Як зшити шапку на зиму?



Зимовий головний убір не лише захищає голову від негоди, але і є стильним аксесуаром, який завершує образ. Тому модниці вважають за краще виготовляти шапки самостійно, ніж купувати в магазині. Моделей зимових головних уборів існує велика кількість, але алгоритм шитва шапки на зиму єдиний для усіх виробів.

Щоб зшити шапку на зиму треба:
– тканина, хутро або шкіра;
– нитки, голка;
– швацька машинка;
– ножиці, скальпель;
– сантиметр;
– калька;
– клейовий дублерин.

Перш ніж зшити шапку на зиму виберіть модель головного убору. Відштовхуючись від вибраної моделі, підберіть матеріал: драп, сукно, натуральне або штучне хутро, шкіра.

Зробіть викрійку, заздалегідь знявши мірки: коло голови, відстань від лоба до основи черепа і інші при необходимости. Викрійка берета складається з клинів; шапки-вушанки – з бічних і задніх деталей і козирка.

Викрійте деталі шапки з шкіри, тканини або хутра. У кожного матеріалу є свої властивості, які необхідно враховувати при викрійці. Наприклад, хутро треба розрізати обережно, із замшевого боку, щоб не зрізувати ворс, а тканина може сильно обсипатися. Елементи зміцніть клейовим дублерином.

Деталі з основної тканини або шкіри сколіть шпильками, акуратно зшийте між собою на швацькій машинці. Хутро краще всього зшити вручну швом “через край”, заправляючи хутро голкою на лицьову сторону. Якщо є машинка, що кушнірує, то скористайтеся нею. Готовий хутряний виріб натягніть на болванку і залиште на деякий час.

З підкладкової тканини, наприклад, флісу, викройте необхідні деталі. Для деяких моделей шапок підкладкою може виступати хутро, яке буде видне на закотах виробу. Шпильками з’єднаєте між собою деталі підкладки, прокладете машинні строчки або зшийте вручну.

Складіть верхню частину і підкладку лицьовими сторонами один до одного, з’єднаєте їх разом по нижньому краю шапки англійськими шпильками. Прокладіть машинну стрічку, залишивши не зашитими 5 сантиметрів. Через отриманий отвір виверніть виріб і розпряміть усі деталі. Пришийте підкладку до верхівки шапки декількома стьобаннями, щоб вона не з’їжджала в процесі носіння. Зашийте отвір потайним швом.

Декоруйте готову шапку пряжками, бісером, вишивкою або стразами. Пришийте зав’язки і помпони. Хутряну шапку розчешіть по напряму ворсу.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: викройка хутряної шапки, викрійки шапок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *