Як зробити різдвяний вінок? [draft]



Як завжди, згадувати про прикрашання дому до Нового року і Різдва ми починаємо лише тоді, коли свято вже стукається в двері. Водночас, хочеться чогось оригінального і неповторного – і при цьому, щоб не витрачати на святкові декорації багато грошей і сил. На Заході вироблена ціла культура прикрашання своїх домів до Різдва, і ми із задоволенням її переймаємо – все частіше можна зустріти на дверях домів чудові різдвяні вінки, які створюють казкову атмосферу і ясно дають зрозуміти, – тут живуть люди, які люблять свій дім! Що ж, спробуємо зробити різдвяний вінок своїми руками – це зовсім не так складно, як може здатися на перший погляд. Для роботи Вам необхідні:

  1. Основа для вінка, краще із соломи.
  2. Квіткова нитка – зелена, можна використати міцну шовкову нитку.
  3. Гілки хвойних рослин, ягоди, незвичайне листя – все, що Ви можете знайти, якщо це красиво.
  4. Широка атласна стрічка улюбленого Вами кольору.

Пам’ятайте, що рослини не мають бути крихкими, легко ламатися, до того ж, їм доведеться декілька днів пробути без води – краще вибрати ті, що не пов’януть і не пожовтіють через кілька днів. Те саме стосується і ягід. Вибирайте найпишніші гілки, щоб через них не було видно квіткової нитки.

Почнемо! Детальна інструкція з виготовлення різдвяного вінка своїми руками, фото

  1. Приготуйте гілки і листя – поріжте їх на частини, щоб зручніше було скріплювати з основою. Для основи діаметром в 30 см гілки мають бути завдовжки близько 15 см. Квітковою ниткою оберніть основу і добре закріпіть:
  2. Візьміть першу гілку і притисніть до основи, обмотайте ниткою, протягуючи її через усі листочки, щоб нитки не було видно і вона краще фіксувала зелень. Якщо листя і гілки не занадто пишні, то можна взяти відразу дві штуки.
  3. Продовжуйте в тому ж дусі – по одній-дві гілочки, чергуючи листя з хвоєю, квіточки з ягодами, прикладайте до основи і щільно обмотуйте ниткою. Не забувайте про внутрішню сторону вінка і зовнішній край – зворотну сторону можна не чіпати, оскільки її все одно ніхто не побачить. Коли вся основа буде покрита зеленню, переконаєтеся, що соломи не видно, і квіткова нитка також ніде не стирчить – і при цьому гілки добре зафіксовані. Якщо все гаразд – закріпіть нитку і акуратно відріжте.
  4. Готово! Тепер атласною стрічкою можна обхопити вінок згори і прикрасити ним двері, або, наприклад, дзеркало в передпокої.

Такий різдвяний вінок, як виявилося, зробити своїми руками зовсім нескладно, проте як цікаво і оригінально він виглядає! У нашій країні ця традиція ще не набула такої популярності, як на Заході, тому це відмінний спосіб здивувати близьких людей, яких Ви запросили до себе на свято. Крім того, зроблений своїми руками різдвяний вінок може стати відмінним подарунком для друзів і родичів. Жодних особливих зусиль, як ми бачимо, докладати не треба – тільки трохи терпіння, вільного часу і бажання створити невелике різдвяне диво!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *