Що означає P.S., P.P.S., та інші скорочення



Письмовий зв’язок між людьми – найбільш стара форма спілкування. Колись існував звичай розпочинати лист з речей незначних і вже потім викладати істоту справи, яка, власне і змусила написати лист. Зараз навпаки прийнято писати про головне, а потім додати і менш важливі деталі, а так само важливо знати як правильно писати листи на папері.

Існують дві форми листа: офіційні(ділові), приватні(особисті). Ми поговоримо про те як правильно писати листи приватні, а щоб оформити діловий лист необхідно вивчити певні норми, різні в кожному випадку. Раніше вважалося непристойним писати приватні листи в друкованому вигляді, але зараз в століття комп’ютерів, відіслати лист можна не лише надрукованим на машинці, але і відправити його електронною поштою. Але бажано при цьому все ж декілька слів написати від руки або хоч би поставити свій підпис. Головне, коли ви думаєте чи писати від руки або друкувати, пам’ятаєте: лист має бути зрозумілим.

Безумовно, будь-який лист починається вітанням і закінчується прощанням. Зміст листа потрібно добре обдумати. Приватні листи не рекомендують писати, де завгодно і на чому завгодно. Папір, на якому ми пишемо має бути однотонним, пасувати до конверта. Краї паперу мають бути рівними, акуратними. Не варто писати листи, коли ви роздратовані або ображені. У такий момент можна написати про те, про що завтра ви пошкодуєте. Можна написати лист, але не відправляти його, а прочитати наступного дня і утямити собі ще раз, чи все, що написано, ми хочемо повідомити адресата.

Якщо конверт настільки прозорий, що через нього, просвічує текст, то лист вкладається в чистий аркуш паперу, що захищає його від сторонніх очей.

Ввічливість вимагає, щоб на листах вказувалася дата. Якщо листи любовні, інтимні, їх потрібно читати наодинці. При розлученні любовні листи і записки повертають один одному. Це вважається хорошим тоном. Чужі листи читати негоже, навіть якщо вони потрапили до вас випадково. Якщо листа складається з декількох сторінок їх нумерують. Ці корисні поради допоможуть дізнатися як правильно писати листи з точки зору етикету у тому числі. Іноді у кінці листів зустрічаються додатки і скорочення.

Що означає P.S, P.P.S

Р.S. – після написаного – важливі відомості, про які ми забули і згадуєте після написання листа;

Р.F. – дослівно “на щастя”, вживається на візитних картках і в місці з вказівкою року як новорічне поздоровлення.

Р.C. – дослівно: “із співчуттям”, вживається як вираження співчуття.

Р.R. – дослівно: “на знак вдячності”.

Р.P. – цим скороченням власник візитної картки представляється заочно.

Р. P. C. – цим скороченням оповіщають про від’їзд з того місця, де знаходиться адресат;

Р.F. V. – цим скороченням оповіщають, що хотіли б його відвідати.

Усі ці скорочення (P S, P.P.S і інші) пішли від французьких слів, тому як французька мова завжди вважалася мовою, найбільш відповідною для вираження ввічливості. Проте не рекомендуємо вам користуватися ними в листуванні, якщо ви не упевнені, що адресат може знати як правильно писати листи і скорочення. 


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: що означає p s, P S що означає

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *