Не вдається видалити файл в Windows, що робити?

Мабуть, у кожного була така ситуація: при спробі видалити який-небудь файл з’являється повідомлення про помилку і видалення не відбувається. Як видалити файл в Windows XP, 7? Наші корисні поради Вам допоможуть. Тільки не забувайте, що відновлення видалених файлів з флешки, жорсткого диска з Windows, може бути досить затратним і немає гарантії, що це буде можливо. У більшості випадків файл не віддаляється з комп’ютера тому, що використовується якою-небудь програмою, яка блокує усі операції з ним. Наприклад, ви не зможете видалити текстовий документ з комп’ютера, який відкритий в Microsoft Word. Так само, не вдасться видалити фільм, якщо задіяний медіа-плеєр.

Вихід простий: закрийте додаток, в якому відкритий файл, і спробуйте ще раз видалити теку або файл з комп’ютера. Якщо це не допомогло, і комп’ютер відповідає помилкою на запит видалення, проблема, можливо, пов’язана з процесами, що стосуються додатка. Оскільки частина їх залишається в ОЗУ комп’ютера після закриття додатка, система все ще вважає його активним. Варіантів вирішення проблеми два: завершити відповідний процес за допомогою виклику диспетчера завдань або виконати перезавантаження комп’ютера. Якщо поняття “Диспетчер завдань” вам ні про що не говорить, використайте другий варіант.

Буває, що не вдається видалити файл в Windows з причини некоректного імені файлу. Таке відбувається рідко, адже система просто не дозволить вам дати неправильну назву з неприпустимими символами. Проте, це трапляється. Наприклад, при збої в роботі додатка, в якому був відкритий файл або при влученні його з архіву. В цьому випадку допоможе перейменування файлу, вилучення неприпустимих символів з назви. Якщо жоден з описаних способів не дав бажаного результату, спробуйте зробити видалення у безпечному режимі. Щоб завантажити комп’ютер в цьому режимі, при перезавантаженні натисніть і утримуйте клавішу F8. У списку пропонованих опцій виберіть “Безпечний режим” і натисніть Enter. Після цього треба буде дочекатися завантаження системи, а потім видалити файл в Windows на будь-якому комп’ютері або ноутбуку.

Завантажити і встановити Unlocker, щоб видалити файл з комп’ютера, легко. Проте іноді навіть безпечний режим виявляється безсилий. Як бути в такій ситуації? Існують утиліти, створені спеціально для розблокування файлів, що використовуються тими або іншими процесами. Мабуть, найвідоміша з них – Unlocker. Завантажити останню версію програми можна через торент. Цей утиліт є безкоштовним і змусить вас забути про проблеми з видаленням, перейменуванням або переміщенням файлів. У програми немало переваг, серед яких інтеграція в контекстне меню ярликів, тек, файлів і інших елементів системи, що дає змогу використати її максимально швидко, а також робота як в 32-бітовій, так і в 64-бітовій версії Windows.

Щоб зробити видалення файлу за допомогою утиліту Unlocker, відвідайте офіційний сайт програми (можна встановити за посиланнями) і виконайте її завантаження, заздалегідь вибравши потрібну версію (32 -, 64-бітову або ж Portable). Після установки утиліту в контекстному меню об’єкту повинен з’явитися новий пункт під назвою Unlocker. Якщо версія програми 64-бітова, необхідно буде спочатку перейти в пункт X64, а потім знайти там підпункт з тією ж назвою. Якщо на комп’ютері/ноутбуку, при спробі видалити файл в Windows 7 або XP, виникли проблеми, викличте правим клацанням миші контекстне меню і виберіть пункт з назвою встановленого утиліту. У вікні ви побачите список процесів, із-через яких блокуються операції з файлом.

Після цього виберіть дії, які необхідно здійснити з об’єктами і процесами. Об’єкти можна видаляти, перейменовувати, переміщати або ж копіювати, а процеси піддаються видаленню або розблокуванню. В деяких випадках остаточне видалення файлу за допомогою утиліту Unlocker відбувається тільки після перезавантаження комп’ютера. Ще раз нагадаємо – відновлення видалених файлів з флешки, жорсткого диска з Windows, може бути досить витратним і не гарантованим. Дивіться, що стираєте. Отже, підведемо підсумки. Існує чимало різних способів видалити файл з комп’ютера в Windows 7, XP, який віддалятися не хоче, і, принаймні, один з цих способів спрацює із стовідсотковою вірогідністю – видалення файлів з Unlocker. Варто також пам’ятати, що вірусна активність в системі порушує її роботу і частенько неможливість видалити файл у Windows, пов’язана саме з цим. Тому чим частіше ви скануватимете комп’ютер антивірусними програмами, тим менше у вас буде проблем.

5 способив видалення папкив и файлив, unlocker завантажити останню версію, видалення запису з флешки, ЧОМУ НЕ ВИДАЛЯЮТЬСЯ ФАЙЛИ У WINDOWS 7, як видалити музику на комп\ютері яка не видаляється

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *