Весілля без викупу [draft]



З нашої статті “Підготовка до весілля” Ви дізналися, з чого почати планування весілля, що повинно бути в плані організації урочистості, як підготувати до весілля наречену. Однак вибір убрання й стилю свята не все, що треба зробити. Однією з головних подій весілля вважається викуп нареченої, а якщо молодята вирішили проводити свято без викупу, сценарій звичного весілля доведеться змінити. Весілля без викупу проходить так само, як і традиційне весілля з викупом нареченої, за винятком цього обряду. Ось декілька цікавих ідей, як нареченому забрати наречену без традиційного викупу у вигляді грошей, солодощів, шампанського або подарунків, які побажають гості та родичі дівчини.

Сценарії весілля без викупу нареченої

Романтична зустріч наречених навіть без викупу має бути такою, що запам’ятається.

  1. Принц на білому коні, або наречений-супергерой. Найпоширеніший варіант весілля закоханих. Наречений приїжджає за нареченою на білому коні, говорить багато компліментів коханій, і якщо родичам та друзям сподобалася урочиста промова нареченого, то вони дозволяють забрати наречену, і відвезти її до РАЦСу. Варіантів такої зустрічі чимало: наречений може на якийсь час стати Янголом, який залетів у вікно і подарував нареченій букет. В організації такої зустрічі допоможуть альпіністи і спеціальне спорядження. Ще одна красива ідея – наречену із зав’язаними очима вивозять в поле, куди і повинен приземлитися наречений на повітряній кулі.

2. Наречена не готова! У наш час молоді нерідко живуть разом ще до весілля, і в цьому випадку викуп нареченої здається дещо дивним. Але не віддавати ж наречену задарма? Щоб історія була правдоподібною та емоційною, нареченому слід напередодні весілля поїхати зі спільної квартири, і вже в день урочистості приїхати за коханою.

Пропонуємо Вам оригінальну ідею весілля без викупу для молодих, які давно живуть разом: наречений добре знає, якому одягу надає перевагу його кохана, але майже напевно ніколи не допомагав панні вдягатися. Завдання для чоловіка – вдягти на наречену колготки, туфлі, весільну сукню, прикраси і фату. Від того, як впорається наречений із цим непростим завданням, залежатиме зовнішній вигляд нареченої, а вона має бути королевою в день весілля. Таке вдягання пробуджує почуття зранку, і протягом дня наречений мріятиме про першу шлюбну ніч.

3. Вкрали наречену. Друзі, які полюбляють екстрим, можуть запропонувати нареченому такий сценарій: наречений відчиняє двері квартири, в якій ночуватиме молода, і краде її так тихо, щоб ніхто не запідозрив. Уранці свідок зі сторони нареченого зателефонує батькам і дружкам нареченої з пропозицією викупити дівчину вже у нареченого. Коли за молоду буде запропонований викуп, наречений повинен виголосити промову: “Любов народжується без викупу і підкупу, кохану свою я за жодний скарб не віддам!”. Після того, як гості погоджуються, всі вирушають до РАЦСу для реєстрації.

Варто зазначити, що вразливих родичів краще підготувати до події заздалегідь, адже деякі можуть перехвилюватися або навіть образитися за таку витівку нареченого. Як варіант – про сценарій знають тільки батьки закоханих, а дружки молодої і сама наречена нічого не підозрюють (якщо, звичайно, Ви зможете вкрасти дівчину, не розбудивши її).

4. Знайдіть один одного. Якщо у Вашому місті є красивий парк, а весілля планується в теплу пору року, коли дерева квітнуть, то весілля без викупу можна провести у вигляді гри. Гості зав’язують молодим очі, і відводять їх до парку, ховаючи один від одного. Закоханим належить зняти пов’язки і відшукати свою половинку серед безлічі відвідувачів парку. Дію можна зафіксувати на відеокамеру.

5. Танець судженого. Якщо майбутній чоловік має танцювальний талант, то він може підготувати запальний танець зі своїми друзями. Дружки нареченої оцінюють пластику та емоційність чоловічого колективу. Під час танцю наречена має знаходитися поблизу, щоб також спостерігати за тим, що відбувається, але чоловіки не повинні її бачити.

6. Квест для чоловічого колективу. Весілля без викупу необов’язково проходить без ігор. Щоб чоловікам не було нудно, жіночий колектив повинен заздалегідь продумати сценарій квеста із пошуку нареченої. Гра проходить так: дівчата готують підказки нареченому, і кожен крок наближає його до перемоги. У грі можуть брати участь усі гості, але обов’язково попарно: наприклад, нехай перша підказка приведе друга нареченого до однієї з дружок нареченої, друга підказка – вже другого чоловіка до наступної дівчини. Коли всі дівчата знайдені, і всі чоловіки зайняті, залишається зробити вибір нареченому. Йому належить знайти наречену за останньою підказкою. Така гра залучить гостей, і не виснажить нареченого в день його весілля. Як бачите, сценарій весілля без викупу неістотно відрізняється від традиційної урочистості, але передбачає щось відмінне від грошей і цукеркових подарунків гостям за наречену. Щоб наречений не втомився і не почував себе незручно, в підготовці до весілля без викупу йому повинні допомогти свідки і гості.
Крім того, друзі нареченого можуть також приготувати якісь сюрпризи для гостей і нареченої, щоб весілля закоханих було ще яскравішим. Наприклад, запропонований нами квест із пошуку нареченої та її дружок стане відмінним початком святкового дня, особливо якщо чоловіки приготують дівчатам невеликі подарунки. Гарного Вам настрою і незабутнього весілля!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *