Вироби “Дари осені” для дитячого саду і в школу. Як зробити своїми руками вироби з овочів і інших природних матеріалів [draft]



Вироби “Дари осені” з природних матеріалів своїми руками виготовляють для дитячого саду і для школи діти різного віку. Фігурки різних тварин, машинки, човна, кораблики і паровози з овочів, оригінальні букети з сухого листя і ефектні композиції із стиглих фруктів і ягід демонструють на традиційних виставках і фестивалях дитячої творчості, використовують для прикраси класних кімнат і дарують в якості подарунків рідним, друзям і знайомим. У цьому огляді ми зібрали для вас цікаві і нескладні майстер-класи з фото, за допомогою яких ви навчитеся створювати незвичайні вироби з найпростіших і доступніших дарів осені.

Вироби “Дари осені” своїми руками покроково з фото – “Букет троянд”

Осінь – благодатна пора, що надає в наше розпорядження величезну кількість яскравих і красивих природних матеріалів для виготовлення своїми руками цікавих виробів і оригінальних композицій. У цьому майстер-класі ми в покроковому режимі розповімо, як із звичайнісінького кленового листя, що застилає у кінці вересня проспекти і вулиці міст, створити шикарний, ефектний і помітний виріб “Букет троянд”. Таку композицію можна представити в якості експоната на традиційному шкільному фестивалі “Дари осені” або піднести як приємний презент друзям або близьким родичам.

Матеріали для виготовлення букета квітів з кленового листя

  • листя кленове яскравих відтінків
  • гілки калини з ягодами
  • листя барвінку
  • нитки

Покрокова інструкція з фото для виробу “Букет троянд” до фестивалю “Дари осені”

  1. Для створення квітки кленовий лист зігнути горизонтально навпіл, неодмінно зовнішньою стороною на особу, а потім скачати щільним, пружним рулоном. Ця деталь послужить серцевиною майбутньої троянди.
  2. Другий лист теж зігнути навпіл, але місце згину не робити занадто чітким і жорстким. По центру розташувати вже підготовлену серцевину так, щоб вона знаходилася трохи нижче м’якого краю згину. Потім по черзі загорнути спочатку один, а потім другий край листа. Це – перша пелюстка троянди.
  3. Інші пелюстки робити за таким же принципом, лише трохи зміщуючи вниз по кругу кожен подальший листочок. Кількість пелюсток не нормована. Якщо хочеться зробити пишніші квітки, знадобиться накрутити на серединку від 8 до 15 листочків. Для дрібних бутонів досить 5-7 штук. Готову троянду обмотати внизу міцною, міцною ниткою і зав’язати на вузол, щоб заготівля не розпалася. Наслідуючи ці інструкції, виготовити необхідну кількість квіток.
  4. Кожну готову трояндочку додатково обернути яскравим листочком і закріпити його за допомогою нитки. Зібрати квіти з кленового листя в єдиний букет, декорувати композицію гілочками калини і зеленню барвінку.
  5. По краях доповнити великим кленовим листям темних відтінків. Міцно перев’язати букет ниткою і визначити в красиву, стильну вазу.

Вироби “Дари осені” для дитячого саду з природних матеріалів


З природних матеріалів в дитячому саду можна виготовити нескладні, але ефектні вироби для виставки “Дари осені”. Дуже вдало і неординарно виглядатиме гусениця, сконструйована зі свіжих овочів, фруктів і яскравих намистин. Працюючи над створенням фігурки, діти зможуть розвинути дрібну моторику і навчаться увазі, акуратності і усидливості. Допомога вихователя знадобиться в самому мінімумі – тільки для того, щоб нарізувати ножем колечка моркви і підказати малюкам, як краще і швидше нанизати на мотузочок декоративні намистини. З усім іншим діти прекрасно впораються самі, а потім із задоволенням похваляться один одному результатами своєї праці.

Природні матеріали для виготовлення гусениці в дитячому саду

  • яблука – 5 штук однакового середнього розміру
  • черешня помаранчева – 25-30 ягід
  • капустяний лист – 3 шт
  • морква – 2 шт
  • намистини різноколірні невеликі – 35-40 шт
  • мотузка – 20 см
  • намистини великі блакитні – 2 шт
  • атласна стрічка – 80 см
  • прямокутна разова тарілка з пінопласту – 1 шт
  • бамбукові палички
  • зубочистки
  • сірники

Покрокова інструкція, як зробити в дитячому саду з природних матеріалів гусеницю для виставки “Дари осені”

  1. Непорченние, щільні зелені яблука з цілісною шкіркою і без зовнішніх дефектів вимити і досуха витерти паперовою серветкою.
  2. Тарілку пінопласту перевернути денцем вгору і застелити капустяним листям. Ця конструкція послужить постаментом для майбутньої фігурки.
  3. Моркву почистити і порубати колечками завтовшки близько 0,5-0,7 мм Розташувати кільця поверх капустяних листів парами на рівній відстані один від одного. Це – ніжки гусениці.
  4. На дві бамбукові палички нанизати в довжину чотири яблука. Це – тіло майбутньої фігурки.
  5. На п’ятому яблуці за допомогою зубочисток зміцнити дві блакитні намистини на місці очко, а усміхнений рот викласти сірниковими голівками.
  6. З черешні вийняти кісточки. Одну ягоду сірником закріпити на місці носика. На місці ушек встановити дві зубочистки і на кожну нанизати по три великі черешні.
  7. З атласної стрічки зробити бантик і закріпити його зубочисткою між вушками гусениці.
  8. Готову голову за допомогою бамбукової палички прикріпити до тіла і усю конструкцію встановити на постамент. Навкруги хаотично розкидати черешню, що залишилася.

Вироби “Дари осені” в школу для виставки – “Кораблик”


З настанням нового навчального року в школах проводяться яскраві і масштабні заходи, на яких діти різного віку демонструють свої здібності. Однією з найулюбленіших і популярніших є виставка виробів “Дари осені”, для якої учні своїми руками створюють красиві експонати з натуральних природних матеріалів. У цьому майстер-класі ми розглянемо варіант виготовлення з овочів виробу “Кораблик”.

Матеріали для створення експоната “Кораблик” на шкільну виставку

  • кабачок цукіні – 1 великий
  • морква – 4 шт
  • капустяні листи – 3-4 шт
  • сірники
  • бамбукові палички
  • товста нитка
  • ланцюжок
  • лист картону
  • металевий ланцюжок

Покрокова інструкція по виготовленню виробу “Кораблик” для виставки “Дари осені” в школі

  1. Кабачок цукіні ретельно вимити і досуха витерти. Потім акуратно зрізувати згори частину шкірки і вибрати ложкою м’якуш так, щоб поглиблення нагадувало палубу корабля. Краї вирівняти ножем і декорувати сірниковими голівками. Їх розташувати один від одного на рівній відстані. Потім обв’язати краєчки товстою ниткою.
  2. У центр палуби увіткнути довгу бамбукову паличку і надіти на неї капустяний лист. Це – корабельне вітрило.
  3. З найтовщої морквини вирізувати якір і прапорець. Тоншу морквину порізати на колечка. Морквини, що залишилися, обрізувати до довжини 4-5 сантиметрів і за допомогою зубочисток прикріпити їх на верхній задній частині палуби. Це – команда майбутнього корабля.
  4. З сірників і ниток спорудити трап і прикріпити його із зовнішнього борту палуби.
  5. Морквяні колечка закріпити зубочистками як ілюмінатори. На носі приробити якір і приєднати до нього ланцюжок.
  6. Із зовнішнього боку носа виконати в кабачку поглиблення і вставити в нього невелику морквину.
  7. На щільний прямокутник картону викласти капустяне листя і згори розмістити корабель. На верхівку щогли надіти прапорець з моркви.

Вироби “Дари осені” з овочів – фігурка “Заєць”


Вироби “Дари осені” зі свіжих овочів у формі різних лісових і домашніх тварин зможуть виготовити своїми руками і учні молодшої школи, і хлопці з дитячого саду. Природний матеріал дуже красивий і різноманітний. Він дозволяє проявити максимум фантазії і дає можливість реалізувати найнесподіваніші і сміливіші дитячі ідеї, і задумки. У цьому майстер-класі з фото ми детально розповімо, як з різних сезонних овочів зробити симпатичну і оригінальну фігурку зайця. Такий виріб прекрасно підійде для осінньої виставки або послужить ефектною прикрасою святкового столу, накритого з нагоди дня народження дитини або дорослої людини.

Матеріали для виробу з овочів “Заєць” на осінню виставку

  • капуста – 2 невеликі качани
  • огірок – 2 шт
  • помідор черри – 1 шт
  • малина – 1 шт
  • морква – 1 шт
  • кабачок – ½ шт
  • айстри – 3 квітки
  • папір
  • зубочистки
  • бамбукові палички – 2 шт

Покрокова інструкція, як виготовляти для виставки виробу “Дари осені” з овочів

  1. З капусти видалити пом’яте і рване листя, а самі качани скріпити між собою бамбуковими паличками. Ця конструкція – тіло майбутньої фігурки.
  2. Огірки вимити, досуха витерти паперовою серветкою і розрізати уподовж на рівні половинки. На двох з них по шкірці за допомогою ножа або товстої голки зробити три вертикальні борозенки. Зубочистками прикріпити частини огірків до нижньої основи капустяного качана. Тепер у зайця є ніжки.
  3. На верхній частині другої капусти, що виконує роль голови тварини, гострим предметом вирізувати два широкі поглиблення і вставити в них дві половинки огірка, що залишилися. Це – вушка. Щоб замаскувати місце надрізів, декорувати голову квітками айстр, які кріпляться до капусти за допомогою зубочисток.
  4. Від половинки кабачка відрізувати дві довгих скибки товщиною приблизно 1 сантиметр. Попереду зробити на них по одному вертикальному надрізу і зубочистками приєднати до тулуба як лапки.
  5. На передній частині верхньої капусти зробити глибокий надріз на місці рота і вкласти в нього шматочок щільного білого паперу. На ватмані фломастерами намалювати очки, акуратно вирізувати їх і приклеїти клеєм “Момент” до капусти.
  6. Помідор черри розрізати навпіл. Одну частину закріпити зубочисткою на місці носика, а другу розташувати під ротом.
  7. Увіткнути в капусту з кожного боку по три зубочистки. Це – вуса.
  8. Навколо шиї фігурки красиво зав’язати атласну стрічку, в лапки вставити цілу морквину з бадиллям і вуаля! – заєць готовий.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: композиція дари осені своїми руками, вироби з овочами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *