Громадськй портал Львова головна Головна    Додати до вибраного До вибраного   до вибраного Контакти   
Громадський портал Львова
Статут територіальної громади Львова
реклама »
КОМЕНТАРІ
Інтерв'ю
Як би то мало бути
Позиція громадськості
Позиція місцевої влади

ІНІЦІАТИВИ
Громадські об’єднання та рухи
Громадські колегії
Громадські слухання
Громадські дискусії

НОРМОТВОРЧІСТЬ
Проекти регуляторних актів
Проекти нормативних актів
Громадська експертиза рішень ради

МІСЬКЕ УРЯДУВАННЯ
Депутати ради
Виконавчий комітет
Керуючий справами виконкому
Секретар ради
Заступники міського голови
Міський голова
Постійні комісії ради

E-урядування
Територіальній громаді
Юридичним особам
Службовцям (чиновникам)

Анонси

20 березня 2007 р. ГРОМАДСЬКІ ОБГОВОРЕННЯ: «ДОСТУП ДО ІНФОРМАЦІЇ, ПРОБЛЕМИ ПРОЗОРОСТІ ТА ВІДКРИТОСТІ В ДІЯЛЬНОСТІ МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ»

Понеділок, 12 березня, 2007

20 березня о 11 год. 00 хв. у приміщенні „Світлиці” за адресою: м.Львів, вул.Дорошенка, 14 відбудуться громадські обговорення на тему: «Доступ до інформації, проблеми прозорості та відкритості в діяльності місцевої влади».

 

Організатори громадських обговорень: Регіональний благодійний фонд „Резонанс”, Інформаційно-правовий Центр „Наше право”.

 

Метою громадських обговорень є сприяння забезпеченню дотримання права на доступ до інформації про діяльність місцевих органів влади, а також розробка механізму встановлення громадського контролю за процедурою прийняття суспільно важливих рішень місцевими органами влади, покращення прозорості та відкритості у діяльності міської ради, її виконавчих органів та посадових осіб.

 

Згідно із ст. 10 Європейської Конвенції по захисту прав людини та основних свобод та відповідно до практики Європейського Суду з прав людини,  свобода доступу до офіційних документів розглядається як спосіб публічного контролю за діяльністю влади та як показник ступеню розвитку демократії в суспільстві. Дана свобода є одним з основних методів участі громадян в житті суспільства.

 

Впровадження механізмів суспільного контролю за діяльністю органів влади, розширення підзвітності влади суспільству та участь громадськості у прийнятті суспільно важливих рішень є однією з центральних проблем, котра стоїть сьогодні особливо гостро. Для ефективного контролю за органами влади громадянам необхідно володіти не лише таким проміжним інструментом контролю, як вибори, але в мати постійний доступ до інформації про діяльність їх представників та державних службовців.

 

В ході громадських обговорень планується обговорити проект концепції покращення доступу до інформації та інформаційної політики Львівської міської ради, розробити пропозиції щодо ефективної реалізації права громадян на доступ до інформації про діяльність місцевих органів влади.

 

До участі у обговореннях запрошуються журналісти, громадські діячі, представники органів влади та місцевого самоврядування, правники, експерти, усі, хто цікавиться даною проблемою.

 

Охочих підготувати доповідь щодо питань висунутих на обговорення, просимо повідомити про тему доповіді, прізвище, ім'я та посаду доповідача за нижче вказаними контактами. Теми доповідей будуть опубліковані у матеріалах громадських обговорень. Останній термін реєстрації доповідей 16 березня 2007 року, о 12.00.

 

Про свою участь у громадських обговореннях просимо повідомити за телефоном 8 (0322) 2367069, або електронною поштою ,  до 16 березня. Із запитаннями щодо організації заходу звертайтесь, будь-ласка, до координаторів: Олени Грабовської та Андрія Лепака.

 

Детальніша інформація про захід, розміщуватиметься на rada.lviv.ua

 

Громадські обговорення відбуваються в рамках проекту "Громада і влада: партнерство, діалог і взаємодія" при фінансовій підтримці Міжнародного фонду "Відродження", що здійснюється Інформаційно-правовим Центром "Наше право" та проекту «Громадські дії для покращення ситуації з правами людини в Україні», що здійснює Чернігівський громадський комітет захисту прав людини за фінансової підтримки Норвезького Гельсінського комітету та експертною підтримкою Української Гельсінської спілки з прав людини.


 
Громадськість запитує у місцевої влади
Пошук рішень Львівської Міської Ради
Громадське обговорення проектів рішень

НОВИНИ
19 березня 2007 У квітні оголосять конкурс серед інвесторів на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища
19 березня 2007 Садовий блокує роботу тарифної комісії?
19 березня 2007 Земельного аукціону знову не буде
19 березня 2007 Податківці та судді у Львові обговорювали актуальність захисту інтересів держави в судових органах
19 березня 2007 Зауваги львівських підприємців щодо МАФів зафіксували. Та чи прислухаються?

АНОНСИ
12 березня 2007 20 березня 2007 р. ГРОМАДСЬКІ ОБГОВОРЕННЯ: «ДОСТУП ДО ІНФОРМАЦІЇ, ПРОБЛЕМИ ПРОЗОРОСТІ ТА ВІДКРИТОСТІ В ДІЯЛЬНОСТІ МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ»
26 лютого 2007 Конференція "Молодь і церква в сучасному суспільстві". 3 березня 2007 р.
20 лютого 2007 Громадські слухання щодо створення конкурентного середовища на ринку житлово-комунальних послуг в частині прибирання міста Львова. Час проведення 2 березня 2007 р.
16 лютого 2007 Громадські слухання щодо розміру інвестиційного внеску інвесторів (замовників) на розвиток соціальної інфраструктури м. Львова. Час проведення 12 березня 2007 р.
07 лютого 2007 21.02.2007 р. Громадські слухання щодо розміщення малих архітектурних форм


РОЗСИЛКА

 

ПОШУК

 

Громадський портал Львова

.
Copyright © Ярослав Жукровський , Роман Библюк.
Інформаційно-правовий Центр "Наше право", Агентство Інтернет Реклами -­ 2006 р.