Підготовка до весілля [draft]



Підготовка до весілля – завдання захоплююче, але водночас неймовірно складне. У план урочистості необхідно внести не лише сукню нареченої, запрошення для гостей і меню в ресторані. Список справ на весілля може розтягнутися на декілька аркушів, і процес підготовки затягнеться не на один тиждень. Врешті-решт Ви так утомитеся, що вже ніякого свята Вам не захочеться. І щоб полегшити Вам це завдання, ми склали зразковий план організації весілля. Все, що Вам треба – взяти до рук записник і ручку, позначити  для себе ті пункти, які вважаєте обов’язковими в плані підготовки до весілля.

Підготовка до весілля покроково: з чого розпочати?

У наш план підготовки до весілля ми не внесли визначення дати урочистості, вибір свідків та друзів – з усім цим молоді визначаються досить швидко. Наше завдання – передбачити інші важливі нюанси, такі як підготовка нареченої до весілля, визначення весільного бюджету, процес реєстрації шлюбу і зустріч закоханих із РАЦСу, перший танець молодих, сценарій конкурсної програми і розваг для гостей та багато іншого.

Парубочий вечір і дівич-вечір

Звичайно ж, напередодні весілля неодмінно проводяться парубочий вечір і дівич-вечір. Як розважитися цього вечора, ми розповідаємо в наших тематичних оглядах.

Готуємося до весілля: що треба?

У списку справ мають бути численні прогулянки по магазинах, адже Вам доведеться купити не лише наряди і обручки, але й потурбуватися про красиві запрошення, утішливі подарунки для гостей на конкурси, весільну скриньку для подарованих грошей. Крім того, Ви повинні пам’ятати про декоративні елементи, якими буде прикрашено місце святкування (сюди входять банти, кольорові серветки, красиві свічки, живі квіти, надувні кульки у вигляді серця і все, чого побажає Ваша душа). У РАЦСі, крім обручок і подушечки для них, Вам знадобляться:

  • букет нареченої (у нареченого також має бути бутоньєрка);
  • рушник, на який ставатимуть молоді;
  • весільний коровай;
  • шампанське і красиві келихи;
  • монети, цукерки, пшениця, пелюстки троянд – для зустрічі подружжя із РАЦСу;
  • перші невеликі презенти для молодих від батьків і друзів – наприклад, повзунки для майбутньої крихітки.

Також Вам може знадобитися аптечка, і нехай це не звучить дивно – в РАЦСі хтось із гостей або самі молоді можуть перехвилюватися і відчути погіршення стану здоров’я, незважаючи на урочистість заходу.

Торт і пригощання

Його треба замовляти заздалегідь, адже кондитер повинен випекти шедевр прямо до урочистості, і в жодному разі не спізнюватися. Вибір прикрас і начинки торта – в списку весільного клопоту. Крім цього, для гостей треба приготувати бонбоньєрки, а діточкам купити різні фрукти і солодощі.

Планування весілля: конкурси і розважальна програма

Весілля без розваг не відбудеться, тому заздалегідь обговоріть з тамадою конкурси і порядок їх проведення. Пам’ятайте, що розважальна програма має бути складена з урахуванням віку гостей, адже молоде покоління буде в захваті від креативного святкування, а ось до старших слід ставитися з повагою – музика в стилі панк-рок навряд чи буде прийнята Вашими батьками з розумінням.

План весілля: репетиції

Якщо в РАЦСі працівники неголосно підказують молодим, що треба робити крок за кроком, то вже вийшовши з установи, молоді можуть розгубитися. Саме тому важливо відрепетирувати сценарій дня – від місць, де молоді бажають сфотографуватися до входу у банкетний зал і зустрічі з гостями. Перший танець – також дуже відповідальна і хвилююча дія, тому молодята повинні кілька разів відрепетирувати кожен свій рух. Звичайно, бувають часто  непередбачувані  обставини, проте Ви не повинні розгубитися на публіці. Крім того, не зайвим буде відрепетирувати і слова вдячності батькам.

Список справ на весілля

Безумовно, нареченому підготовка до весілля дається значно легше, адже йому не доводиться вибирати з десятків розкішних суконь найкрасивішу. Чоловікові не треба робити епіляцію, декілька пробних зачісок і макіяж. А ось нареченій доведеться не лише розщедритися, але й запастися терпінням на всі майбутні процедури. Манікюр і педикюр може зробити не лише панна, нареченому також не зашкодить привести себе в порядок перед весіллям. Крім того, спільні походи в спа-салон на процедури по догляду за тілом стануть ненудним заняттям.

Викуп

Поки наречена зайнята вибором макіяжу і зачіски, наречений повинен обдумати, яким буде викуп за кохану. Організація процесу викупу покладається на свідків – саме їм довірено придумати непрості завдання для нареченого.

Подорож

Планування весілля передбачає ще один важливий момент – вибір місця для першої подорожі, куди молоді відправляться у медовий місяць. Це одне з найприємніших занять у списку підготовки до весілля. З нашої тематичної статті “Медовий місяць” Ви дізнаєтесь, куди можна відправитися у сімейну подорож після весілля. На Ваш вибір – країни Європи, острови і красиві місця Росії.

Замовлення номера для першої шлюбної ночі

Сьогодні багато молодят першу шлюбну ніч проводять у своїй квартирі, але якщо Ви вже давно живете разом, готель стане відмінним варіантом – тут абсолютно інша атмосфера. Замовляти номер краще заздалегідь, особливо якщо це популярний готель. Потурбуйтеся про красиву постільну білизну, свічки, шампанське і пелюстки троянд, якщо звичайно, вони Вам не набридли за день.

Прикрашання автомобілів

Свідки також повинні потурбуватися про купівлю прикрас для весільного кортежу, і прикрасити автомобілі за день до урочистості. Щоб нареченим полегшити клопіт, друзі можуть самостійно прикрасити банкетний зал.

Непередбачені обставини

Дощ не за прогнозом, забруднене вбрання, порвана сукня і ще багато чого може статися на святі, але Ви не повинні розгубитися.
Сховатися від негоди допоможуть весільні парасольки, порване місце весільної сукні можна заколоти невидимкою білого кольору, а якщо ця частина сукні знімається – взагалі немає проблем. Забруднили сукню? Свідок напевно узяв із собою Вашу найулюбленішу вечірню сукенку, а в ній Ви чарівні, як і у весільній! Якщо Ваш чоловік перевернув на себе щось їстівне, в прихованій кімнаті завжди можна переодягнути сорочку або навіть приміряти інший нарядний костюм.

Сценарій другого дня весілля

Якщо Ви плануєте продовжувати гуляння на другий день після урочистості, то Вам необхідно придумати сценарій. Як правило, цього дня друзі перевіряють молодих на готовність до побутових труднощів і влаштовують конкурси на “швидкісне” чищення картоплі, приготування вишуканої страви і т. д.

План організації весілля

Деякі організатори весіль рекомендують готуватися до урочистості за 6 міс., проте будьте певні – за півроку Ваша голова переповниться ідеями і проблемами, тому оптимальний термін для початку планування організації свята – два місяці або менше. Все залежить від того, наскільки незвичайним буде Ваше весілля. Якщо урочистість проходитиме за традиційним сценарієм, то Вам достатньо 5-6 тижнів, щоб обдумати все, що має відбутися цього важливого дня. За наявності на Вашому святі ретро-автомобілів, дизайнерських костюмів і зоряного тамади – починайте підготовку за 7-8 тижнів, щоб останнього вечора не хапатися за голову.

Фото-відео фіксація

Підготовка до весілля також передбачає вибір весільного фотографа і оператора. Із цим проблем виникнути не повинно – сьогодні на ринку подібних послуг неймовірно багато пропозицій для різних бюджетів і запитів молодих.

Весільний бюджет

Складаючи весільний бюджет, до загальної суми заздалегідь підрахованих витрат сміливо додайте ще 20 %. Ця частина – на випадок, якщо Ви вирішите щось докупити або замінити, і на якісь дрібні витрати протягом дня (наприклад, викуп нареченої). Коли план свята Ви склали, прийшов час розрахувати бюджет весілля. Точних цифр ми не називаємо, оскільки сума безпосередньо залежить від Вашого міста, послуг фотографа, багатства меню в ресторані та ще від багатьох чинників. Весільні витрати можна зменшити, і ось декілька простих ідей:

  • автомобілі: якщо у Ваших друзів і родичів є автомобілі, домовитеся з ними про послугу – сплатити бензин буде куди дешевше, ніж орендувати кортеж у компанії, що займається організацією свят. Те саме стосується і прикрас – банти з атласних стрічок та інші декоративні елементи (у тому числі і для ресторану) можна зробити своїми руками, купити матеріал легко у будь-якому магазині тканин;
  • вбрання: нерідко купівля весільного вбрання обходиться в кругленьку суму. Виходом стане пошиття на замовлення – тканини і витратні матеріали плюс робота майстра будуть дешевші за дизайнерські речі з бутика. Крім того, Ви зможете пошити особливе вбрання, про яке завжди мріяли;
  • ресторан: ще одна недешева послуга – кухарі, офіціанти, оренда зали. Коли йдеться про весілля – менеджери закладу множать звичайний тариф на два, і видають Вам шокуючий рахунок. Якщо у Вас заміський будинок, відсвяткувати важливу подію можна у дворі. Замовити послуги двох-трьох кухарів і надати їм свої продукти куди дешевше, ніж розглядати непривабливі устриці (адже вони так і залишаються в тарілках).

Як бачите, витрати на весілля нескладно зменшити, якщо до справи підійти розумно і виважено.

Підготовка нареченої до весілля

Цей етап по праву можна назвати найважливішим, адже саме наречена – дівчина, заради якої гості збираються цього дня. Отже, манікюр, пробна зачіска, сукня і фата, туфлі, нижня білизна, підв’язка, букет, прикраси, наповнення сумочки – про все це наречена повинна пам’ятати.
Проте виділимо декілька важливих моментів:

  • ідеальна шкіра: перша шлюбна ніч не завжди проходить пристрасно, адже чоловік втомився за день, і найбільше хочеться спати. Щоб пробудити в нареченому почуття і не проспати шлюбну ніч, дівчина заздалегідь повинна потурбуватися про стан своєї шкіри. Скористайтеся послугами спа-комплексів, масажних салонів і солярію, а також не забудьте відвідати косметолога – фахівці допоможуть Вам зробити шкіру чистою, сяючою і оксамитовою на дотик. Це насамперед стосується обличчя, шиї, зони декольте – відкритих місць;
  • волосся: не даремно говорять, що локони прикрашають жінку, і в день весілля ваша зачіска має бути чудовою, тому робити маски, відвідувати перукаря, використовувати якісні косметичні засоби важливо не лише перед святом, а регулярно;
  • сукня має відповідати погоді й добре сидіти на фігурі: вибір сукні залежить не лише від пори року, але й від загального стилю урочистості, а ще Ви повинні врахувати, що чим раніше була придбана сукня, тим більше напередодні весілля її доведеться підганяти по фігурі. І краще, щоб корсет не був занадто тісним, інакше весь день Ви думатимете тільки про те, як би скоріше зняти сукню. Те саме стосується і туфель – їх треба розношувати вдома заздалегідь, інакше натертості та неприємні відчуття Вас не оминуть.


Ось таким непростим заняттям буде підготовка до весілля. Сподіваємося, наші підказки допоможуть Вам з легкістю розрахувати бюджет і скласти план проведення свята. Зичимо Вам незабутнього одруження!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Коментарі 1 коментар

  • В день Вашого весілля все має бути ідеально, саме тому цьому святу кохання передує багатомісячна підготовка. Однак як би ретельно Ви не обирали бенкетний зал чи весільні аксесуари, без тамади Ваше весілля ризикує перетворитись на звичайне застілля. https://my-marriage.com.ua/veduchi-tamady/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *