Рецепт настоянки на чорносливі до Нового року [draft]



Скоро підготовка до Нового року почнеться повним ходом – господині продумуватимуть святкове меню, вибиратимуть з безлічі страв і напоїв. Звичайно, зараз можна купити практично все, що завгодно, але погодьтеся, хіба не хочеться здивувати гостей, поставивши на новорічний стіл напій, який Ви приготували своїми руками?
Зараз можна знайти величезну кількість найрізноманітніших рецептів наливок і настоянок на всіляких ягодах, плодах і фруктах. Одні з найцікавіших і оригінальніших рецептів – на чорносливі. Настоянки і наливки чорносливу на горілці, спирту або самогоні дуже популярні, тому не можна обійти їх стороною. Великою популярністю користується настоянка “Шуйська”. Проте Ви завжди можете спробувати зробити її самостійно, цілком можливо, що результат перевершить усі очікування! Як же зробити настоянку на чорносливі в домашніх умовах? Хочемо звернути Вашу увагу на декілька рецептів.

Настоянка чорносливу на горілці

Необхідні інгредієнти:

  • чорнослив – 250 г;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • горілка – 0,75 л.

Спосіб приготування: чернослив не має бути сухим, кісточка має легко відділятися від м’якуша, про це варто пам’ятати при виборі ягід.

  1. Вимитий чорнослив подрібнюємо, заливаємо горілкою і додаємо чайну ложку цукру.
  2. Закриваємо кришкою – дуже щільно.
  3. Ховаємо в темне і сухе місце на три тижні.
  4. Через цей час настоянка готова. На Вас чекає приємний темний колір, насичений смак і дивовижний запах з ноткою волоського горіха.

Настоянка чорносливу на спирту

Необхідні інгредієнти:

  • чорнослив – 600 г;
  • спирт – 0,5 л;
  • цукор – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Сухофрукти подрібнюємо (заздалегідь видаливши кісточки), засипаємо в пляшку/банку і заливаємо спиртом.
  2. Щільно закриваємо місткість і прибираємо в темне місце – на 5-6 тижнів, періодично пляшку треба діставати і струшувати.
  3. Коли цей час пройде, дістаємо місткість і зливаємо спиртовий настій в окрему банку.
  4. Чорнослив заливаємо водою, її треба рівно стільки, скільки було злито настою.
  5. Через три доби воду треба злити і змішати зі спиртовим настоєм.
  6. Отриману суміш залишимо настоюватися ще на два дні, щоб відстоявся осад.
  7. Після цього настоянку треба злити востаннє, цукор додаємо за смаком.

Готово! Настоянка чорносливу на спирту готова, проте її радять витримувати подовше, оскільки з часом її смак тільки покращується і стає багатіше.

Настоянка чорносливу на самогоні

Необхідні інгредієнти:

  • чорнослив (з кісточками) – 450 г;
  • самогон – 2 л;
  • цукор – 250 г.

Спосіб приготування:

  1. Плоди засипаємо в трилітрову банку, туди ж додаємо цукор – щоб він не покривав чорнослив шапкою, а змішався з ним.
  2. Заливаємо чорнослив і цукор самогоном, закриваємо кришкою і добре струшуємо.
  3. На два тижні прибираємо в темне місце.
  4. Настоянку треба профільтрувати і розлити по пляшках.

Для оригінального смаку перед вживанням у напій можна додати яблучний сік. Ви можете додавати в напій будь-які спеції за своїм смаком, робити настоянку солодше і, навпаки, додавати менше цукру, ніж вказано в рецепті. Тільки спробувавши зробити настоянку кілька разів, Ви зрозумієте, який варіант Вам більше подобається.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *