Чи має вік значення у стосунках між чоловіком і жінкою? [draft]



Союзи, у яких один партнер старший за іншого, створювались завжди. Ставлення суспільства до подібних альянсів завжди було неоднозначним. У часи Давньої Русі різниця у віці між подружжям була звичайною справою. Наречена взагалі не мала права голосу. Якщо вона була молодою і красивою, але з бідної сім’ї, і сватав її заможний, старший за віком, чоловік, то заміж віддавали, не роздумуючи. Частими були випадки, коли батьки віддавали дочку заміж  заочно. Молодята до весілля навіть не бачились. Багато щасливих “нерівних шлюбів” на своєму прикладі довели, що вік не має значення.


Сучасні статистичні дані свідчать, що середня вікова різниця між подружжям становить від 3 до 6 років.

Чи важливий вік у стосунках для жінки?

Жінок з юнацького віку підсвідомо притягають зріліші чоловіки. Ровесники, а тим більше молодші представники чоловічої статі, здаються зовсім нецікавими. Адже не дарма говорять, що в дорослішанні дівчинки випереджають хлопчиків. З часом такі переваги у дівчат проходять, але не в усіх. Що ж штовхає панночок в обійми чоловіків значно старших за себе? Деякі психологи вважають, що відіграють роль відносини з батьком жінки. Якщо дівчинці в дитинстві бракувало уваги, є велика вірогідність того, що, подорослішавши, вона тягнутиметься до старших чоловіків, шукатиме заміну “татусеві”.

Якщо трапиться відповідний партнер, який почувається впевнено і досяг фінансової стабільності, то він підсвідомо шукає “дочку”, такий союз обіцяє бути успішним. У цьому випадку вік не має значення, пара почуватиметься комфортно.

Значно складніше побудувати стосунки, коли жінка набагато старша за чоловіка. Жінка, яка має досвід у стосунках із чоловіками, вже краще розуміє концепцію шлюбу. Для неї зрозуміло, що секс і веселе проведення часу ще не гарантія щасливого союзу. А молоді чоловіки ставляться до серйозних стосунків поверхнево і далеко не відразу замислюються про сімейне життя.
Для таких стосунків вірогідними є два шляхи розвитку. Перший – “мама – син”, коли доросла жінка всіляко опікатиме свого молодого обранця. Такі стосунки цілком можуть існувати. Проте треба бути готовою до того, що “син” одного разу виросте і захоче самостійності, тому краще відразу будувати рівноправні стосунки.  

Другий варіант – молодший за віком чоловік живе коштом жінки. Якщо це відбувається за згодою сторін, то вже точно вік значення не має.

Чи важливий вік у стосунках для чоловіка?

Дорослі, досвідчені чоловіки, найчастіше вже розлучені, нерідко вибирають собі в супутниці дівчат. Чому це відбувається? У певному віці у чоловіків з’являється гостра необхідність довести собі й оточуючим, що він ще молодий і сильний. Не секрет, що основним показником сили для чоловіка є статева активність. А той факт, що вибір дівчини ліг на цього чоловіка, вже сам по собі є доказом спроможності в очах оточення. Вік не має значення, якщо партнер адекватно оцінює свої почуття. Такі стосунки можуть бути цілком успішними.


Інша сторона медалі, коли чоловік значно молодший за жінку. Чи важливий вік у таких стосунках? Згідно із З. Фройдом тут наявний едипів комплекс, коли чоловік шукає партнерку старшу за себе, щоб отримати материнську ласку, якої йому бракувало в дитинстві. Суспільство найкритичніше дивиться до таких пар, причому нищівній критиці піддаються в основному жінки. Все ж є чимало прикладів таких союзів, і вони цілком щасливі. Та все ж, кожна пара унікальна по-своєму. Немає якихось правил і шаблонів у стосунках. Якщо люди сподобалися один одному, їм добре разом, у них багато спільного і є плани на майбутнє, то вік не має жодного значення, адже головне для сім’ї – це кохання, довіра, взаємоповага, взаєморозуміння і духовна близькість.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: чи має велуку роль значення віку у стосунках, які обійми чоловіка говорять про коханя

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *