Як намалювати людину? Як навчитися малювати людину олівцем, поетапно?



Це величезна помилка, що важко розібратися, як малювати людину, якщо у тебе немає природного таланту до малювання. А все тому, що людина не бажає вчитися малювати людину, і починає опускати руки, стверджуючи, що якщо від природи не дано, то і старатися навіть не варто. Усе це виправдання, через які людина не може розвиватися творчо. Що гірше поради таких людей вводять в оману інших.

Як навчитися малювати людину

Можна багато писати про пропорції і про інші дрібниці, які описані в статтях, як малювати тварин. Якщо ж говорити про те, як малювати людину, то і великої, однієї статті не вистачить, щоб описати усі нюанси. Дехто по декілька років вивчає в художніх училищах, як намалювати людину і тільки одна десята частина студентів досягає помітної майстерності в зображенні тіла людини. Якщо ви дійсно хочете знати, як малювати людину олівцем, пастеллю, фарбами і вирішили підійти до цього питання з усією серйозністю і готові приділяти своєму навчанню достатню кількість часу, то ця стаття буде для вас дуже корисною. Ми підібрали корисну літературу для тих, що бажають освоїти художню майстерність.

Якщо ви хочете стати художником, то вам буде корисно прочитати про те, як намалювати собаку, і як намалювати троянду. У спеціалізованих закладах розпочинають навчання з вивчення будови тіла людини. Це навчитися малювати олівцем прості картинки легко, а стати професіоналом не так-то просто. Професійним художникам пропонують адаптовані анатомічні атласи, де, на відміну від медичних, немає більше третини спеціальних термінів, там немає розділів з нервовою, сердечно судинною, лімфатичною системою. Зроблений акцент на будові м’язів, кісток, суглобів і способів з’єднання їх між собою.

Найпопулярнішою і найкращою книгою з анатомії можна по праву вважати книгу Ене Барчаі “Анатомія для художників”. Цей атлас ілюстрований якісними картинками і складним описом. У вільному продажі його немає, але можна пошукати у букіністичних і інтернет магазинах. На крайній випадок, в мережі мають бути відскановані версії. Друга книга, яка має бути у бібліотеці художника це книга автора Готфріда Баммеса. Це найкращий підручник того, щоб навчитися малювати людину, малювати тварин. Тут описані усі основи академічного малюнка. Ви можете купити або завантажити одну з його книг “Зображення фігури людини”, “Гола натура”, “Пластична анатомія для художника”.

Хоча їх вік вже біля півстоліття, але вони ні трішки не застаріли. Вони кілька разів перевидавалися, сканувалися і викладалися в мережу. Тому не засмучуйтеся, якщо не знайдете друкованого видання, ви завжди можете знайти у вільному поширенні в інтернеті. Не ведіться на яскраві тоненькі книжи, які обіцяють навчити вас швидко малювати. Але це усього лише передруковані і спрощені виклади класиків. Якщо ви вже вирішили витратитися на підручник, то пошукайте першоджерела. Роботи Берна Хогарта, можливо, покажуться для новачків трохи складними, але коли ви вже наберетеся досвіду, то розберетеся і зрозумієте, що Хогарт пише про дуже розумні речі і усвідомите, гроші були витрачені не даремно. І зараз видавництва із задоволенням продовжують друкувати його книги, так що не складе ніяких труднощів знайти його роботи, та і ціна на них не дуже висока стоїть. У цій статті ми не говоритимемо про те, як малювати людину в русі, але у видатній книзі Хогарта “Динамічна анатомія” ви дізнаєтеся все, що вас цікавить з цього питання.

Разом з книгою “Гра світла і тіні” ви зможете краще розібратися, як малювати кожну частину тіла людини. До того ж у цього автора є окремі книги присвячені малюванню кистей, стоп і топу подібне. Він пропонує сотні прекрасних ілюстрацій, в яких з різних ракурсів розглядається будова і зображення тіла людини. Коли ви вже маєте список найбільш важливих і корисних авторів, необхідно тільки вивчити їх книги і наполегливо малювати. Постежте за поведінкою людей, як вони сидять, як складають руки, як зміщується їх центр тяжіння під час ходьби. Просто запам’ятовуйте і робіть нариси. Талант художника безпосередньо залежить від спостережливості і працьовитості, в яку багато хто не вірить. Коли ви освоїте, як малювати портрети, дотримуватися пропорцій, навчитеся зображувати найпоширеніші положення людського тіла, то зможете почати малювати людину в русі.

Для тих, хто не може намалювати людину в русі з голови, створені спеціальні манекени з дерева для художників. Манекени потрібні для того, щоб: вони набувають будь-якої форми, яка потрібна художникові, фіксуючи її за допомогою рухливих суглобів; є безліч розмірів; не треба шукати натурників; з манекеном можна працювати у будь-який слушний час; у манекені дотримуються усі пропорції тіла; на дерев’яній основі добре тримається тканина і складки, які не зісковзуватимуть з неї; коштують не багато грошей, ціна залежатиме від розміру(починаючи з 10-15 доларів); підійде як для того, щоб робити нариси, так і для тривалої роботи; можна використовувати для малювання коміксів, Коли необхідно часто, швидко і багато міняти позиції персонажів.Сподіватимемося, що наша інформація вам згодитися і ви зможете до не раз звертатися.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як намалювати людину, як малювати людину

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *