Категорії «Сад/город»

Як врятувати урожай черешні?

2177.jpg

Багатьом власникам садових і дачних ділянок не з чуток знайома проблема низької врожайності черешні та вишні. Справа тут не лише в кліматичних умовах або особливостях того або іншого сорту. Найпоширеніші причини зниження врожайності – недотримання правил агротехніки і недостатні заходи боротьби зі шкідниками і хворобами. Навесні часто трапляються поворотні заморозки, які теж в якійсь мірі …

Як вибрати культиватор?

2174.jpg

З приходом весни кожен господар городу або присадибної ділянки замислюється про підготовку грунту до майбутньої посадки. Для полегшення людської праці в цій сфері існує такий агрегат як культиватор. Який же вибрати з безлічі моделей, що реалізовуються на ринку? Спочатку розглянемо електричний варіант. Культиватори, що приводяться в рух електричним струмом, легкі, надійні, економічні і не чинять …

Квітка каладіум

зоб82

Слонові вуха, Христове серце – це теж про квітку каладіум. Усі ці назви квітка дістала через форму своїх красиво забарвлених тонких, як папір, листя. Каладіум – рослина сезонна, живе з пізньої весни до осені. З настанням осені поступово втрачає листя і взимку відпочиває. В цей час горщик з бульбою потрібно прибрати в темне місце – …

Як боротися з шкідниками рослин: попелюха, гусениці, блішки

зоб90

Гусениці, слимаки, пильщики, жуки-короїди, попелюха, плодові кліщі – ця зухвала ненажера може позбавити вас чималої частини достигаючого урожаю. Чи можна впоратися з ними без сильнодіючих хімікатів? Читайте наші корисні поради і женіть непроханих гостей геть зі свого саду! Найбільш ефективні заходи – звичайно ж, профілактичні: своєчасне обрізання хворих гілок, розміщення на стволах поясів-пасток, висів навколо …

Коли дозрівають абрикоси

2165.jpg

Час, коли дозрівають абрикоси, знаходиться в прямій залежності не лише від сорту, але також і від регіону зростання абрикосових дерев з їх круглими бархатистими жовто-помаранчевими плодами (латинська назва Plunus armeniaca, або Armeniaca vulgaris). Це кісточкові плоди з солодким, не занадто соковитим м’якушем і їстівним ядерцем, яке може використовуватися як ароматизатор в абрикосовому конфітюрі. Абрикосове дерево …