині композиції промальовувати тонкою кистю ствол гілки, а потім широкими мазками додати білі бутони кольорів.
  9. На пасці намалювати свічку з полум’ям, що горить, і знову відкласти працю до повного висихання.
  10. Останнім етапом уточнити контури малюнка масляною пастеллю темного відтінку і цим же кольором надати об’єм пасці і підкреслити стовпчик свічки. Легкими штрихами намітити пелюстки на гілці дерева і парою розмашистих рухів додати перспективу лінії горизонту.
  11. Контрастними кольорами на яйцях біля паски написати букви “ХВ”.

Малюнок на Христову Пасху в школу олівцем поетапно – майстер-клас з фото


У цьому майстер-класі з покроковими фото детально розказано, як поетапно намалювати своїми руками в школу класичний пасхальний малюнок – паска і яйця на плетеній тарілці. Робота повністю відбиває дух свята, а розквітаюча гілка дерева, зображена в лівій частині композиції, символізує усе живе, таке, що прокидається назустріч весні і Воскресінню Христову.

Необхідні матеріали для малюнка олівцем в школу до Пасхи

  • аркуш паперу формату А4
  • простий олівець 2b
  • простий олівець HB
  • стирательная гумка

Покрокова інструкція до поетапного малюнка олівцем для школярів з нагоди Пасхи

  1. У центрі листа зробити попередній нарис композиції : на деякій відстані один від одного намалювати дві вертикальні паралельні лінії, а згори додати напівкруглу “шапочку” (при потребі скористатися циркулем).
  2. Далі зображувати потьоки глазурі на тісті. Тут чітких меж немає і можна зробити малюнок так, як більше подобається. Проте, для гармонійності композиції краще додати два приблизно однакових потьоку з боків і довший і виражений по середині.
  3. Тепер чітко промальовувати силует тарілки і яйця – два кола в правій нижній частині основи паски.
  4. Надати тарілці об’єм, домальовував її нижню частину. Потім доповнити композицію ще двома яйцями, але зображувати їх вже в лівій нижній частині паски.
  5. Перейти до опрацювання деталей і промальовувати жорсткими, чіткими штрихами плетіння на тарілці і декоративне посипання на глазурі, яка покриває паску. Для краси намалювати збоку квітучу гілку дерева, а паску зробити об’ємнішим шляхом легкого штрихування. Контур пропрацювати простим олівцем 2b, щоб краї виглядали чітко і виражено. Згори зробити тематичний напис, наприклад, “Пасха” або будь-яке інше слово, поздоровлення або побажання.

Малюнок фарбами на тему Пасха своїми руками – майстер-клас для дітей


На тему Пасхи своїми руками з дітьми можна намалювати не лише класичний натюрморт з паскою і яйцями, але і тематичний жанровий пейзаж, описаний в нижчевикладеному майстер-класі. Звичайно, детсадовци таку роботу не осилять, а ось у школярів вона особливих проблем не викличе. Можливо, педагогові доведеться допомогти хлопцям з промальовуванням фігурок головних персонажів. Що ж до усього іншого, то там учні, однозначно, впораються самі.

Необхідні матеріали для створення своїми руками пасхального малюнка фарбами

  • аркуш паперу
  • простий олівець
  • стирательная гумка
  • набір фарб
  • кисть

Покрокова інструкція до майстер-класу для малюнка на Паску фарбами

  1. На альбомному листі зробити попередній нарис. Простим олівцем умовно розділити усе поле на дві частини – одну – меншу (це – небо) і другу – велику (це буде земля з розташуванням основних героїв композиції).
  2. На умовній лінії горизонту намалювати високий пагорб, а згори зробити нарис веж храму. Поруч легкими округлими рухами зображувати буйну рослинність у вигляді кущів з пишною кроною.
  3. На передньому плані намалювати фігуру дівчинки, що бачить на траві і хлопчика, що лежить поруч. У руках у дівчинки зображувати довгу плашку “куточок”, по якій вона катає кольорові пасхальні яйця.
  4. Коли нарис готовий, розмалювати роботу фарбами. Для неба вибрати максимально ніжний блакитний тон, а траву зробити ясно-зеленою. Крони кущів пройти темнішим і насиченим зеленим кольором. Залишити картинку до повного висихання, а потім приступити до прикрашання дрібних деталей.
  5. Контрастними фарбами затонировать одяг головних героїв композиції. Насиченим синьо-блакитним кольором намалювати на небі хмари – одно велике в лівій частині пейзажу і інше дещо менше в правому верхньому кутку картини. Трохи нижче другої хмари тонким пензликом зображувати косяк пролітаючих птахів.
  6. Яскравими тонами намалювати пасхальні яйця, що лежать перед дітьми.
  7. Жовтою фарбою зафарбувати куполи на храмі, а самі вежі зробити дуже світлими, майже білими з делікатним рожевим відтінком.
  8. Надати зображенню перспективу і промальовувати легкими штрихами гілки і стволи дерев на задньому плані.
  9. На передньому плані полянки намалювати квітучі трави, а поряд з дівчинкою – зібраний букет.
  10. На пагорб до храму тонкими темними лініями зображувати стежину. Залишити картину до повного висихання, а потім використати для прикраси приміщення або представити на конкурс, приурочений до Пасхи Христової.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: малюнок на Пасху, малюнки на пасху

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *