Пігментні плями на спині



Порушення пігментації дерматологи називають меланозами. До проявів пігментації на шкірі відносяться хлоазми і мелазми, а також веснянки. Веснянки бувають різної форми, невеликі за величиною, зазвичай від жовтого до темно-коричневого кольору. Розташовуються на тілі, обличчі, спині і грудях, а також на тильній стороні кінцівок. Поява веснянок часто пов’язана з генетикою. Взимку вони бліднуть, а влітку під впливом ультрафіолету стають більше насиченого кольору.

Найчастіше веснянки спостерігаються у людей зі світлою “білою” шкірою, блондинів і рудоволосих. Окрім естетичних незручностей ластовинки не несуть ніякій небезпеці, тому якщо ви виявили у себе плями на спині – причини і лікування легко зможе визначити терапевт або дерматолог, якщо вони визнають потрібним, вони відправлять вас на консультацію до ендокринолога або іншого фахівця. Якщо ваші плями на спині відносяться до веснянок, лікування полягатиме в застосуванні відбілювальних засобів. Якщо ви хочете стійкого і швидкого результату має сенс звернутися в косметологічний салон. Веснянки можна видалити за допомогою озонотерапії, лазера або фототерапії. Який метод підійде конкретно вам – вирішить косметолог.

Пігментні плями на спині лікування

Можна спробувати і в домашніх умовах впорається з пігментацією шкіри на спині. Для цього слід застосовувати косметологічні препарати, що містять компоненти, блокуючі синтез пігменту меланіну, а також мазі і креми що усувають шляхом відлущування вже наявні відкладення пігменту. Для відлущування верхніх шарів шкіри самостійно можна застосовувати порошок бодяги, заздалегідь провівши тест на алергічну реакцію. Мелазми і хлоазми рідко з’являються на спині, зазвичай ці пігментні плями вражають обличчя і рідше шию іноді зустрічаються на животі.

Хлоазми з’являються в результаті гормональних порушень і хвороби печінки, мелазми виникають в результаті УФВ опромінення. У будь-якому випадку, які б не були у вас плями на спині – причини і лікування абсолютно точно може встановити тільки лікар. Пляма на спині може виявитися вродженою, навіть якщо вона з’явилося з часом. Вроджені плями мають тенденцію до переродження, саме з цієї причини дуже важливо будь-які плями на тілі показувати фахівцям. Ви можете скільки завгодно вибілювати вроджену пляму самостійно, але це не розв’яже проблему, тому розумніше вибирати спосіб лікування виходячи з рекомендацій лікаря.

Нерідко плями з’являються на спині у літніх людей, це вікові зміни і якщо вони доставляють естетичний дискомфорт, їх видаляють за допомогою кріодеструкції. Зазвичай для стійкого результату потрібна не одна така процедура, а курс. Плями на спині можуть з’являтися через нестачі в організмі ферментів і вітамінів. Зазвичай коричневі плями виникають при нестачі вітамінів С, А і РР. Світлі плями можуть з’являтися на спині при нестачі вітамінів групи В. Рослинні екстракти і гормональні контрацептиви, а також антибіотики підвищують чутливість шкіри до УФВ, тому нерідко після прийому цих препаратів, позасмагавши на сонечку можна отримати посилену пігментацію спини.

На жаль, коричневі пігментні плями в ділянці спини можуть поєднуватися з ангіомами спинного мозку, а якщо ці плями мають волосисту поверхню і знаходяться в області хребта – це може вказувати на спинномозкову грижу, у тому числі приховану. Тому виявивши плями на спині – причини і лікування є сенс обговорити з доктором, а не бігти стрімголов в аптеку або магазин за відбілювальним засобом, ви тільки втратите час. Не рідко на спинах з’являються галоневуси, це пігментовані плями з депігментованим (позбавленим пігменту) обідком. Галоневус нерідко спонтанно зникає сам без жодного лікування, але у будь-якому випадку його краще показати лікареві, украй небажано намагатися самостійно його вивести.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як вивести пігментні плями на спині, коричневі плями на спині

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *